Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

nedstengning og de sårbare barna

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

nedstengning og de sårbare barna

aug 9 2020 - 20:26
Jeg må bare få det ut: Indre Østfold stenger nå hardt ned igjen etter at smitten av covid-19 har kommet ut av kontroll. Dette på grunn av festing, unødvendige sverige-turer, andre solfylte utenlandsreiser osv osv...Greit, jeg skjønner folk kjeder seg og vil så gjerne at «livet skal være som det pleier» men folk må da for faen skjønne at dette har konsekvenser langt utover det å bli smittet av covid-19, eller? Smittespredning betyr tiltak, jo mere smitte desto hardere tiltak,- Nedstengning av barnehager er et eksempel på det. Om du ikke har barn i barnehage, er det lett å tenke at «dette gjelder ikke meg» men har du tenkt på det, at barnehager er en utrolig viktig arena for å oppdage de sårbare barna? De barna som for eksempel lever i hjem hvor de blir utsatt for vold og/eller overgrep, hvem skal se de og fange opp de når barnehagene er stengt, hmm? Poenget er, du driter kanskje i korona og smitte for din egen egoistiske skyld,- Du vil ha det billige baconet ditt, de artige festene og den varme sydensola, greit for meg, om du kan leve med at dine handlinger bidro til økt smitte, nedstengning av barnehager og andre viktige arenaer for sårbare barn, slik at de nå på grunn av DEG sitter hjemme med sin voldsutøver 27/4 så vær så god. Håper det var verdt det. Det er rett og slett skammelig oppførsel (fra voksne folk!) og det har så vonde og store konsekvenser som dere ikke engang tenker over! Dere synes DERE har det tøft og at denne koronatiden er vanskelig, fordi dere ikke får gjøre akkurat det dere ønsker, når dere ønsker, sorry, men da vet dere ikke hva «tøft» og «vanskelig» er... Dere som føler dere truffet av dette innlegget, til dere har jeg kun en ting å si: Ta dere sammen!! Tenk på medmenneskene BARNA rundt dere!!
Avatar

Hei

aug 9 2020 - 21:03
Jeg har lest det du skrev og jeg tenker alle må feie for sin egen dør.Å skrive og dømme folk hva de bør el ikke bør gjøre blir også litt feil for det er ingenting man kan gjøre.Dumme mennesker fortsetter. å være dumme.Idioter forblir idioter og ingenting av det du skriver kommer til å påvirke de menneskene.Alle bør feie foran sin egen dør både du og jeg og andre mennesker.
Avatar

Hmm

aug 9 2020 - 21:17
Har du hørt om mennesker som får behandling i utlandet som man ikke får i Norge.for noen av dem reiser også faktisk for å bli bedre.det er ikke bare folk som skal kose seg som reiser.det er blitt for mange moralister her som mener de bidrar så mye mens andre gjør ikke ditt og datt.Du får ikke gjort med hva andre gjør.Jeg får ikke gjort med hva andre gjør men hva vet vel vi er grunnen til at alle reiser.vi vet det vi får høre fra aviser og media.hva tenker du om de med muskel og skjellet plager mange av de må være på syden.Man må gjøre sin egen del hva andre gjør får du ikke gjort noe med.
Avatar

Re: nedstengning og de sårbare barna

aug 9 2020 - 21:59
De som har skyld i at smitten har økt tror jeg ikke du finner her på denne nettsiden. Send det gjerne inn til lokalavisa di for å få de som skal føle seg truffet til å lese det. Skjønner deg godt.

Mrsfreak1983: virker som du ikke har noe forståelse for det ts skriver, at mange gir blaffen og reiser til Sverige og Syden, og folk fester gir klart faen i det store flertallet. De du nevner som reiser til Syden av helsemessige årsaker er en liten del av alle de som reiser. Feie for egen dør er vel det ts vil at de som har vært med å økt smitten skal gjøre... Litt feil å bruke det mot ts kanskje..
Avatar

Hmm

aug 9 2020 - 22:46
Jeg skjønner hva billie skriver men jeg sier idioter forblir idioter.det er ikke så mye å gjøre med det.slik har det alltid vært.uansett hvor sint man blir på mennesker som ikke bryr seg.når det gjelder å feie foran din egen dør det gjelder oss alle.vi har alle en tendens til å moralisere jeg er då flink til å ta hensyn andre er ikke det andre koser seg i spania.folk tør ikke legge ut bilder på media fordi det er så ikke for dem hva andre tenker.Alle bør ta hensyn men ikke moralisere.det vi hører er det media forteller oss.Både jeg og dere og resten av Norge bør feie for sin egen dør.Jeg dømmer ikke andre men jeg gjør det jeg kan selv for å ta hensyn.
Avatar

Hei

aug 9 2020 - 22:50
Og faktisk i andre land som vi er så flink til å si det er ikke bra å reise utenlands folk har for lengst startet å bruke munnbind.for lenge sida går folk rundt med munnbind men her snakkes det om først nå for eksperter her må jo være mye dyktigere enn i andre land til å tenke slik.
Avatar

RE: mrsfreak1983

aug 9 2020 - 22:58
Du tar jo ikke poenget mitt i det hele tatt, men greit, jeg skal utdype: Jeg dømmer kun de som gir blaffen i smittevern, de som ikke tenker konsekvenser, ikke de som av helsemessige årsaker må gjøre ting annerledes. Det er stor forskjell på antall reisende pga helsemessige grunner, enn om «alle» skal i tillegg ut på tur «bare fordi...»

Dine utalelser finner jeg ansvarsfraskrivende og ignorante. «Dumme mennesker fortsetter å være dumme. Idioter forblir idioter og ingenting av det du skriver kommer til å påvirke de menneskene. Alle bør feie foran sin egen dør både du og jeg og andre mennesker» Jeg har vondt for å tro at alle disse menneskene kun er dumme idioter. Det handler vel heller om lite opplysning om slike saker (og i henhold til det vil jeg si jeg har forsøkt flere ganger å få media til å høyne stemmen til de sårbare barna, men de er rett og slett mer interessert i å skrive om hytteforbud etc..) Uansett, folk vet, men de vet ikke nok. Men det de vet helt sikkert er at å drite i smittevernsreglene vil ha konsekvenser for folk. Du skriver «Å skrive og dømme folk hva de bør eller ikke bør gjøre, blir også litt feil for det er ingenting man kan gjøre» Det er mye man kan gjøre mrsfreak, det er kanskje bare ikke alt man har så lyst til. Men jo, det er nok å gjøre, for eksempel å følge reglene smittevern så samfunnet ikke må lide mer enn nødvendig. Og igjen,- jeg snakker ikke da om de mindre gruppene som av helsemessige årsaker må håndtere ting annerledes, jeg snakker om de som bare gir blaffen og tenker på seg selv.
Avatar

...

aug 9 2020 - 23:14
Jeg bare følte for å uttrykke min personlige mening og ja, sinne, over at disse barna på grunn av forsømmelse fra systemet og de der ute som bare gir blaffen, igjen havner i ilden uten at noen snakker om det. Jeg har selv vært det barnet som bodde hjemme med min voldsutøver, og la meg fortelle deg, det ødelegger et menneske mer enn de fleste kan forstå. Jeg synes bare det virker så utrolig unødvendig at nye barn skal gå min framtid i møte, kun fordi enkelte «bare ikke gidder». Ferdig snakket for min del. Jeg står for min mening.
Avatar

Hmm

aug 9 2020 - 23:14
Skjønner poenget ditt men ja jeg tror faktisk at man ikke får endret mennesker som gir faen.mennesker som tenker kun på seg selv.Du sier at de ikke er nok opplyst heller ja men hvis ikke det som skjedde i Italia helt på starten var nok opplyst vet ikke jeg.Dette er unge voksne og voksne mennesker de klarer fint å forstå og ser bilde og alvoret men for dem er deres liv viktigere.De tenker på seg selv og slik er den type mennesker når det gjelder alt.Msn ser hva som skjer i hele verden og man er ikke opplyst.i land Man reiser til går de med munnbind for lengst som eksperter her først kommer med nå og produsenter som vil tjene rått på dette her Med munnbind.De som holdt fester er uansvarlige og det er egoistisk men ser at mange av dem ikke tar det innover seg for dette var ikke tenåringer men unge voksne faktisk som har mistet tålmodighet.mange mennesker i verden har også tatt livet sitt på grunn av isolasjon når det gjelder corona.corona kommer til å vare lenge.
Avatar

Hmm

aug 9 2020 - 23:19
hvor mye tror du egentlig blir oppdaget i barnehage.tror du at alt blir oppdaget der når det gjelder barn som har det vanskelig hjemme.tviler sterkt på det barn er lojale.
Avatar

RE: mrsfreak1983

aug 9 2020 - 23:45
Jeg sier ikke at alle blir oppdaget i barnehage o.l. nei, men noen blir snappet opp og får den hjelpen de så sårt trenger. Ja, barn er lojale, det er derfor desto enda viktigere at de har ansvarlige og våkne voksne rundt seg. Og barnehage, skole o.l. ER en viktig arena for å snappe opp barn som sliter hjemme. Disse barna trenger hjelp og de trenger at noen ser dem. Punktum.

Ja korona vil vare lenge, det kan bli verre, hva tror du skjer med disse barna om alt må stenge ned i lange tider? Tror du de vil overleve? Tror du at når ting åpner igjen, så er «alt som før»? Nei, noen vil dø av volden de blir utsatt for. Noen vil bli ødelagte for livet. Man kan ikke tvinge folk til å bry seg, nei, men man kan dele sin mening, og dette er min. Så for du ha din. Jeg forstår at du ikke forstår. Jeg har sagt mitt. Natta.
Avatar

Re: nedstengning og de sårbare barna

april 7 2021 - 14:51
Di ere såå rart i ike hare fått do korona viruset i some ike er så flink på hygiene og sånt???

Hverffor kane non forklar di Hverffor jg ike er syk enda og ikke ligger på sykehuse???

Dett ere ikke oss vanlige borgere sin skyld mene regjeringen sin skyld at di barna får dere verre for di ere dem som gjør alle nedstengningwne
Avatar

Hei.

mai 2 2021 - 10:52
Ser ut som det å snakke kritisk om denne coronahåndteringen har blitt det nye store tabu. Nei jeg tror ikke de fleste har fått med seg det som skjer bak kulissene i corona håndteringen, alle burde iallefall ha fått med seg hvor ensretta mediakjøret er.

Jeg skal ikke vaksineres, jeg er glad jeg fikk vaksine som faktisk hjalp og var velprøvde mot meslinger, røde hunder osv, men dette er noe annet.

Jeg er kanskje dum, men jeg kan ikke begripe at Grunnloven er satt til side og at folk godtar mer makt til regjeringa, mindere makt til deg og meg. Ikke kan jeg skjønne 700 og noe døde og nedstengt samfunn. Psykiatriske dagsenteret stengt over lang tid hvor i f.. er rettighetene våre blitt av? All arbeidsløshet, konkurser, at hele verden er snudd på hue og ristes kraftig. Enhver regjering som styrer landet slik, hadde fått sparken umiddelbart.

Jeg har aldri vært redd corona like lite som jeg var redd fugleinfluensaen som halve Norge lot seg vaksinere mot. Jeg tror ikke på makt styrt av redsel.

Jeg tror aldri samfunnet kommer til å åpne opp igjen, det er så mye om og men og se alle som bruker munnbind i folketomme gater..... vi styres ubegripelig lett av frykt. Har ingen hatt samfunnsfag og historie på skolen ? Har ingen lært seg kritisk tenkning? Har vi hatt det for godt? Er hjernen satt ut av spill?

Blind tro og underkastelse gjelder i dag. Ingenting er for dumt til at vi ikke biter på. Så lenge 59 % godtar coronapass (ifølge statistikken) er saken oppe og avgjort. Norge har blitt fullstendig kuppa og i lomma på medisinfirmagigantene. 1 dag tok det akkurat som 9 april, vi lukker øynene og lar oss lure, vil ikke ta det innover oss. Vi som er Kongen på haugen i verden i følge Gro. Vi er så sjølvgode at vi fortjener vel ikke bedre.
Avatar

Intellektuell feighet

mai 2 2021 - 12:26
Hvis du mener alvor med det du hevder her onlyhuman, hvorfor skriver du det ikke offentlig under fullt navn? Å komme med slike utblåsninger på et anonymt forum er ingenting annet enn intellektuell feighet!
Avatar

Hmm

mai 2 2021 - 18:27
Onlyhuman skjønner hva du mener.Men bare vent når corona passet kommer da blir det slik at folk som har tatt vaksinen får fordeler.I mange land har man hatt store demonstrasjoner mot dette 8 Norge var det lite.Frikar han kan ikke bare skrive slik du mener for da kommer kommer corona politi og corona skam.Så mange mennesker som har dødd av forferdelige sykdommer men alt dette sluttet å spille noen rolle når corona kom.ja corona er faktisk farlig.Den er farlig for alt det menneskelige den har ødelagt.Den er farlig for plutselig når corona kom spilte andre sykdommer mindre rolle for plutselig ble alt corona.Og nå prater man om når hverdagen kommer etterhvert.Vi blir ikke kvitt corona akkurat som man ikke blir kvitt andre virus og influensa.Vi kommer etterhvert til å få flere påfyll av vaksiner som tragisk nok også har tatt liv.Så ikke ta vaksine du kan dø tar du vaksinen så er sjansen liten men fortsatt der av vaksinen og.Når disse passene kommer det blir skille mellom befolkning.Det viktigste er at vi har corona politi og corona skam her i landet.De som kan fortelle oss hva vi kan og ikke kan gjøre.Man prater ofte om at vi må vise solidaritet hvor er solidaritet til de som døde av andre sykdommer i mellom tida mens corona var på tv.Solidaritet til de barna som ikke har det bra.Hvor er solidaritet til de som ble psykisk syke av alt dette.Solidaitet til de som mistet noen i drap.de som døde på sykehjem alene.Det er veldig viktig vi har corona politi og corona skam.Corona er her for å bli det eneste som kommer til å skje er at vi skal ha påfyll av vaksiner med årene.
Avatar

Onlyhuman

mai 2 2021 - 19:32
Coronaskeptiker er et hån mot alle som har mistet sine nære, alle slitne helsearbeidere og alle som har stått på og ofret mye for at vi har så lav smitte som vi har i Norge.

Må må hverken være særlig god i matte eller intelligent for å se regne innbyggertall i feks Sverige og deres coronadødelighet ift tiltak som ble satt til verks.

Og hva tjener egentlig " staten " på av at de må bruke opp oljepenger for å redde bedrifter fra å gå konk og arbeidsledighet?

Jeg har en alvorlig underliggende sykdom og corona kan ta livet av meg , jeg har mann og barn så vennligst hold deg langt unna meg . Jeg har iallfall tatt vaksinen.

Hvis du virkelig mener der du sier så slå deg sammen med chartersvein og Kari jacceson og brenn munnbind foran Stortinget.

Jeg trenger ikke én gang ha en anonym profil for å si det jeg mener høyt.
Avatar

Fritt valg innenfor rammer

mai 2 2021 - 20:44
Det virker som at noen mener/tror at det er frihet uten rammer for øvrigheten. Det er et bra sted å bo, frihet innenfor rammer i et samfunn.

Å ikke ta er også et valg ja, med konsekvenser - som alt annet man foretar seg. Og krinser du rundt syke og svake vel vitende om at du kan være syk og ikke har vaksinert deg, så bør det også få konsekvenser for deg. Sa gjør du vel vitende et overgrep ved å utsette andre for fare. Å være potensiell drapsbringende Grim Reaper vil få konsekvenser.

Om det oppleves ille å uttale seg mot vaksinen, så tror jeg ikke det er værre enn at det er flertallet som taler. På tide å gå igjennom korona kanskje....så snur trolig flere skeptikere. Dog var det vel kun 2 % i Oslo som ikke hadde takket ja enda. 98 % ja er jo rimelig mye, og en solid solidarisk enighet.

Få inn vaksinen og stopp denne pandemien asap. Mindretallet kan velge selv, med de konsekvenser det gir.

Jeg skal til Japan å spise sushi i 99ende etasje, med alt av vaksiner satt og så full av digitale pass som mulig.
Avatar

Tardetsommanhardet

mai 2 2021 - 21:23
Var det noe du ville diskutere med meg, eller bare en av de vanlige følelsesutblåsningene dine (på aktuelle nyhetssaker - seksjonen)?
Avatar

Hei

mai 3 2021 - 01:23
Rogajente du tror du har fasiten på alt men det har du faktisk ikke.Ingen av oss har fasiten på alt men vi har alle lov til å si vår mening uten å bli angrepet med en gang.Du får ha din mening for all del men det skal faktisk andre også ha og det kan ikke du hindre andre i.
Avatar

Hei

mai 3 2021 - 01:39
Skjønner godt hva du mener tardetsommanhardet.Rogajente tror tydeligvis hun er den eneste av oss som har underliggende sykdom.Vi er faktisk flere her med underliggende sykdom men vi har også lov til å ha egne meninger om dette Rogajente.
Avatar

Ingen har sagt noe annet

mai 3 2021 - 01:57
Husk det er lov å ha forskjellig mening om en sak.

Du trenger ikke å nevne nicket mitt gjentatte ganger, med eneste gang jeg skriver noe som ikke av samme oppfatning som deg selv.

Jeg er hverken en som tror jeg vet alt , har ikke angrepet noen eller påstått at andre meg har underliggende sykdommer .

Vennligst diskuter sak og ikke person.
Avatar

Hmm

mai 3 2021 - 02:28
Ser du ikke selv hva du skriver.Det var jo nettopp det jeg skrev alle har lov til å ha egne meninger og man har lov til å være uenig uten noe prippenhet eller moralisering.Vi er uenige og slik er det bare.Du nevnte jo deg selv og da svarte jeg deg.Du skrev man skal holde seg unna deg for du er i risikosonen da svarer jeg deg Nei du er ikke den eneste av oss som er i risikosonen.Absolutt ikke.Du startet å blande deg selv inn.
Avatar

Tåkelegging

mai 3 2021 - 07:22
Et godt eksempel på «gaslightning»/tåkelegging og unnamanøvrering.

«Du skrev man skal holde seg unna deg for du er i risikosonen da svarer jeg deg Nei du er ikke den eneste av oss som er i risikosonen»

Dette er IKKE et svar på at noen ber om å holde seg som ikke-vaksinert unna seg selv. Du svarer med å bekrefte at det finnes flere som er i risikosonen. Et svar om å holde seg unna ville vært «ja eller «nei».

Hvorfor klarer man ikke å være saklig ?

«Ser du ikke hva du selv skriver» kunne vært byttet ut med «jeg oppfatter at du skriver». Du trenger ikke å fortelle andre hva de ser, du må heller fortelle hva du oppfatter i en tekst.
Avatar

Raushet- så lenge det er i sitt favør.

mai 3 2021 - 07:40
Skal en diskutere to sider av et tema så må det gå an uten at jeg blir tildelt meninger jeg ikke har og synsing om meg som person.

Jeg går ikke " til angrep" som jeg blir beskyldt for her , jeg ber bare vennligst uvaksinerte folk holde avstand til meg .

Forstår ikke hva det har med saken å gjøre, at jeg tror andre folk på mental helse ikke kan ha underliggende sykdommer.

Og nei.. man er ikke moralist og prippen fordi man har en annen mening enn motparten.
Avatar

Hmm

mai 3 2021 - 07:53
Nidelven er du Professor?
Avatar

Tardetsommanhardet

mai 3 2021 - 13:41
Der kom stråmannargumentasjonen, det var vel ikke annet å forvente fra din kant. Prakteksempel på intellektuell feighet!
Avatar

Tåkelegging

mai 3 2021 - 14:17
Gaslightning er evnen til å forsøke å få andre til å tvile på sine ønsker og meninger. Utpreget ofte innen konspirasjonsretninger og hvor behovet for å tilhøre en gruppe et uvanlig stor. Og da tåkelegges fakta og undergraves andres innhold med å vri og tolke andres ståsted ut fra eget ufiltrerte ego. Med vridning og angrep på person istedenfor sak. Noe som går igjen og igjen her, som trolig mange ser - og har en viss forståelse for.

Ta en tur til Gran kommune, der virker det å ha vært mye rart på loven. Av konspirasjoner via tåkelegging.

Min favoritt:
«Det er ikke Hillary Clinton som går ved siden av Bill, hun har da ikke slik nese».

Uansett: vaksiner er det jo alltid noen som ikke ønsker å ta. Og det er greit, men da må folk som har valgt noe annet få valgmuligheten til å unngå kontakt med de som da velger å være potensielle smittekilder. Man VET at korona dreper, man VET ikke at vaksine dreper. Dermed vil en vaksinedokumentasjon/ID være helt nødvendig.

Diverse skrivefeil:

«Professor» i en setning er ikke egennavn, så det er liten «p» som blir riktig skrivemåte.

Btw: «interessant» er rett skrivemåte, ikke «interesant».

Infantile og pubertale omtaler preller forøvrig av, jeg har erfaring med å omgås barn og ungdommer.


Avatar

Hmm

mai 3 2021 - 14:44
Jeg sletta faktisk i stad hva jeg skrev.Jeg tenker det beste er å la det være slik det er oppe så folk kan dømme selv og se hva slags menneske du er selv.
Avatar

Stubborn

mai 3 2021 - 14:50
Vet du hva det har du helt rett i tenker ikke å svare til han mer.Jeg tror en person som vitset rundt på tråd om psykose og dps er ikke verdt det men det er bra han skjønte at han bør fjerne etter en stund.Å kaste bort tida på en person som latterliggjorde slike ting er ikke verdt min tid.Håper du blir mindre lei deg Stubborn,
Avatar

Levelig

mai 3 2021 - 15:07
Enig, det var levelig en stund her. Hva var årsaken ?

Døde discordgruppa ut ?
Avatar

pssssst

mai 3 2021 - 15:44
nidelven
du vet å
helle bensin på bålet
discord
lever i beste velgående
det er faktisk
ganske så kos/levelig der
et råd: du og dine partnere
vil tjene masse på å legge vekk
den ekstreme arrogansen/selvforhærligelsen
og "besservissenheten" dere viser til stadighet
Avatar

pssssst 2

mai 3 2021 - 15:49
jeg
vil dele et sitat
nidelven with frends
husker ikke hvem
men tygg litt på det:
VÅR VIRKELIGHET
ER SOM
ET SANDKORN
I EN ØRKEN
AV VIRKELIGHETER
Avatar

Sandkorn

mai 3 2021 - 16:18
Hva med å tygge på:

Vår virkelighet er det sandkornet du er, og ikke de andre.


Flott at discordgruppa lever :-)
Avatar

Tre parter

mai 3 2021 - 16:49
Det er minst to parter/sider. Tre med hva andre synes. Og muligens burde man bare gå stille i dørene og overlate til admin i sdmo og vurdere hva som er gjengs akseptert oppførsel og nyttig og bra innhold for de fleste på forumet. Men dette gjøres ikke.

Jeg kunne kommentert all sjikane og magiske fortolkninger som skjer her omkring hvem, hva og hvor om meg/andre - men har avstått og heller latt sdmo-admin ta tak en rekke ganger. Noen må velge å si ifra også.

Hvorfor kommer det sjelden noe nytt fra enkelte parter ? Altså ny informasjon/kunnskap. Det er som oftest beskrivelser av nåtid og fortid - og ikke hvordan man kan klatre seg opp framover. En slags avsky mot kunnskap ?
Avatar

Startet med en diskusjon om corona

mai 3 2021 - 16:53
Og eskalerte med en gang noen ikke klarer å holde seg til temaet , dvs brukerdebatt:

" du sa det da, du går til angrep du er prippen , du er: * sett om passende adjektiv* du mener sånn og slik for sånn tolker jeg det.

Altså saken er ikke viktig lenger , men myr meninger om meg ( og andre) som brukere.

Legg merke til dette går ofte kun den ene veien.
Ja jeg kunne glatt oversett personangrep og vendt det andre kinnet til , men hvorfor det egentlig?
Den som taper diskusjonen må jo være den som flyr i flint og kommer med enda styggere kommentarer .

Dette kan gjerne bli en avsporingstråd for min del , jeg " eier" ikke tråder .
Men av erfaring så blir det neppe noe saklig diskusjon.
Avatar

Sikringsutløsning

mai 3 2021 - 17:18
Hva med «Er du Professor ?»

Kunne du forsøkt å satt den påstanden opp mot at jeg bidrar til rettskrivning ? Er det ikke bra at noen hjelper til å forbedre skriftspråket til noen da. Slikt man gjør på skolen også, hvorfor stoppe å lære ? Mulig i slikt det ligger et problem.

Sikringsboksen ryker raskt til enkelte her.

Oppmerksomhetstrangen er åpenbar flere steder de siste 2-3 ukene, hvor det forsøkes å lage trøbbel gang etter gang. Og jeg/andre overser dette pga søk etter noe liv i hverdagen. Men i tilfelle et bra tegn, om at man ønsker motstand/utfordringer. Noe positivt i det også - som kanskje blir feil det også hos noen :-)

Avatar

Fra admin

mai 3 2021 - 17:26
Det er lov å være uenig og diskutere saklig, men vi oppfordrer til å ha en hyggeligere tone.

Ønsker alle en god kveld.

Hilsen Sidetmedord v/Kenneth
Avatar

Hei

mai 3 2021 - 18:49
Kenneth fint å høre fra deg ja helt enig stemningen er ikke alltid fin.Enkelte prøver å ha kontroll over andre og da blir det lett krig dessverre.Det er lett å bli provosert når det er nettopp det noen vil man skal bli.
Avatar

Hei

mai 3 2021 - 18:50
Forresten Kenneth håper du har en fin dag.
Avatar

Hmm

mai 3 2021 - 19:04
Jeg kan fortelle deg en ting når vi ble discord gruppa så var det enkelte som la merke til det og ville ikke at vi skulle forsvinne herfra da de var lei av at enkelte få her skulle belære folk på forumet rundt.Altså folk har lagt merke til dette og de ville vi skulle bli her da vi var viktige stemmer er mye av grunnen til at jeg er her ihvertfall og sikkert de andre også.Det var veldig rørende for gruppa.Hvorfor er egentlig det viktig for deg å rette på og pirke på feil ord som du tolker slik.Hva ønsker du å oppnå med det enn å provosere.Det samme gjelder om discord gruppa vi har det veldig koselig og livlig der men ja mye av grunnen til at jeg er tilbake er på grunn av de tilbakemeldingene vår gruppe fikk.
Avatar

"Alle kan få si hva de mener "

mai 3 2021 - 19:42
" Men de må være enig med meg , ellers er det dems feil jeg blir provosert , og da blir jeg sinna men det har jeg lov til fordi jeg er psykisk syk må vite og ingen er sykere enn meg . Og siden jeg er syk skal alle ta hensyn til meg..og om de ikke tar hensyn til meg er det DE som er onde og slemme. !"

Slik har jeg en bekjent som holder på.Pårørende får høre av helsepersonell at de må sette personen på plass , og si høflig men bestemt at normal folkeskikk- det skal ALLE ha.

Og sånn må en diskusjon også foregå Meddebattanter skal kunne være enige og uenige uten at det skal bli navnekallining og andre ufinheter.

Avatar

Hei

mai 3 2021 - 19:49
Du driver jo med dette nettopp nå med ufinheter alt du skriver.Du bør vel lese selv hva du skriver vel.Les godt igjennom hva du skriver selv.
Avatar

Re: nedstengning og de sårbare barna

mai 3 2021 - 19:59
"Intellektuell feighet" er et anerkjent begrep i akademia. Å påpeke dét er _legitim kritikk av Den Andre_, og ikke sjikane.
Avatar

Hva har jeg skrevet?Nå har jeg lest mine innlegg i denne tråden.

mai 3 2021 - 19:59
Nå ga jeg et eksempel på en mannlig bekjent som jeg hang med før som trodde at alt dreide seg om seg selv - ja han hadde En diagonse.
Men han kunne ikke forlange alle skulle tilpasse seg han . For interakte med mennesker IRL så MÅ en være saklig .

Stor takhøyde under diskusjoner her sier dem her på SDMO, men da gjelder personangrep og andre ufinheter ALLE brukere. Det er ingen som har frikort.
Avatar

Hei

mai 4 2021 - 11:32
Jeg syns det er ganske ille når vi lever i en verden hvor det å være skeptisk til noe som at en vaksiner som er laget i hui og hast at man ikke kan stille seg spørsmål rundt det.Sier man noe im det blir man sammenlignet med de største konspiratører i verden.Ingen vet i lengden hvordan det blir med disse vaksinene.Noen har faktisk dødd og hva sier man til personer som har mistet noen hvem tar ansvaret for det.Når unge friske helsearbeidere Jan dø plutselig rett etter å ha tatt vaksine.Det skal kunne være lov å tenke 2 ganger på det uten å bli sammenlignet med de største konspiratører i verden.Mange mennesker lever ikke lenger av andre sykdommer.Det dør folk av alvorlige sykdommer hele tida og nå spesielt ble det ikke oppdaget hos mange på grunn av alt som har skjedd med corona.mennesker har dødd uten pårørende.Det er mye lidelse i Norge og ellers i verden og det minste man kan gjøre er å tenke 2 ganger.Alle kommer til å bli vaksinert uansett.Man kan ha respekt og følge smittevern og gjøre alt man skal men samtidig tenke selv,Det er ikke enten eller.
Avatar

tji hiiiii

mai 4 2021 - 21:24
nidelven
nok en gang
med å nedlatende
vri på mitt sitat
viser du null evne
til å ville forstå
hva jeg prøver å si
du kan bare
åpenbart
fatte deg selv/dine venner
da er alt
rett og slett
nyttesløst
Avatar

Alien

mai 5 2021 - 00:20
Jeg syns det var stygt at han omvendte det gode sitatet du kom men syns nærmest han var jo ganske kreativ og nedlatende og endre en slik sitat full av kunnskap.De kloke ordene til noe som bare gir mening i hans hode.Stå på Alien.Mange her digger deg.
Avatar

Tristtrist

mai 12 2021 - 20:35
Konspirasjonsklovnen Christian Paaske er jo omtalt på Tøvsugeren: https://tovsugeren.blogspot.com/2020/08/konspirasjonsklovnenes-merkverdige.html
Til forsiden