Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Åpne seg til behandler

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Åpne seg til behandler

aug 7 2019 - 02:12
Heisann alle!

Er det flere som sliter med å sette ord på ting man føler når man sitter der med behandler? Jeg har oppfølgning av både psykolog og psykiater (medisinvurderinger).

Jeg kan føle på masse i mellom timene, prøver og notere alt som foregår men legger det dødt når jeg får ting på avstad. Mener at det ikke betyr noe i det store bildet.

Jeg sliter både med angst og depresjon, går til utredning, kognitiv behandling underveis ukentlig. Men når jeg får spørsmål om hva sliter med i forskjellige situasjoner så blir det bare blankt i hodet. På spørsmål om hva som kan gjøres for og få det bedre så aner jeg ikke hva jeg skal si.

Humøret svinger veldig i bølger med dype depresjoner i ene enden og veldig bra dager i andre enden. Psykiater mente bastant at jeg ikke var bipolar i første time, noe som i og seg er en bra ting. Men jo mer jeg føler på det så tror jeg at det kan ligge i den skalaen. Vet ikke hvordan jeg skal få frem hva og hvordan jeg sliter.

Noen tips?
Avatar

Re: Åpne seg til behandler

aug 7 2019 - 09:53
Hei,
Jeg har ikke vært i din spesifikke situasjon. Når jeg er i en dårlig fase, har jeg en tendens til å gråte så fort jeg blir spurt om hvordan jeg har det, så om noe virker ting verre enn de er... Likevel, jeg har vært hos en og annen psykolog.

Har du prøvd å forklare behandleren problemene du har med å sette ord på ting? Kanskje du kan ta med notatene, og fortelle at det virker viktig der og da, selv om det ikke virker så ille på avstand. Jeg vet det kan være vanskelig, men slike "metadiskusjoner" om behandlingen kan føre til at du får bedre hjelp.
Avatar

Hei

aug 7 2019 - 20:25
Jeg syns du bør forklare at du har problemer med å sette ord på ting el skrive på papir og tvinge deg selv til å gi den til behandler.å mene utifra første time at du ikke har bipolar er for raskt.vurdering tar tid så syns rart egentlig.det høres ut som bipolar faktisk men likevel alt tar tid og jeg syns du bør skrive på papir og gi det.
Til forsiden