Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst eller stoffskifte??

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst eller stoffskifte??

nov 14 2013 - 15:45
Her er min historie, og jeg håper noen kan hjelpe meg:
Har nettopp fått en nydelig liten prins på 4 mnd *elsk*

Hadde et knalltøft svangerskap, da jeg måtte bråslutte med antidep på dagen, null nedtrapping, jeg gråt så og si hver dag i 9 mnd, kasta opp, grudde meg ihjel til fødsel, følte jeg var på vei til min egen henrettelse den dagen jeg ble lagt inn på sykehuset for å føde. Men fødselen var rask, og ut kom min lille skatt <3

Samme dag jeg ble utskrevet av sykehuset begynte jeg på antidep igjen. Jeg fikk et grusomt panikkanfall den kvelden, følte jeg skulle bli gal eller rett og slett dø! Helt forferdelig! Var plaget med forsterket angst, uro, nervøsitet og panikkanfall hele svangerskapet.
Etter 3 uker med påbegynt antidep begynte jeg så smått å føle meg bra igjen. Helt til mensen kom. Da var jeg sikker på at jeg måtte legges inn på psyk.avd. Jeg var hysterisk av angst. Dette har nå skjedd 2 ganger etter fødsel, merker at det bygger seg opp 1 uke fra jeg skal ha mens, til ca 1 uke etter mens. Skikkelig ekkelt.

I min familie har det seg sånn at vi har en del med stoffskifte-sykdom, og jeg har lest en del om dette. Da sto det at kvinner kan ofte få stoffskifteproblemer etter et svangerskap. Jeg veide opp og ned i mente de symptomene jeg har, og det virker veldig sannsynlig at jeg kan ha fått dette, enten før graviditet eller etter. Har så og si alltid slitt med angst, men nå er det gale!

Symptomene mine nå etter fødsel er:
- Hjertebank/ekstraslag for hver minste bevegelse
- Svette (har aldri vært et problem før, men nå svetter jeg som en gris for ingenting)
- Mye mer panikk, angst og uro
- Sover dårlig (har alltid hatt godt sovehjerte)
- Drømmer mye
- Tar lett til tårene
- Blir lett irritert (dette er ikke likt meg)
- Humørsvingninger
- Konstant kalde bein
- Hetetokter
- Nattesvette
- Svimmel
- Stive muskler
- Rastløse bein
- Diarè/ forstoppelse
- Tretthet
- Treghet
- Dårligere hukommelse
- Nervøsitet

Vet ikke om dette er riktig forum å spørre på, men jeg må bare høre om noen andre har hatt det slik, og evt fått påvist stoffskifteendringer eller hormonell ubalanse?

Takk for svar
Avatar

Hei!

nov 14 2013 - 19:21
Trist å høre at svangerskapet ditt var så tungt.. :-( Fikk du ikke hjelp av fastlegen din med nedtrapping?
Det at du bråslutta for så å begynne på samme dose (som jeg forstod det) er ikke helt bra.. Har jeg lært da :-P Men syns du burde ta det opp med legen din, for sånn kan du jo ikke ha det hver måned :-/
Finner man ikke ut om man har stoffskiftesykdom ved å ta blodprøver?

Når det gjelder symptomene, så har jeg også mange av de. Selv nå, ett år etter fødsel. Jeg veit vi alle er forskjellige, men forhåpentligvis så har du samtlige kun fordi kroppen er forandret :-)

Hvis du vil snakke mer, så bare send meg melding :-D
Avatar

Takk for svar :)

nov 14 2013 - 19:37
Nei, ingen hjelp eller oppfølging av legen, det var bråslutt på dagen :/ jeg gråt i telefonen og nesten bønnfalt ham, men det var ikke snakk om. Så begynte jeg på samme dose, men måtte gå opp en dose pga så mye angst. Men vet du noe om hvorfor det ikke er bra å begynne på samme dose igjen? (Hadde den laveste).

Jo, skal til legen neste uke å ta blodprøver for stoffskifte og hormonforandringer :)

Kan jeg spørre hvilke plager du hadde etter svangerskapet?
Avatar

:)

nov 14 2013 - 19:55
Så rart.. Det må ha vært grusomt ja! Jeg brukte cipralex, og da jeg ble gravid så fikk jeg beskjed om å slutte, siden det var usikkert om barnet fikk det i seg osv. Men det var ikke snakk om å gjøre det på dagen, selv om jeg også hadde lav dose :-/

Nei jeg skal ikke skryte av at jeg veit hvorfor, men jeg vil tro det er fordi det er en ny ting for kroppen å venne seg til, og for å få best virkning bl.a så bør det tas forsiktig. Tror jeg :-)
Veldig bra du skal dit da, å forhåpentligvis få ordentlig svar :-)

Skal vi se, jeg svetter MYE :-P Jeg har alltid vært en passe varm person, men nå er det jo helt ekstremt, så jeg går ofte med lite klær :-P
Drømmer mye mer og veldig mye rart, gråter lett, blir fortere irritert (og jeg har ganske kort lurte fra før :-P), humørsvingninger, kalde bein, hetetokter, svimmel (varierer fra dag til dag), veldig varierende mage, men som oftest veldig treg, tretthet og treghet og hukommelse lik null.
Jeg har ikke sjekka meg for noe, har egentlig bare gått utifrå at det er svangerskapet og ammingen som står for denne lista :-)

Avatar

:)

nov 14 2013 - 20:38
Jeg begynte på den aller laveste dosen igjen, så trappet jeg opp etter 3 mnd ca :) bruker også Sobril ca 1-2 ganger i mnd når det står på som verst :/

Men jeg har lest så mye om både hormonforandringer og stoffskifte, og det stemmer mye med slik jeg har det :) jeg skal holde deg oppdatert :)
Til forsiden