Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Adrenalinrush i kroppen/ hodet

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Adrenalinrush i kroppen/ hodet

jan 4 2021 - 15:01
Innimellom før jeg plutselig adrenalinrush i hodet, blir i tillegg svimmel og tung i hodet. Jeg har ikke høy puls under anfallet, og jeg sitter som regel bare å ser tv elno. Jeg blir kjemperedd når det kommer og tror jeg skal besvime/dø. Sliter i tillegg masse med ekstraslag, så er redd jeg får dette pga hjertet. Noen andre som har opplevd noe lignende?
Avatar

Amygdala/responssenter

jan 4 2021 - 16:13
Hei, det kan være at du blir trigget av noe - som setter alarmsenteret amygdala i gang for en reaksjon. Da er adrenalin i bruk. Kan det være at du trigges av noe du ser på, eller at du ved f.eks TV/avslapping/sosialt får en reaksjon pga noe undertrykte følelser ? Har det skjedd noe en gang omkring slike rolige TV/spill/avslappingsituasjoner ?

Nå er ikke linker tillatt her (mener jeg), men RVTS har en kort forklaring på hvordan hjernen fungerer som kanskje kan bidra til noe: http://www.fa-sett.no/filer/den_tredelte_hjernen.pdf

Jeg kjenner en som har beskrevet noe lignende som det du gjør. Han hadde trolig sånn stress, at når han satte seg ned så fikk han tid til å tenke. Noe som trigger angst/kjør. Jeg tror det var sånn at han brukte å gjøre masse for å unngå å få «tid» til å tenke på alt mulig. En praktiker av type, som ikke likte å sitte rolig pga noe ubehagelig.
Avatar

Tusen takk

jan 4 2021 - 16:23
Tusen takk for at du tok deg tid til å svare så utfyllende. Skal absolutt gå inn å lese linken du la ved. Merkelig hvordan kroppen reagerer på stress og angst.
Avatar

Jente19811

jan 4 2021 - 16:29
Ingen årsak. Og enig, det kan være at du opplever noe utilstrekkelighet eller at du ikke «gjør nok», noe som kanskje kan gjøre avslapning til en trigger for et slikt rush. I tilfelle, så er det vel greit å kunne gi seg selv mere oppmerksomhet og lytte mere til egne behov.

Håper du får litt mer klarhet i «rushet», og akseptabel kontroll etterhvert. Litt kan man jo akseptere av slikt også, bare man ikke frykter den. Best of luck :-)
Avatar

Nidelven

jan 4 2021 - 16:56
Fint navn foresten, er du også fra Trøndelag? Ja det er ikke så enkelt å akseptere kroppens reaksjoner. Jeg blir livredd noe som trigger angsten mere. Er jo i bunn redd for at det kan være noe annet galt med kroppen. Nei det skal ikke være enkelt
Avatar

Helse

jan 4 2021 - 17:10
Hvis det er litt angst for angsten, som ikke er uvanlig - så kan det kanskje forsterkes ja. Dvs at du går å føler og «venter» på en reaksjon. Litt panikkangstpreg muligens. Jeg tror på å fokusere/øve på å akseptere at et slikt rush kan komme. Nesten ønske det velkommen, for å øve på å akseptere den, for det vil dempe/fjerne det over tid.

Ja, jeg er ifra der elven møter sjøvannet. Det er da ca 40 % sannsynlighet for at du også er det. Målt etter antall innbyggere.
Avatar

Helse

jan 4 2021 - 17:18
Takk for gode tips, å ufarliggjør det vil nok minske angstsymptomene. Skal prøve å jobbe med meg selv, ikke alltid like enkelt. Hehe..

Da bor vi ikke så langt unna hverandre, skal si det har blitt mye smitte i byen nå. Håper virkelig vaksinen kan bidra til en ny og bedre hverdag for oss alle
Avatar

TV-angst

jan 4 2021 - 17:28
Ja, jeg tror at det å akseptere at hjernen spiller oss noen puss er litt greit å akseptere og ikke bli redd for. Jeg håper også at vaksiner nå kan dempe kraftig det som skjer nå, eksplosivt den siste måneden i området.

:-) Beste lykkehilsen i aksepten av TV-angst oversendes. Virusfritt.
Avatar

Tusen takk

jan 4 2021 - 18:33
Tusen takk for fine tilbakemeldinger, dette hjelper mye når man er urolig.


Ha en fin kveld i fine Trøndelag
Til forsiden