Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst, en kjip periode, corona

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst, en kjip periode, corona

mai 3 2020 - 22:44
Jeg har slitt med angst siden 2017, alt fra flere panikkanfall om dagen, til en svelgeangst, generalisert angst, gudene vet hva jeg ikke har vært bort i. Men kjenner at dette er en sikkelig tung periode, eksamener, leie ut rommet der jeg studerer osv. Men mest av alt tror jeg det er hele situasjonen med corona som spiller en stor rolle for hvorfor angsten er ekstrem. Jeg har aaaltfor mye tid til å tenke, som igjen fører til angst.. Som nevnt sliter jeg med svelgeangst, og nå er det virkelig ikke bra, får så og si Ikke i meg noe som helst. I tillegg har jeg angst så og si gjennom hele dagen, nye symptomer dukker plutselig opp, forsvinner også er det pån igjen med noe nytt. Jeg skriver dette i håp om at noen kjenner seg igjen, og om noen også ønsker å snakke!

Klem❤️
Avatar

Re: Angst, en kjip periode, corona

mai 3 2020 - 23:13
Hei,
Trist å lese hvordan angsten påvirker deg, og ekstra tøft er det for oss som til vanlig, uten corona, sliter litt i hverdagen.
Jeg har selv hatt generell/sosial angst siden 2006, og det eneste jeg synes fungerer for meg er når jeg fyller opp dagen med oppgaver jeg må gjøre slik at jeg slepper å sitte å tenke på ting (vaske hus, fikse hage, passe barn er min terapi). Når stresset bygger seg opp så driver jeg med stille puste øvelser og sier høyt til meg selv "slutt!" for å kaste bort uro tankene og hører gjerne på musikk.

Derimot om du nå sitter mye alene med uro og stress fra eksamener så er det kanskje dette du burde prøve istedet:
1. Skriv ned på et ark det du MÅ gjøre, nå snakker vi det du minst må gjøre for å bestå eksamene dine, for å holde rommet/huset ditt i orden, vaske klær, ta en dusj osv. Ikke noe ekstra, bare det du må for å overleve denne perioden siden du virker stresset.
og nr 2.
Finn en ny hobby. Last ned et spill på pcen, finn en ny serie å se på, finn en gripende bok å les og hør på positiv musikk.

Det du må nå huske på at dette er en spesiell situasjon, og det går over, en dag av gangen. Om du ikke orker å lese 3 sider i dag, ta det i morgen eller neste uke uten stress. Men husk, om studiene er for mye stress så er det viktigere å overleve mentalt enn å bestå en prøve i år selv om det kanskje ikke føles slik ut i dag. Studier kan du ta igjen, ikke ideelt men mental helse kommer først. Det er DEG og DINE behov du må prioritere nå, ikke hva "hjerne monsteret" forteller deg, og ikke heller hva venner og familie mener.

Spise er viktig, drikke er viktig og vaske seg er viktig, resten tar vi en annen dag. Det er LOV til å gjøre ingenting, så lenge man overlever!
Og ps: smoothies er lett å lage, lett å drikke og bra med næring og godt!

Håper noe kommer til hjelp! <3
Avatar

Tusentakk Sienna00!

mai 3 2020 - 23:53
Synes det var godt å kjenne på at det ikke bare er jeg som kjenner på at dette er en tøff periode, men samtidig leit å høre at du også sliter.. Men det å fylle dagene er svært viktig, spesielt nå som vi ikke har de rutinene vi vanligvis har.

Synes det er lett for å bare ligge i sengen hele dagen, og se serier, men igjen fører det til MYE angst. Men som du sier, det å lage en plan for dagen, og fylle den med alt fra eksamenslesing, rydde til og bare gå en tur hjelper virkelig.

Jeg vet så inderlig godt, og er fult klar over at helsen og psyken kommer i første rekke, men igjen er jeg flink til å «gjemme» bort alt angsten og følelsene jeg har inni meg. Bli med på middager, være sosial med venner og familie og på en måte legge angsten til side, og når den da først kicker inn blir det ekstra tungt.

Men igjen, tusentakk for tips og råd og alt godt til deg<3
Til forsiden