Tilbake Tilbake: Angst

Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Å VÆRE STUDENT MED ANGST

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Å VÆRE STUDENT MED ANGST

april 11 2016 - 09:32
Hei!
Jeg lurer på om det er noen her som studerer (på universitet) og som sliter med angst? Jeg skal studere på universitet fra høsten av, sannsynligvis blir det Universitetet i Oslo. Men jeg gruer meg, fordi jeg er så redd det er mye sosiale tilstelninger og press om å hele tiden være sosial og glad i mennesker. Jeg vil bare være der for å lære...

Noen som har noen erfaringer å dele? Jeg gleder meg til alt det faglige, men så mye som jeg gruer meg til alt det sosiale, så ødelegger det litt for den gode spenningen. Jeg er ikke en person som er glad i hverken fest eller alkohol, og jeg er svært introvert.

Håper noen har noe å dele med meg.
Avatar

Hei!

april 11 2016 - 13:56
Hei :)
Jeg har dessverre ikke erfaringer å dele, men jeg har det akkurat som deg.
Jeg har ikke søkt på noe i år, men jeg vurderer å studere. Men jeg sliter også med sosial angst og tør liksom ikke starte. Jeg er også redd for at det skal være mye sosiale arrangementer og sånn, noe jeg ikke føler meg komfortabel med i det hele tatt. Jeg er heller ikke glad i fest og alkohol, og har inntrykk av at det er en del festing der, stemmer det?
Jeg håper jeg også kan få noe ut av eventuelle svar på denne tråden, hadde vært fint :)
Avatar

Om å studere i Oslo

april 11 2016 - 14:43
Jeg har ikke gått på universitetet, men på høgskole og der var det som andre steder veldig forskjellige type folk. Jeg opplevde aldri noe press om fest og alkohol eller noe annet, jeg følte tvert i mot at det var en større mulighet for å kunne være seg selv med sine grenser og valg, enn det var ved tidligere skolegang.

Mitt råd er å gjøre dette for deg selv. Vil du dit for å fokusere på det faglige så la det være planen din! Det er jo egentlig bare positivt. Det sosiale kan du ta som du føler for selv. Og det trenger jo slett ikke å være festing om du først skal være sosial. Det finnes en rekke foreninger (jeg angrer på at jeg selv ikke benyttet meg av det) for mange forskjellige interesser som du kan bli med på hvis du vil. SiO (Studentforeningen i Oslo) arrangerer forskjellige typer kurs som det er mulig å melde seg på, f.eks. for eksamensangst og andre utfordringer. De har også tilbud om korttidsterapi hos psykolog o.l., som alt er gratis. :) Det er altså mulig for deg å lage deg et nettverk som kan være til hjelp og støtte for deg gjennom studiene, dersom du ønsker det. Og hvis du egentlig bare vil snike deg rundt på egen hånd så er det lov også. Husk at dette er ditt liv. Det er du som bestemmer mål og vei. Det er ikke obligatorisk å ha et ekstremt sosialt festliv (jeg hadde overhodet ikke det).
Avatar

Re: Å VÆRE STUDENT MED ANGST

april 12 2016 - 06:47
Takk for svar, dere :-) Setter pris på det! Jeg må kanskje bare jobbe litt med å stole på meg selv og kjøre mitt eget løp. Er bare så redd for alt av konsekvenser. Livredd for å ikke trives. Men jeg trenger virkelig et avbrekk fra stedet jeg kommer fra og komme meg ut litt i verden. Vil nok få angst av det og, men det ville jeg fått uansett. Så jeg får hive meg ut i det, og håpe på det beste.
Avatar

...

april 12 2016 - 09:42
Jeg skjønner godt at det er masse du synes er skummelt.:) Også synes jeg du er tøff som likevel ønsker å gjøre dette, uansett hvordan det går. Om det ikke går bra, så kan du snu og dra tilbake. Og da vil du uansett være mer erfaren, litt sterkere, og kanskje vite enda litt mer om deg selv og hva du trenger.

En av de tingene som var mest utfordrende for meg var det med å bo alene, men likevel sammen med ukjente (delte kjøkken). Og å være mye alene på fritiden, det ble fort ensomt. Men det ble bedre etter en overgangsfase. :) Det er fort gjort å isolere seg selv utenom skoletid hvis man er av den introverte typen med angst. Jeg anbefaler deg å tenke litt over på forhånd hvordan du eventuelt vil løse det, det er kanskje lettere å lage planer nå, enn når du eventuelt står midt oppi det. Men det er mer et sånt generelt råd da, jeg vet jo ikke om du har venner/bekjente osv. her fra før av.
Avatar

Re: Å VÆRE STUDENT MED ANGST

april 12 2016 - 20:26
Det er sant :-) Jeg har heldigvis verdens beste kjæreste som jeg skal bo sammen med, og vi har leilighet, så jeg slipper det studentbolig-opplegget! Men håper jo å få litt venner som meg selv gjennom studiene, for det hadde vært fint!
Avatar

...

april 12 2016 - 21:08
Så bra ^^ Da vet du jo i alle fall at bosituasjonen er i orden. Og du har en trygghet i kjæresten. :) Jeg ønsker deg lykke til, og håper du finner deg til rette der som du havner.
Avatar

Re: Å VÆRE STUDENT MED ANGST

april 22 2016 - 21:45
Hei!

Jeg hadde akkurat de samme tankene når jeg begynte å studere! Jeg skulle begynne på BI og tenkte at alle var sosser og klyser, og at jeg skulle skille meg veldig ut! Men slik ble det ikke! Ikke i det hele tatt! Noen av mine beste venner i dag, møtte jeg på BI! Det vil alltid være folk som er opptatt av å gå ut, ha de riktige klærene, de riktige vennene osv.. Men det er bare en liten del av studentmassen! Vil du gå på en studentfest, så gjør du det! Vil du ikke, så blir du hjemme! Jeg var ærlig med mine venner og sa at jeg ikke var så glad i å gå ut, da ble det mye mindre press på å være med! Bare vær ærlig og stå for det! Jeg var mye oftere på filmkvelder enn jeg var ute og festet.

De samme tankene hadde jeg når jeg skulle begynne på master. Hjelp - masse nye folk! Og siden jeg skulle begynne på NHH tenkte jeg at alle var veldig smart og gikk med finansavisen under armen til enhver tid. Jammen tok jeg feil igjen! Husk: alle er ny! Og det betyr at folk automatisk er mer åpen og imøtekommende. Bruk den første tiden på å bli kjent med folk og finne noen du liker. Fadderuken er helt super til dette! Og vil du være alene, så er det helt greit! Men hvis du virkelig vil ha venner, må du kaste deg i det! Litt ubehag i begynnelsen (som alle kjenner på) kan gi stor belønning!

Jeg ønsker deg masse lykke til!! Selvom studietiden kan være vanskelig med angst skal jeg love det at det kommer øyeblikk du vil huske for resten av livet :)
Avatar

Re: Å VÆRE STUDENT MED ANGST

aug 13 2017 - 08:15
Jeg begynner å studere på tirsdag. Er 33 med en sønn på 2 år. Gruer meg så mye.. Aller mest til det å skulle prøve å passe inn sosialt. Jeg kjenner meg igjen i din historie og mange av svarene fant jeg trøst i her.
Det sies jo at det du frykter mest er det som får deg til å vokse mest,så la oss håpe det og lykke til til dere med sosial angst som skal begynne å studere. Håper dere har fått støtte fra deres nærmeste. Husk at dere er steintøffe og det er ingen skam og snu.
Avatar

Re: Å VÆRE STUDENT MED ANGST

aug 13 2017 - 11:05
Jeg har opplevd at det er ofte ganske høyt under taket på studiesteder. Man kan fritt velge hva man vil og ikke vil delta på. Jeg skjønner at sosial angst må være grusomt vanskelig, men jeg klarer ikke sette meg ordentlig inn i det. Når det er sagt har jeg aldri vært glad i festing, alkohol eller masse mennesker på en gang jeg heller. Likevel er det jo viktig å ha litt sosial omgang med de man studerer med - også utenom forelesningene. Det er da man kan tenke alternativt - kino, gåturer, cafe, museum, invitere hjem på middag (middag er kjempeviktig å huske som student!) osv..

Håper dere får det fint på studiene, at angsten ikke tar overhånd og at dere treffer noen hyggelige mennesker!
Avatar

Hei

aug 18 2017 - 10:36
Gikk selv på UiO. Det er opptil deg hvor mye sosialt du vil være. Er mest sosialt under fadderuka hvor man blir kjent med medstudenter. Dropper du det så blir det ikke så mye sosialt å gjøre. Da vil du for det meste dra til undervisning, sitte og lytte også dra hjem eller til biblioteket :)
Til forsiden