Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst/Helseangst!!!!!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst/Helseangst!!!!!

mars 6 2014 - 14:41
Jeg har hatt angst/helseangst i snart 9år, no er jeg så lei denne angsten. Har så mye smerter i hele kroppen,det er det som tar knekken på meg.Jeg er inne i en kjempe dårlig periode. Har ikke troen på noe lenger. Er det andre som kjenner seg igjen. Dritlei er bare Forbokstaven.!!!!!!!!!!
Avatar

Hei

mars 8 2014 - 19:05
Har slitt med det samme selv i snart 9 år jeg også. Er så sliten av dette. Har nesten aldri en god dag lenger. Føler med deg.
Avatar

Hei

mars 8 2014 - 20:44
Jeg har heller ikke en dag som føles bra. Er kjempe mye dårlig, angsten/ dødsangsten vil ikke slippe taket. Så jeg vet akkurat hvordan du har det, føler med deg også. Håper du blir bedre.
Avatar

Hold ut!

mars 27 2014 - 15:19
Jeg har hatt helseangst i 15 år nå og har det har vært mange perioder hvor jeg har vært helt i bunnen og mest av alt har hatt lyst til å gi opp. Men så har jeg erfart at uansett hvor mørkt det ser ut når det står på som verst så kommer det dager som er gode igjen! Det er disse jeg lever for. Ja det er slitsom, men helseangst er ikke farlig. Det er ikke dødelig. Det er bare hodet og kroppen som gir oss en masse ubehagelige symptomer. Jeg har "hatt" (og "har" ) det meste av dødelige sykdommer og har flydd ut og inn for undersøkelser og prøver. Men fortsatt er jeg erklært fysisk frisk. Ikke gi opp men prøv å gi litt f.. i alle symptomene, det kommer bedre dager!

Mvh
Jan
Avatar

Hei

mars 27 2014 - 18:50
Takk for svaret. Jeg håper jeg skal klare å knekke denne angstkoden en dag. Men jeg har jo kastet vekk 9år av livet mitt. og de rundt meg er lei av å høre på meg. Jeg er en kvinne på 50 år og fra Bergen. Er det noen andre fra Bergen her inne , som vill snakke.
Avatar

Hei Lotta!

mars 29 2014 - 03:06
Hei!

9 år altså? Det var akkurat det samme som meg det, før jeg fant ut at nok for faen meg være nok. (Unnskyld ordbruken)

En dag jeg satt hjemme og følte plutselig jeg trodde jeg skulle dø. Jeg kjente hjertet hamret, jeg ble svimmel og jeg begynte å gå i runding. Var på vei å ringe 113, men så plutselig gikk det opp for meg: "HVOR MANGE GANGER HAR DETTE SKJEDD MED DEG DIN IDIOT, UTEN DU HAR DØDD?"

Det gikk plutselig opp for meg.. Jeg bruker tiden min her på jorden på å bekymre meg for noe jeg ikke kan styre. Vi nordmenn lever kanskje 80-100år, men jorden har eksistert i millioner av år. Vi har så liten tid her på jorden!!!! La oss gjøre den tiden til noe godt!! :)

Det høres brutalt ut, men dør jeg så dør jeg. Hva så? Er jeg død så vet jo jeg ikke om det. (Og hadde jeg visst jeg var død, så er jo det ingenting å frykte, for da går jo livet videre...) Det som er skummelt med døden er ikke å være død, men det å tenke på å bli død. Men hvorfor i helvete (unnskyld igjen) gå rundt å være redd for å dø, når det ikke er noe du kan styre? Dør man så dør man! Hverken du, jeg eller NOEN andre kan styre dette. Det eneste som betyr noe her i livet er den tiden vi har, vi må bruke den til å leve livet!

Vi har ETT liv, på en stor snurrende stein i et enorm univers! Tenk tilfeldighetene for at akkurat du og jeg er til! Vi skal være så ufattelig takknemlige for at vi lever! :) Alternativet er jo ikke akkurat så bra?

Drit i angsten. Tross den! Kom deg ut og lev livet! Bruk den tiden du har til å være glad istedet for å bekymre deg for noe du ikke kan styre! :) Hvilke sykdommer vi kan/skal få er ikke opp til oss å bestemme, så hvorfor bry seg? Lev sunt og vær glad, så skal du se du får det livet du ønsker!

Hilsen en som har forstått at man må gjøre det beste med livet! :)
Avatar

kjenner meg igjen

juni 4 2014 - 04:14
Kjenner meg utrolig godt igjen i det du skriver her lotta, sliter selv med angsten hvert minutt av døgnet, og ikke minst alle de smertene det innebærer. Har hatt angst i ca 8-9 år selv også, men kun nå i det siste jeg har blitt skikkelig bevisst på det, har tidligere trodd at det var alle slags andre ting som feilte meg. Men jeg hadde håpet at når jeg godtok angsten, at symptomene liksom skulle forsvinne. Men jeg har vel en angst for angsten også, så det er lettere sagt enn gjort. Men nå har jeg bestemt meg for å prøve med medikamenter for en engangs skyld, og håper at dette kan hjelpe meg på veien. Bor selv i bergen.
Avatar

Helseangst / hypokonderi

juni 10 2014 - 21:07
Har også slitt med angst for at det er noe alvorlig galt med kroppen i sikkert 15 år. Jeg har kreft, svulst på hjernen (pga svimmelhet) så er det hjertet.... Er så utrolig slitsomt!! Vet ikke hvor mange ganger jeg har vært hos legen. Ble henvist til en psykolog for ett halvt år siden, var der noen ganger og lærte med noen strategier.fikk diagnosen hypokonderi. Etter det har jeg klart og gi meg selv to uker før jeg oppsøker lege og innen den tid er symptomene som regel borte..
Fikk ett skikkelig tilbakefall for en uke siden med panikkangst når jeg la meg, da klarte jeg ikke ta kontrollen selv. Lengste natten noensinne, var sikker på det var ett hjerteinfarkt. Fikk presset meg inn til legen dagen etter, som skjønte det var angst . Fikk sobril som kan hjelpe meg når dødsangsten er som verst.
Ikke noe gøy, men må læres opp til å ikke tolke alle kroppslige signaler farlige!!
Avatar

HEI kjære du!!

juni 16 2014 - 15:18
Jeg sliter med helseangst(sier lege og psykolog)
Har visst gjort det i to år nå. Problemet mitt er at jeg klarer ikke å se at det er helseangst. Jeg tror ikke at alt det jææævlige jeg opplever fysisk kan være angst. Jeg har også andre angstdiagnoser i tillegg. Og livet kan være et sant HELVETE!! Jeg har også blitt redd for å være alene. dette har utviklet seg de siste årene. Så nå er jeg helt avhengig av selskap hele døgnet så og si. Og dette går igjen ut over familie og venner. Alt blir mye verre da jeg skal være alene.

Ville bare si at jeg er her om du vil snakke. Fordi helseangst(om det er det jeg har) er noe forferdelige greier man ikke bør takle alene!!
Avatar

hei

juni 16 2014 - 15:51
Hei. Har du tatt infeksjons prøver? de som kanskje ikke er så åpenbare men kan gi kraftige symptomer fra kropp og psyken. føler jeg må være en pådriver for dette :-)
Avatar

....

juni 17 2014 - 17:48
Hei igjen. Må bare repetere meg selv fra tidligere innlegg jeg:

En hypokonder(en som lider av helseangst) er som regel VELDIG godt utredet!! Og ingen finner noe feil tross blodprøver, tester, røntgen, mr, ultralyd, spesialister osv osv.. Og tror faktisk legene i dag tar en veldig på alvor og sjekker ut alt som kan være alvorlig og eller fysisk før man konkluderer med at det er psykisk!
Avatar

helseangst

juni 18 2014 - 05:26
beklager hvis jeg tråkket deg på tærne :-) var kun et spørsmål og disse infeksjonene er ikke farlige men kan gi ubehag, som man kan tolke feil. men du er sikkert kjekket for dette :-) det å akseptere at man har helseangst er vel noe av det viktigste psykologisk, og du har tydligvis akseptert dette som er kjempe bra :-)
Til forsiden