Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst eller PSTD?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst eller PSTD?

okt 5 2019 - 23:48
For et par år siden begynte jeg å få angst av alt mulig, og jeg spurte legen om det, men han brydde seg ikke. Jeg skifta lege og dro til han 4-5 ganger på rappen med forskjellige saker som jeg trodde jeg skulle dø for. Han sa at jeg sliter psykisk, så jeg klikka på han og ba han ta meg seriøst. Og da fortalte han at jeg trolig har angst, og så gikk han løs på det som plaga meg (og det løste seg). Men det som skjedde når han sa at DU HAR NOK ANGST, var at jeg trodde på han. Og når jeg nå kjenner at det begynner å krible i brystet og det stråler opp mot halsen og ned i armene... Da kan jeg fortelle kroppen at jeg skal gi slipp på det som nettopp skjedde, og gjøre noe annet. Så går jeg ikke inn i 100% hjerteinfarkt modus. For det kjennes ut som jeg kan dø, og jeg ber mannen min sjekke at jeg lever før han drar på jobb (vil ikke at ungene skal se meg død osv). Det er heavy, men regner med jeg ikke er alene.

Grunnen til at jeg skriver, er fordi jeg nylig ble oppmerksom at jeg blir helt zombie når det skjer noe med familien fra fortiden, eller jeg blir påminnet om hvordan fortiden var. Jeg takler ikke se at de kontakter meg før jeg får en vond følelse i magen. Og hvis de faktisk skriver noe som blander meg inn i deres drama, så går jeg inn i et rart modus som gjør at jeg ikke klarer å føre en samtale og noen ganger ser jeg ikke klart heller. Jeg er så mye sterkere nå enn det jeg var før jeg kom meg vekk fra alt dette, men blir så svak når jeg blir dratt inn i barndomsbobla.
Jeg lurer på om dette også er en type kroppslig reaksjon på angst eller en mild form for PSTD? Jeg går ikke inn i noe minnebok før alt er stille rundt meg og får ikke flashbacks, jeg føler meg kanskje mest full... Eller rusa (selvom jeg ikke vet hvordan det er).

Til forsiden