Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst, er dette noe jeg må leve med resten av livet?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst, er dette noe jeg må leve med resten av livet?

des 18 2012 - 15:15
Hei.

Jeg er ny på dette forumet og har en del spørsmål angående angst. Jeg har åpnet meg for mange, både familie, venner og arbeidsgivere, men de har ikke vært igjennom det samme som meg, så jeg vil gjerne høre fra noen som har kjennskap til dette.

Bakgrunn: Med meg begynte det med kvalme og at jeg slet med å spise. Jeg hadde nettopp vært igjennom en hard jobbeperiode på 21 dager i strekk som nattarbeider da symptomene inntraff. Jeg følte ikke angst eller depresjon, bare kvalme. Etter tre uker med sterk kvalme møtte jeg veggen psykisk. Begynte å frykte døden, og smertene jeg ville få hvis jeg var/ble alvorlig syk. Ble sendt på gastroskopi uten funn av noe, og etter dette avtok kvalmen litt men ble byttet ut med andre ting. Det gikk i bolker, aldri flere ting samtidig, men veldig sterkt av det som plaget meg. Symptomene var kvalme, pustevansker og smerter i brystet. Gikk på sobril og stesolid i 2 måneder, men overdrev ikke bruket. Brukte også imovane for å sove en måneds tid. Hadde bare to panikkanfall, ellers var det bare jevnt ubehag. Vil tro det er helseangst som er problemet mitt, og da i hovedsak frykt for kreft. Jeg har heller ikke fått fullført utdannelsen min grunnet dette, og har måttet flytte hjem som er et tap for en mann i min alder.

Begynte å bruke cipralex 20 mg i samråd med lege, og da kom det selvmordstanker i begynnelsen. Jeg ville ikke ta selvmord, men fikk angst for at det skulle "klikke" for meg og at jeg ville skade meg selv eller andre jeg var glad i. Dette gikk over og cipralex har hjulpet meg kraftig, men mangler de siste 10-20 prosentene før jeg er hundre igjen. Har gått på disse i 4 måneder nå.

Det jeg lurer på er: 1. Jeg fikk disse symptomene i en alder av 28(er fortsatt 28), er det da større sjanse for at jeg blir kvitt problemene siden jeg fikk de såpass sent?
2. Jeg har hatt agorafobi siden jeg var 16, men nå har jeg kontroll på det. Har dette noen sammenheng med det jeg har nå?
3. Noen som har brukt alkohol under cipralexbehandling? Jeg har ikke noe avhengighetsproblem med alkohol, men likte å ta meg en øl eller to før angsten inntraff. Vil jeg få helseproblemer grunnet det, forsterket angst?
4. Hjelper psykologer?
5. Noen som har noen tips angående kosttilskudd for søvn?

Jeg hadde blitt takknemlig for svar.

Vennlig hilsen 28 år gammel mann som er urolig.
Avatar

Nei..

des 18 2012 - 19:19
Nei, angst er heldigvis noe man kan bli kvitt. Har selv hatt angst i 5 år nå, og i det siste har jeg lært mye om det, og er på bedringens vei! Sendt deg en venneforespørsel, så vi kan jo snakkes der;)
Til forsiden