Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å være der for en som sliter i hverdagen

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å være der for en som sliter i hverdagen

mai 20 2019 - 01:41
Jeg kom for noen år siden i kontakt med en person på dette forumet, i forbindelse med at jeg ville arrangere en seiltur for mennesker som sliter i hverdagen. Jeg ønsket å gjøre noe for andre, og sjøen er mitt rette element. Selv lever jeg ett liv uten psykiske plager, har familie og en jobb jeg er glad i. Personen var suicidal, slet med angst, og tvangstanker. Vi fikk fort tilitt til hverandre, og jeg ble en venn og støtte i hverdagen. Vi holdt kontakten via Viber (et chatteprogram), og hadde avtale om at jeg kun skulle ringes direkte kun hvis det var helt krise. Det gikk kort tid før jeg fikk oppleve at vennen min hoppet ut av vinduet, det var så pass høyt at det endte på legevakta.
Iblant måtte man ut av arbeidsmøter for å svare på en viktig melding, og på julaften ringte telefonen, og en måtte ta lite avbrekk fra familie sammenkomsten. Men det var også spaserturer sammen, gode samtaler, og middag på byen. Ting gikk i bølger, det var oppturer, og nedturer, gode og dårlige perioder. Etter en lengere god periode avsluttet vi kontakten. Personen hadde jobb, kolleger, og venner som tok over rollen jeg hadde hatt.
Når jeg i dag ser tilbake på det, så føler jeg at jeg gjorde en liten forskjell for ett annet menneske. Jeg fikk brukt den omsorgen og omtanken som ligger i hjertet mitt. Selv om det var krevende, ga søvnløse netter, og i perioder gav meg mye å tenke på.
Og jeg kan tenke meg og gjøre det igjen, å være der for en som sliter i hverdagen, å trenger en nær venn.
Avatar

Å være der for andre

mai 20 2019 - 01:47
Når jeg leser ting som dette blir jeg så ufattelig glad! Jeg mener at det er sånne mennesker som deg vi trenger flere av. Du gjorde absolutt en veldig god gjerning og jeg tipper på at denne personen satte veldig stor pris på akkurat det du gjorde!
Avatar

:-)

mai 20 2019 - 19:51
Å gjøre en forskjell i andres liv betyr mer enn de fleste tror. Selv hilser jeg pent på de andre ler av og støtter de som faller utenom, resten klarer seg selv tenker jeg.
Til forsiden