Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst eller redsel ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst eller redsel ?

feb 3 2020 - 13:19
Jeg er usikker på hvilken merkelapp jeg skal sette på problemene mine for tiden....

Jeg kan ikke mye om forskjellen på angst og redsel, og vet derav ikke hva som skjer med meg nå.

Jeg har levd i en vanskelig situasjon i over 1 måned. Når ting ikke er vanskelige i livet fungerer jeg som normalt- men når store problemer inntreffer skjer det en endring. Jeg har med andre ord inntrykk av at jeg takler slike store problemer mye dårligere enn gjennomsnittet. I dette tilfellet dreier det seg om sykdom i familien, nærmere bestemt et høyst elsket kjæledyr. Prognosene for bedring er gode - men helingsprosessen er langvarig. Jeg takler sykdom hos mine nærmeste ekstremt dårlig, jeg klarer ikke å konsentrere meg om noe annet, jeg går på tå hev for å sørge hor at skaden ikke forverres, for å sørge for rett medisinering (ikke alltid lett med dyr), nok mat, hvile og drikke. Når skaden inntraff «hylte» dyret og jeg har stadige flashbacks hvor jeg er sikker på at jeg hører hylene igjen og kvepper til. Har fått vival hos legen, men de hjelper bare middelmådig. Ansvaret jeg føler er enormt, og tynger meg ned. I tillegg kommer katastrofetankene. Jeg sover dårlig og lite, har redusert apetitt - og tidvis tilnærmet «panikkanfall» (?) med gråt, høy puls , skjelving og manglende evne til å tenke klart.

Feiler det meg noe? Hva bør jeg gjøre?

Kan legge til at denne «tilstanden» har opptrådt ett par ganger før i livet i liknende vanskelig situasjoner: bla. under et dårlig samliv og ved kjærlighetssorg.
Avatar

Hei

feb 3 2020 - 16:53
Du beskriver nå situasjoner som er tunge i livet og angst er normalt å få for alle av og til, mye har jo å si på livssituasjon og hendelser som du beskriver her.
Noen er mer engstelig og mottagelig for angst mens andre ikke har det, men vil nå si du ligger innenfor «normalen» for å bruke det ordet.
Beklager å høre om din kjære der, er utrolig hardt når våre nære sliter og dyrene blir som barna våre så har forståelse for at det er tøft. :(

Utifra hva du skriver her vil jeg si det er helt vanlig å føle slik under sånne omstendigheter, så håper det går bedre med tiden fremover for deg og din kjære der og ønsker selvfølgelig god bedring.

Avatar

Takk

feb 3 2020 - 20:15
Takk for svar :-)

Jeg kan ikke så mye om mental helse, og i vår familie (både under oppvekst og nå) - ble slike ting aldri snakket om.

Jeg oppfatter bare mange rundt meg som mer «stoiske» i vanskelig situasjoner, og ser at jeg selv reagerer mye «større» når livet butter i mot.

Takk for medfølelsen:-) Vi satser alle på at sykdommen kureres!
Avatar

Hei igjen

feb 3 2020 - 21:44
Skjønner godt hva du tenker mtp oppfatning av andre, men angst er en følelse de fleste av oss opplever til en viss grad i livet, men for en god del så tenker man ikke konsekvent at det er angst man opplever.

Men synes det var bra du spør om det så du ikke skal gå rundt å være usikker på det, ikke noe i veien at du føler ting mer enn andre heller, såfremt det ikke går utover helse og skaper problemer for deg.
Er ingen svakhet å føle som du gjør i situasjonene du beskriver, bare menneskelig. :)

Har katt selv og hatt dårlig erfaringer tidligere med de kjære dyrene jeg har hatt i livet så forstår godt hvor tøft det er hva du går gjennom nå. Håper alt ordner seg til det beste der.
Til forsiden