Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Åssen jobb?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Åssen jobb?

mars 18 2013 - 14:24
Hei. Jeg lurer på åssen jobb dere med angst har?

Jeg sliter en del når det kommer til arbeid. Jeg har prøvd å presse meg, å møte opp. Vært på jobb. Men jeg føler meg helt ødelagt. Jeg vet ikke åssen jobb jeg kunne klart /likt. Jeg har nå jobbet som vaskehjelp. Der er en jo ikke så mye i kontakt med folk. Men enda sliter jeg enormt. Vært i kontakt med legen, men hu kjeftet mer på meg en hu hjalp. Jeg var så lei meg etter det lege besøket. Jeg sliter også med depresjon, jeg mener sjøl jeg sliter mer med det en angst. Nå går jeg på angst tabeletter, så føler meg litt "tøffere" nå en tidligere. Men likevel er depresjonene så sterke å store over lengre perioder at jeg ikke føler noen vits her i livet. Alt handler om penger og jobb. Jeg bor sammen med samboer, og vår sønn, og to husdyr. Vi sliter så enormt med økonomien. Vi lever på økonomien til typen min, å det blir ikke store greiene. Jeg vil så hjelpe til, med å skaffe meg jobb. Men først å fremst trenger vi bhg plass. Det er ett h******* styr i de siste mnd, så formen min er langt ifra bra. Nav gir meg ikke støtte lenger for de mener jeg er klar til jobbe siden jeg hadde begynt å søke arbeid, og siden jeg sa jeg ville ha meg jobb. Jeg er nå i en bitteliten vikar vaske jobb, å jeg takler såvidt den. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre fremover :/

Åssen ordning har dere på ting ? Jeg trenger virkelig å få kommet meg ut av denne sirkelen her. Lurer på å prøve psykolog igjenn, men åssen kan det hjelpe oss med økonomi å de "vanlige" problemene :/
Avatar

Hei :)

mars 18 2013 - 17:48
Meg og angst er ikke så aktuelt egentlig, jobber og studerer med hjelp fra NAV. Så det er på plass.

Men tenkte jeg skulle si litt om hva muligheter jeg har sett og fått med meg når det gjelder økonomien.
For det første så har du krav på livsopphold selv om din samboer har inntekt, dette er noe alle har krav på. Og det samme gjelder boutgifter. Dette er noe du må søke sosialkontoret om, og du må bruke dem før du eventuelt får støtte fra NAV.

Når du sa at du ikke ville i jobb til NAV så tar de det slik at du ikke vil jobbe i det hele tatt. Oppfatter deg slik at du vil ut igjen på sikt.
Men du trenger hjelp og kartlegging over hva, og hvordan osv.
Og da kommer noe om heter arbeidsavklarings penger inn i bilde, det er forkortet AAP.

Er sikkert bra og ha en god legeerklæring i bunn som støtter deg i en overgang til AAP. Be legen om det, og be om og bli henvist til en behandler som jobber med angst.
Det finnes så mange muligheter der ute, og du har rett til og benytte deg av dem. Så stå på og ikke gi opp.

Hos NAV kan dere få gjeldrådgivning, de kan hjelpe dere meg og ta kontakt med kreditorer og hjelpe dere med og sete opp budsjett som passer deres økonomi. Men hvis gjelden er så pass stor at dere selv mener at dere ikke kan betjene den på en slik måte at dere er varig ute av stand så kan dere søke om gjeldsordning gjennom namsmannen. Som regel, og hvis en slik søknad blir godkjent så varer en gjeldsordning i fem år, hvis ikke en av kreditorene har innsigelser på tiden. Da kan den utvides.
Etter at disse fem årene er gått så starter dere på nytt.

Om dere har en bolig som har stor verdi kan dere muligens ende opp med og selge den, men hvis den har normal standard, og ikke er noe som kan virke støtende på kreditorene hvis dere beholder den, så kan dere muligens beholde den og boliglån osv. Om boliglånet er en del av den gjelden som er et problem så kunne det vært lurt og funnet noe rimeligere selv om dere kan beholde boligen.

Det er fint mulig og selge bolig under gjeldsordning, så lenge det ikke virker støtende osv. på kreditorene.
Det er en prosess som alle med gjeld må gjennom.

Håper at dette ga deg noen tips. Og du finner veldig mye informasjon om dette på www.nav.no
Til forsiden