Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst/Depresjon

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst/Depresjon

mars 7 2019 - 12:48
Lurer??
Jeg har vært i arbeidslivet siden 1967
2014 blei jeg syk å " havna på NAV " (yrkesskade)
Denne nye hverdagen blei til at jeg blei deprimert å fikk angst
Fastlegen skreiv ut resept på Zoloft 50mg om morgenen og Remeron-S 30mg på kvelden
Dette er medisiner som jeg bruker daglig
Jeg våkner tidlig-dupper av på formiddagen-sovner greit etter inntak av Remeron ca kl 23
Om dagen så føler jeg meg som en "zombie"
Er dette ett liv som jeg må leve med nå som jeg er blitt pensjonist ????
Håper på tips om andre medisiner/metoder da dette er TRAGISK
Avatar

Re: Angst/Depresjon

mars 9 2019 - 08:00
Hei, Jeg er bare en 26 år gammel mann som ikke har vært like lenge plaget som deg. Men etter jeg tok fagbrevet i 2012, så hadde jeg ingen lykke med jobber, har vært på nav siden da og hatt mange små jobber men ikke vært heldig med fulltidsjobbing. Jeg sliter med angst, helse angst rett og slett. Jeg går ikke på noe tabletter ellerno. Jeg har vært deppa lenge og følt meg veldig alene. Men nå har jeg meldt meg på noe som heter frisklivsentralen og er med mennesker minst 2 ganger i uka og trener med dem og får endelig hjelp av psykolog snart. Jeg vet ikke hvor aktiv du er Eller hvor mye du er med mennesker, men du kan vurdere frisklivsentralen der du er, om de har det i nærheten. Siden å være aktiv for meg har hjulpet mye, ellers hadde jeg bare sitter inne og hatt angst 24/7. Er bare en tanke :) om ikke kan du spørre noen du kjenner og gå tur med minst 30 min om dagen :) siden å være i aktivitet er en viktig ting har jeg merket :)
Avatar

Re: Angst/Depresjon

mars 9 2019 - 14:14
Skjønner godt at omstillingen ble tøff da du brått og uforberedt ikke kunne jobbe mer og synes ikke det er rart om i det hele tatt at du ble deprimert. Har du jobbet siden 1967 så har du jammen gjort litt av en innsats! Hvis det eneste legen har foreslått er å skrive ut medisiner så er jeg ikke veldig imponert over legen. Og hvis du har gitt legen tilbakemelding om bivirkningene du har og det ikke har gjort at du f eks har byttet medisiner, så er det skuffende. Men jeg forstår ikke at det over tid anses som noen god metode å gå på medisiner for det som er en helt normal reaksjon på den tøffe livshendelsen det er å brått bli utenfor arbeidslivet. Hvis du hadde selvmordsplaner kan jeg forstå at du ble dopet ned, men hvis den risikoen ikke er tilstede må du vel kunne ta opp med legen om du ønsker å trappe ned på medisinen.

Finnes det en hobby du har drømt om å dyrke? Noe annet som kan gi deg glede? Angsternodritt sine forslag er veldig bra tiltak.

Slik jeg har forstått er depresjon et utslag av at vi tenker tanker som skrur oss ned. Jeg selv har i det siste hatt god nytte av et par endringer i tankemønsteret som har fått meg til å få det bedre allerede.
Til forsiden