Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Alt er håpløst. Jobb/angst

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Alt er håpløst. Jobb/angst

nov 11 2021 - 10:17
Hei. Jeg har nå jobbet fulltid 100% i samme bedrift i over 5 år nå, men saken er at jeg nå ikke orker å jobbe der noe mer. Jeg sliter med litt angst og jeg er mye nedstemt og ensom. Dette er min første jobb og jeg har vansker for å prøve å finne meg en ny jobb eller begynne på skole på grunn av angst for det ukjente og nye mennesker.

Spørsmålet mitt er om nav kan hjelpe meg med å finne ny jobb eller opplæring? Jeg ser at nav tilbyr en rekke tiltak, tilrettelegging og diverse, men det er vel for folk som ikke har jobb fra før av.

Jeg er ganske sliten og lei av jobben min nå, har vært det lenge egentlig. Ønsker inderlig hjelp med å finne en ny jobb eller begynne på skole igjen, men jeg klarer ikke å komme i gang alene. Skulle nærmest ønske jeg bare mista jobben slik at nav må hjelpe meg.

Jeg sliter mye med vondt i hodet, muskelsmerter og mistrives generelt på jobben. Er det noe sted jeg kan få hjelp? Eller må jeg bare gjøre dette på egenhand.
Avatar

Hei!

nov 11 2021 - 10:29
Hvis du mistrives så mye og blir så syk at du må sykemeldes pga angst, så har du jo rett på attføring. Jeg vet ikke om du da må gå sykemeldt i et helt år først eller om du kan starte rett på attføring. På attføring beholder du en prosentandel av lønnen din og kan ta en utdannelse og omskolere deg eller så er det sikkert muligheter for å prøve deg på forskjellige arbeidsplasser som får støtte fra NAV. Jeg ville ha startet med å kontakte fastlegen, tror du da også vil bli henvist til psykolog.

Lykke til!
Avatar

Hei!

nov 16 2021 - 11:30
Har du prøvd å snakka med nokon på arbeidsstaden din om situasjonen din? Det kan vera lurt å snakka med din næraste overordna eller eit verneombod. Det er ikkje sikkert at dei er klar over korleis du har det. Det kan godt vera at dei kan leggja til rette for at du skal få det betre med å setja deg til andre arbeidsoppgåver eller gjera små grep som kan betra situasjonen du er i. Kanskje kan din overordna ordne ein time hos bedriftshelsetenesta for deg? Dei har sikkert nokre gode råd å hjelpa deg med og hjelpa deg med å staka vegen vidare. Og uansett kan det jo hjelpa deg å få snakka med nokon..

Eg håpar du klarer å få tatt mot til deg og snakka med nokon for det er sjeldan ei god løysing å sitja aieine med problema sine og føla seg liten, sliten, einsam og ussel.

Lykke til! Dette klarer du :-)
Til forsiden