Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Åssen jobb passer en med angst ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Åssen jobb passer en med angst ?

des 10 2012 - 16:09
Mamma permisjonen min er snart over å jeg må begynne å søke jobber. Tidligere har jeg strevd sånn tidligere med å tørre dra på jobb og være på jobb aleine, så kjæresten har mått være med meg. Gruer meg sånn. Men jeg må jo bare prøve, orker ikke maset til nav lengre og det grusomme styret det var med de, så vil prøve stå på mine egne bein. Men lurer så på hva jeg kan drive med som ikke er for skummelt!

Skulle gått lærlingstiden min som blomsterdekoratør, men føler det er for stort press på til at jeg tørr. Har holdt på med renhold en god periode, er vel det jeg føler meg mest konfortabel med. Noen som vet om noen renholdsfirmaer i telemark?

har noen gode råd til hva jeg kan søke på som ikke er for skummelt og for mye ansvar for ei med angst?
Avatar

Hmm tenker

des 10 2012 - 23:41
Kan du forklare hva som trigger din angst og hva du engster deg for? Dette kunne gitt bedre innsikt og jeg kunne komme på noe flere forslag til deg:)
Avatar

..

des 11 2012 - 00:27
Kjenner meg godt igjen. Vært hjemme ett år med barn jeg og, og Nav pusher på for å få meg i jobb. Er jo ikke det at jeg ikke vil, men jeg finner liksom unnskyldninger for å utsette det hele tiden.
Den sosiale angsten min har forverra seg mye etter jeg ble hjemmeværende og fra å være "sær" på jobber tidligere, føler jeg meg enda særere nå. Og det er veldig dumt at angsten skal få velge yrke..
Butikkjobber er uaktuelt for min del, og skal man finne seg noe særlig annet idag bør man ha utdanning. Å det er vanskelig når man ikke tør å gå tilbake til skolebenken..
Men vaskejobben din bør jo være ett bra valg! Selvstendig jobb og du legger vel opp litt selv hvordan og hvor mye du jobber? :) Og hva er det du frykter, er det sosial angst? :)
Avatar

....

des 16 2012 - 23:27
Jeg vet egentlig ikke hva som får meg til å føle meg så ille ved en jobb. Men har gått hjemme nå i snart 2 år. føler meg helt grusom siden jeg er en såkalt "nav snylter". men prøver så hardt for å få de til å skjønne hvor ille jeg virkelig strever. Alt uten hell! Måtte være md i noe som het grep når jeg var høygravid! Fader å frustrert og lei dette, og de skjønner jo ikke at jeg virkelig strever. skiftet lege og hele pakka, men ingen som virkelig forstår meg. (føles ihvertfall sånn)Når jeg endelig slapp maset fra nav følte jeg meg som en nytt menneske og fikk roen i kroppen. Nå som tiden nærmer seg for jobb igjenn er jeg helt spent i kroppen. Føler meg rett åslett sjuk. Vet ikke hvorfor jeg gruer meg sånn, for jeg klarer fint å gå på kjøpesenter og ute blandt folk, men helst med noen jeg kjenner. Dette får meg til å høres ut som ei som IKKE vil jobbe. Men jeg vil virkelig det, vet bare ikke åssen jeg skal få det til. Er vel dette med at en skal ha en sjef som skal være fornøgd og jeg ikke kan dra om jeg blir dårlig eller føler meg utryg. Nav sier de kan tilpasse ting etter mitt behov, men når nav og jeg sammen gikk på ett jobbintervju sa tilogmed jobben at de ikke kunne tilpasse seg meg. Nav kjerringa blir mer å mer irritert over mine behov . Nå føler ikke jeg at jeg har den snilleste nav dama heller, hører fler som he sagt de har byttet fra henne. Jeg tørr ikke det engang! Å med denne deprisjonen min som tar over hele livet mitt føles ikke noe bra lengre! Vet virkelig ikke hva jeg vil, og skjønner heller ikke vitsen! :(

Høres jeg ut som en ordentlig sutrepave, beklager det. Er for tiden så enormt mye som plager meg.
Avatar

jobb...

des 18 2012 - 15:20
Jeg synes du skal prøve å jobbe. Hvis ikke jobben kan tilpasse seg deg, så får du prøve å tilpasse deg. Jeg tror at angst ofte kommer av redsel for mennesker, redsel for å ikke være bra nok, osv....det er noe som vi alle har i oss, men i større eller mindre grad. Og jeg tror videre at det eneste som nytter, er å utfordre angsten. Men samtidig snakke til seg sjøl, si: Jeg er bra nok, jeg gjør så godt jeg kan, og ingen kan forvente mer. Hvis du har gode venner som du kan snakke med og som hjelper deg til å se mer positivt på deg sjøl, er det flott. Hvis ikke, bør du kanskje ta kontakt med en psykolog.

Men det å jobbe med seg sjøl, er helt nødvendig. Jo lengre du er ute av jobb-systemet, jo vanskeligere blir det å komme tilbake. Og det å få det til med andre mennesker, er en treningssak. Og du får ikke trening til det om du er hjemme alene.

Jeg leser også forskjellige bøker som hjelper meg. Hvis du liker å lese, så er også det en ide, det finnes mye bra på biblioteket.
Avatar

huff

des 18 2012 - 17:13
Har det på akkurat samme måte. Det blir ikke bedre av at nav maser når man sliter ! butikk jobber er uaktuelle,alt som har med service å gjøre da jeg har sosial angst. vil ha en jobb der jeg jobber alene i mitt eget tempo uten å ha noen hengende over meg. vaskejobb kunna kanskje vært noe.
Avatar

Hei

des 18 2012 - 17:42
Vinsmaker som ikke spytter ut igjen vinen??? Hehe neida :)

Du må bare skuffe på, press deg ut i ting, ikke gi deg! Hva du kan jobbe med vet du jo best selv. Jeg trives godt med å jobbe ute og med noe som er fysisk slitsomt, det er en god greie for min angst. Anleggsgartner feks eller å vaske som du selv sier.

Du kan det du vil, ikke la deg stresse av nav sine krav, bare møt opp å gjør så godt du kan. Det er den eneste måten å finne ut hva du klarer uansett, hvor mye du egentlig takler kan du jo umulig vite ved å være hjemme.

Ta sats å kjør på! Heier på deg :)
Avatar

hei

des 27 2012 - 01:51
Du kan rett å slett be om ett tiltak der du har arbeids prakis. Dette høres kanskje uaktulet ut, men det er i grunn genialt. Her kommer du ut i en jobb du kunne tenke deg å prøve, du går ikke som arbeidstaker men som ekstra. Da får du sett hvilke jobb som passer deg. Det fine med slik praksis er at du kan gå når du vil, jobben skal ikke være avhengig av deg, å du har ett samarbeid med nav der du kan sindu vil prøve noe annet osv. Her får du alle positive fordeler selv, å i tillegg får du jo en fot innenfor arbeidsmarkede for om du liker deg får du jo også vise hva du er god for uten press:-)

Annbefaller også å få seg en psykolog under dette tiltaket. Her kan dere jobbe dere gjennom det som er vanskelig i jobben, utfordringer, motivasjon osv... da får du ett bearbeidet opplevelser og tanker slik at du kommer inn på rett vei :-)

Nå er det ikke slik at du har rett på psykolog hjelp pga tiltak gjennom nav. Men her er det lurt å søke om psykolog hjelp først, deretter få nav på banen å slik få til ett samarbeid :-)

Jeg har det sli nå å er kjempe fornøyd med dett. Nav er også mer samarbeidsvillig når de vet du faktisk jobber med utfordringene dine :-)

Send gjerne spørsmål om du lurer på noe:-)
Til forsiden