Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ang SSRI

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ang SSRI

des 31 2022 - 11:55
Hei , har prøvd det meste over mange år Cipralex har jeg gått lengst på , å siste 6 mnd så har angsten komt tilbake å å det går utover livet å å forhold. har vært hos fastlegen for å spør om å prøve Pregabalin "fordi jeg kjenner folk med Gad som har god effekt av det , og lest mye bra om det" Men fekk eit nei , å han forslo å øke dosen på Cipralex. nå har jeg prøvd det i 4 uker ingen forsjell.Kan det vere slik at virkestoffen i Ciprelex ikkje virker på meg lenger pga har tatt det over lang tid ? 10 år ? Han kunne forslå Venlafaksin , men etter å lest om det så nei. orker ikke å kaste bort meir av livet mitt å vere deppa å langt nede på medisin som ikke fungerer.Har Testa egentlig det meste av SSRI .Noen med Gad som kan bekrefte noen effektiv medisin mod GAD ? Som folk jeg kjenner å skriver med så er Pregabalin virker det bra for dei , så forstår ikkje hvorfor fastlegen ikkje hører på meg.
Avatar

RE :Ang SSRI

des 31 2022 - 12:39
Cipralex funket for meg i 7-8 måneder før det ikke funket lenger, vi prøvde å øke og det funket ikke. Jeg har hørt fra andre at angst medisin og SSRI kan av og til ha en dabbende effekt over lenger tid.

Det som funket for meg når angsten min kom tilbake når Cipralex ikke funket lenger var å endre på livstil og angripe angsten, men i mitt tilfelle funket ikke SSRI på samme måten lenger.

Min erfaring er at det er viktig å ha en plan med legen om å komme seg av antidepressiva i lengden - det er jo noe noen kan stå på lenge, men det er jo ikke ideelt.

Legen min gidde meg busporine en liten periode som er under en annen kategori innen SSRI. Det tok toppene av angst/panikkanfall for min del, men jeg har hatt en tendens til å få bivirkninger over tid så sluttet på dem.

Det kan være at legen er nølende med å gi deg Pregabalin fordi det ligger under som B-preparat som er veldig vanedannende - så du må nok argumentere for at du skal få det eller noe lignende. Om du ikke allerede går til behandling for angsten så vil jeg anbefale å søke via fastlegen - om du kommer inn så kan du få hjelp fra potensielt lege fra DPS også til å finne best medisin og behandling for din angst.
Til forsiden