Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst eller stress?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst eller stress?

mars 10 2018 - 16:02
Hei!

Jeg fikk beskjed av lege om at jeg hadde panikkangst i 2013-14, rundt når jeg startet på en nokså krevende utdanning. Da hadde jeg hatt flere slike anfall den siste tiden, i tillegg til noen lignende anfall når jeg gikk på barneskolen.

Siden den gangen han fortalte meg at jeg hadde panikkangst så har jeg ikke hatt flere slike anfall, rett og slett fordi jeg vet at det ikke er farlig og at det ikke er noe jeg dør eller blir syk av, men jeg har masse rare fysiologiske reaksjoner som jeg tror bare skyldes stress. Det kan være alt i fra hjertebank om kvelden når jeg legger meg, til migrene med aura, til vondt i brystet og en trangt til å hele tiden trekke pusten dypt ned og nå den siste tiden: Nedsatt syn på høyre øye??

Jeg prøver hele tiden å fortrenge disse reaksjonene men av og til blir det bare utrolig plagsomt, slik som dette nå med synet. Samtidig føler jeg liksom at panikkangst ikke helt passer som diagnose lenger? Er det bare stress? Har ikke snakket med psykolog eller lege men føler det kanskje er på tide. Jeg skal snart ut i arbeidslivet og er veldig spent på hvordan det utvikler seg fra der, om det gir seg eller om det blir verre eller om det forsetter som før.

Noen som kjenner seg igjen eller har tips og råd?
Avatar

Re: Angst eller stress?

mars 10 2018 - 17:09
Alle symptomene er klassiske pga stress. Kroppen spenner seg og du får muskulære problemer som viser seg som hodepine, brystsmerter. Trang til å trekke pusten dypt har jeg opplevd selv når jeg er stresset. Hjertebank er nok den vanligste symptomen. Det er ikke langt mellom uro i kroppen og panikkangst. Når symptomene blir for sterke kan du etterhvert ubevisst hyperventilere eller puste feil og da snører halsen seg sammen, hjertebanken kommer hurtig og du får panikk.
Jeg synes du bør oppsøke hjelp hos en psykolog for at dette ikke skal eskalere. Jo oftere uro og panikkanfall jo vanskeligere er det å få bukt med det.
God søvn og trening er ting som hjelper mot uro i kroppen. Du hjelper deg selv veldig med å forstå at dette ikke er farlig og at du ikke vil dø under et panikkanfall. Mange bruker lang tid på og akseptere dette og det er først når de klarer og forstå at dette ikke er farlig at panikkanfallene avtar og kommer sjeldnere og sjeldnere.
Lykke til videre..
Til forsiden