Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

sammeheng

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

sammeheng

nov 15 2011 - 22:14
En tanke som dukker opp nå: Jeg er 23 år og har gått på skole,jobbet nesten så hele livet. For et år siden tok jeg et halvt år fri der jeg gjorde: Ingenting. For å leve livet og ikke gjøre noe arbeid. Bare sove så lenge jeg ville og gjøre masse rare utflukter. Det funket når været var varmt.vår,sommer, og litt ut mot høsten..Men når vinteren kom. Dalte jeg virkelig ned i deprisjon. Og det var ekstremt vanskelig å komme seg i jobb,jeg ble ekstremt kresen.Visst jeg fikk napp,lot jeg den gå...Jeg fikk masse masse tid å bare gå rundt å tenke. Og når du plutselig går rundt å tenker alene over i en lang periode innenfor husets fire vegger...Ja da ble jeg deprimert.. Så det jeg tror er at visst man har noe å gjøre om dagene, istedenfor å bare gå rundt i sine samme sko dag ut og dag inn. Glemmer man tankene litt. Det tror jeg er sunt å arbeide. Sunt å ha litt struktur i hverdagen.
Avatar

Re: sammeheng

nov 15 2011 - 22:31
Uten tvil.Ha en struktur men ikke minst faste rutiner i hverdagen er viktig.Om det så er gå på skole,kurs,jobbe.osv! Viktig å ha noe stimulans..hvis ikke kan man ende opp i den berømte onde sirkelen.Det høres ut som er akkurat denne onde sirkelen du har kommet inn i nå.

Viktig at du kommer deg ut igjen og finner på noe som opptar tid i din hverdag..jeg tror så fort du får den strukturen på plass igjen kommer du til å føle deg mye bedre.

Må bare ta deg selv i nakken og ta det steget .Så fort du har gjort det er jeg overbevist om at du vill føle deg bedre:-)
Avatar

Re: sammeheng

nov 15 2011 - 22:44
ja jeg tok først et kurs i arbeidslivet gjennom nav....kremt hehe ja jeg vet at det er mange meninger om nav og jeg har mine dårlige og gode...uansett. det hjalp meg litt på veien,min intusjon sa at jeg skulle dit da. Så der luftet jeg ut tanker og jobbet med meg selv å stå opp om morningen for å komme meg til dette kurset. det var en jobb i seg selv,men jeg havnet i en klasse der læreren var en fantastisk menneske. noe helt annet en den samtalen du kan få på nav....De jobbet aktivt for at skulle få en fast stillling,deltid,praksis ute arbeidslivet ved å gjøre det selv. Mot slutten tok jeg en ny vri,snakket igjen med en på nav. De hadde en del kurs i forskjellige ting, jeg valgte renskap som gikk over et halvt år med praksisplass. Nå er jeg i praksisplass...Jeg jobber fortsatt med å stå opp morningen, men jeg føler meg trygg der jeg er. Har noe å gå til, og har lært mye på veien. Nå er jeg livredd for å gå tilbake til å ikke ha noe å gjøre, så jeg har alerede begynt å skrive ut masse søknader noen uker i forveien. skriv,send,skriv send.Få det ut av boksen...pust
Avatar

Re: sammeheng

nov 21 2011 - 23:57
Du har nok heilt rett:) Lediggang er rota til alt vondt er eit gammalt uttrykk...
Avatar

Re: sammeheng

nov 22 2011 - 00:37
ja du har så rett at det er så viktig å ha noe å gjøre oggå om dagene. er ikke sånn jeg ville at det skulle ende opp slik.
Jeg var redd jeg ikk klarte å skaffe arbeid.
Og jeg var redd jeg ikke skulle ha noe å gjøre om dagene. derfor søkte jeg meg på folkehøgskole engang.

jeg vil så klart ut i arbeid nå idag, eller gå skole. men vet ike hvordan man skal få det til å gå. har jo prøvd å gå 3på ifjor, men sluttet etter kun 2 dager pga ikke klarte å konsentrere meg.

tenker på om kanskje fjøs/gård hadde vært noe. der er det noe alltids å gjøre...og da kanskje man får rørt på seg.

Skal i praksis gjenom nav. men det tar så lang tid å vente på alt. har gått i over 2 år snart å ikke gjort noe som har gjort en bedre.
alt for mye tid å tenke...og gruble.
Til forsiden