Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst/Depresjon - Ny her på forumet!

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst/Depresjon - Ny her på forumet!

aug 27 2013 - 12:46
Hei alle sammen.
Jeg er ny her inne og i "angst/depresjons"-verdenen ;) (om jeg kan få lov å kalle det det.)
Jeg har ble akutt "syk" for ca 2 uker siden,følelsen av avmakt og fortvilelse bare slo innover meg som en tsunami. Magefølelsen og sorgen jeg følte var bare ubeskrivelig vond.
Jeg har ikke noe spesiell grunn for at dette kom,bortsett fra at jeg har fått påvist en skade på kroppen,som mest sannsynlig går over,men som hemmer meg noe i hverdagen.
Jeg kontaktet umiddelbartlege,og fikk komme til en annen lege en min fastlege. Denne legen ga meg Vival 5mg. Dette skulle jeg ta over helgen,til jeg på mandagen skulle oppsøke min fastlege. Jeg oppsøktefastlegen og han kontaktet et Akutt Team som finnes her for psykisk behandling. De kommer hjem til deg. De kom hjem til meg allerede dagen etter,en lege og en psykolog. De foreskrev Remeron-S 15mg 1 tab og Venlafaxin Bluefish 75mg 3 kapsler. Har nå i tillegg til dette fått besøk gjevnlig av dette teamet i 2 uker og i denne perioden har jeg følt meg utrolig bra,egentlig "normal":) Vi ble enig i fellesskap at det nok ikke var behov for flere besøk av dem før helgen. Og i går (mandag) begynte jeg å kjenne denne "mageverken" igjen,bare litt av og til. I dag er det litt verre,mer konstant.
Føles som jeg kan bryte ut i gråt når tid som helst. Jeg ble forberedt på at dette nok kom til å skje,det er ikke like sterkt som sist gang,men det tar all fokuset mitt og jeg sliter med å gå ut,gå på butikken,snakke med venner etc. Jeg vil bare legge meg i sengen og vente til det går over. Dette har jeg da ikke mulighet til pga barn etc. Og ikke tror jeg det er videre heldig heller.

Jeg skulle så gjerne ha fått kontakt med andre som har det slik, eller på lignende måter. Dele erfaringer og tanker etc.

Da denne "magefølelsen" som jeg får vendte tilbake,betyr det at jeg burde justert medisinen?
Er det noen som har tips/triks som kan hjelpe i en akutt fase,for å få snudd tankene etc.?

Jeg håper jeg på rett forum nå,og dersom det finnes andre forum,så tar jeg gjerne imot tips!

Takk for at du gadd lese dette.Avatar

Hei!

aug 27 2013 - 22:14
Du virker ihvertfall mer enn godt nok medisinert... De var ikke sene om å putte i deg en god del stoffer som du i utgangspunktet ikke burde ta. nå vel.. Grunnen til at jeg blir litt oppgitt er fordi det virker å være den eneste behandlingsformen vi har i Norge. Putt i oss litt lykkepiller så blir problemet borte. Tilsynelatende. Helt til det sier bråstopp... Jaja..

Når det er sagt. Jeg er imponert over hjemkommunen din. De virker å ha ufattelig god beredskap. Der jeg kommer fra er det månedsvis og år for å komme til psykolog. Og du fikk både lege og psykolog hjem til deg? Imponerende.

Så allerede der bør du føle en god trygghet :)

Og trygghet er viktig i den situasjonen du nå er i.

Den mageverken du beskriver. Du bør sjekke det med legen din, men merk deg at mageverk er en av de vanligste smertene når man er psykisk syk. Jeg husker ikke hvordan det er Å IKKE ha en eller annen form for brennende, sviende kvalme. Kvalm 24/7..

Huff, nå er jeg negativ.. Sorry.. Er ikke helt dagen min...
Avatar

Hei Hanserikjoner...og takk for svar :)

aug 28 2013 - 13:46
Mener du jeg spiser for mye medisin? Meningen er at jeg skal gå på denne dosen i minimum 6mnd. Det er ca to uker siden jeg startet,og jeg har hatt det fint inntil for to dager siden,da begynte denne "sorgfølelsen" i magen å melde seg igjen. I går var verste dagen og akkurat nå tror jeg kanskje at jeg er på en opptur...er forsatt shaky,kaldsvetter og litt sånn "derre",men føler meg lettere.
Burde jeg ta kontakt med Akutt Teamet igjen?
Forstod det slik at denne medisinen ville ta minst 2 uker før den begynte å virke. Så jeg har tenkt at den kanskje ikke virker ennå?!?!?!
Avatar

...

aug 28 2013 - 22:11
Det er helt riktig at det tar litt tid før medisinen begynner å virke, og den skal sikkert også justeres underveis for å finne optimal dosering for deg. Jeg mener ikke at du spesielt er overmedisinert, jeg mener det norske folk er overmedisinert... Men det er en annen historie :)

Jeg tror du fint kan vente noen dager med å ringe, gi det litt tid. Dvs, om du føler at du klarer det. Og blir det for ille så er de jo bare en telefonsamtale unna .)
Til forsiden