Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Alternativer til Seroquel?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Alternativer til Seroquel?

jan 27 2023 - 07:46
Hei
Jeg har de siste 2 årene gått på Seroquel ved behov pga sterk tankekjør, nedstemthet og uro som følger med.

Problemet mitt er at jeg noen ganger tar seroquel på dagen. Det ender med at jeg blir nærmest dopa, ikke festdop akkurat men mer som zombiedop.. Kan sovne når som helst nesten. Puster også tungt med nesen, som om jeg var skikkelig tett. Det går rett og slett ikke for meg å ta den på dagtid, men på natten går det helt greit.

Har prøvd truxal men følte effekten/bivirkningene bare ble verre. Fikk knusktørr munn og hjertebank. Aldri mer.

Spørsmålet er: har noen kjennskap til andre medikamenter gjerne noe annet enn antipsykotisk, som hjelper ved tankekjør, angst, uro? Bruker det også når følelsene er på sitt aller verste.
Avatar

Re: Alternativer til Seroquel?

jan 27 2023 - 12:01
Det eneste som hjelper for meg er aktivitet og trening. Vil på det sterkeste anbefale det. Har alltid slitt med ekstremt tankekjør, angst, uro, katastrofetanker. Det som har hjulpet meg er å gå tur hver dag, som regel hver morgen. Går en 30 minutters tur i naturen, med en stor bakke, så jeg blir skikkelig sliten. Deretter trener jeg på treningssenter 5 dager i uken. Hvis du ikke har mulighet til det kan du trene hjemme, eller i naturen. Alternativt gå lengre turer. Målet er å bli fysisk utslitt, da tenker du mindre.

Deretter må du finne en måte å distrahere deg på. Hobbyer. Kom deg ut av huset. Ikke sitt oppe om nettene.
Avatar

Fellow92

jan 27 2023 - 18:12
Du har mye rett i at fysisk aktivitet er avgjørende, men i mitt tilfelle er ikke mine symptomer nevneverdig forbedret av fysisk aktivitet. Pleier å ta meg noen gåturer hver dag, men kunne vært enda mer.

Søvn derimot hjelper fysisk aktivitet stort på og med god søvn fører det til bedre psykisk helse. Men nå er ikke egentlig angst egentlig årsaken til at jeg tar det, men tankekjør og uro som følge av det.

Visste ikke helt hvilken kategori jeg skulle starte tråden så da ble det her.
Til forsiden