Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst: En konsekvens av somatisk sykdom

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst: En konsekvens av somatisk sykdom

des 7 2017 - 10:51
Noen som har opplevd å ha en fysisk sykdom eller tilstand i kroppen som har gitt deg angst? Det vil si at det heller blir et symptom på noe underliggende.

F.eks: Vitaminmangel kan gi utmattelse og videre angst og depresjon. ME kan føre til angst og depresjon.

Det er mye kjemisk som skjer i kroppen som kan gjøre at man blir "deppa", eller redd... urolig... Noen historier om det? Jeg er under utredning for noe somatisk, som legene ikke skjønner hva er. De skylder veldig (!!) gjerne på angst, det er lett å skylde på angst for da er vi liksom ferdig med den saken, problemet oppstår når jeg hovner opp i kroppen og får kløende utslett hver gang jeg spiser bestemte matvarer (spesialisten på Ullevål nekter for at det er matallergi). Som psykologen min sa, så får man ikke hevelser av angst.

Men dette, i seg selv, gir meg angst fordi jeg nesten ikke tør å spise mat. Er redd for konsekvensene siden jeg har sett det så mange ganger. Men så tenker jeg på om det kan være et eller annet jeg lider av som gir meg mer angst. Akkurat nå har jeg vitaminmangel og må ta tilskudd (tok blodprøver hos legen).
Avatar

Re: Angst: En konsekvens av somatisk sykdom

des 11 2017 - 00:13
Jeg hadde D-vitaminmangel en gang og det er ikke å anbefale. Angsten og depresjonen jeg fikk var helt jævlig og ikke som vanlig angst/depresjon.
Avatar

Re: Angst: En konsekvens av somatisk sykdom

des 11 2017 - 09:08
Jeg har også hatt d-vit mangel, og b-vit mangel. Samt jernmangel. Jeg fikk hjerteproblemer pga b-vit mangel (kan påvirke nervebanene etc) og det i seg selv ga meg mye angst. Så vitaminer er helt klart viktige ja.
Avatar

Re: Angst: En konsekvens av somatisk sykdom

des 28 2017 - 14:19
Hva mener du med hjerteproblemer pga vitamin b mangel?
Til forsiden