Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Voldtekt

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Voldtekt

nov 21 2011 - 23:53
Så bra at det endelig blir diskutert i media at kva som er voldtekt må bli undervist på skulene! foreldre bør også gjere ungdommene sine medviten på dette temaet og respekt for eigen og andre sine kropper og sjeler. Det er absolutt ikkje for tidleg. Altfor mange blir voldtatt i relasjoner og det er like brutalt som overfalsvoldtekter fordi tillitsbruddet gjør at både kropp og sinn blir i alarmberedskap også i andre liknande relasjoner. Dette gir stress, angst og sosiale problemer for den som blir utsatt. Det er framleis store mørketall for voldtekter. Det skal holde å sei nei ein gang uten å oppgi grunn.
Avatar

Re: Voldtekt

nov 22 2011 - 00:42
Det er veldig bra. Har sagt det lenge at de burde bli undervist mer om sånt i skolen. Er det mulig liksom, rett på sex? Hva er det for en holdning? Det er INGEN som har rett på det uansett.
Avatar

Re: Voldtekt

nov 22 2011 - 00:55
Kjenner jeg har lyst til å sparke med høyhæla spisse sko rett i skrittet til disse arrogante gutta og virkelig gni rundt så det knaser. Da får det kjenne det, og livet deres blir like mye ødelagt som de andre menneskene/damene som de kun ser som et seksuelt dyr og ikke noe menneske med sjel og sinn. Trur det er en del som hadde trengt å få ting virkelig gnidd inn. Alt er liv og lever, har sjel og følelser,tanker. Disse gutta hadde fortjent sterilisering. Og da blir det ganske mange har jeg skjønt... Rimelig skuffa over dagens menn.
Avatar

Re: Voldtekt

nov 22 2011 - 12:26
Absolutt enig! Jeg er en mann ,men repekterer andre fordet. Merker hvor totalødeleggende seksualisert vold er. Oppveksten stikker (u)rimelig dypt. Jeg har erfart en skremmend side som veldig mange menn har,det med å unnskylde seg for den volden de påfører andre,uskyldiggjøre seg selv,de er barnselige voksene,de vil drepe all uskyldighet i et barn ,og det gjør de. Det finnes ikke ord,bare makt og maktesløshet og si om det.

Når skal barna få snakke og leke om hvordan det er å være menneske i skolen? Det er ørten ganger viktigere enn alt annent.
Avatar

Re: Voldtekt

nov 22 2011 - 15:44
Mener selfølgelig den seksuelle volden de påfører et annet menneske. Både når det gjelder damer og menn. Hadde jeg sett noe sånt noe, seriøst hadde jeg hatt hagle da.......
Avatar

Re: Voldtekt

des 17 2011 - 22:57
Det er sinnsykt frekt hva de mennene gjør mot folk!
Spesiellt barn! Herregud! Jeg kjønner ikke hvorfor de gjør det!
Det er ondskap! Og det ødelegger livene til de som blir voldtatt!
Avatar

Re: Voldtekt

sep 18 2012 - 13:40
Nataliee, du seier: "Da får det kjenne det, og livet deres blir like mye ødelagt som de andre menneskene/damene som de kun ser som et seksuelt dyr og ikke noe menneske med sjel og sinn".

Trur du verkeleg ikkje dei er like mykje øydelagt sjølve? Trur du dei er glade og lukkelege menneske som held på med valdtekt fordi dei rett og slett er onde? Trur du verkeleg ikkje at dei sjølv opplev å bli sett på som eit seksuelt dyr og ikkje noko menneske med sjel og sinn? Ser du ikkje at dette er menneske heilt utan respekt for seg sjølve?

"Rimelig skuffa over dagens menn."

Trur de verkeleg at ting blir betre av å sette grupper menneske i bås? Kva trur de unge gutar tenkjer om seg sjølve når dei heile livet blir oppfostra med kor vonde og slemme menn er, og kor gode, snille og vakre kvinner er? Trur de gutar blir gode menneske av å gni inn kor stygge og vonde menneske de er?

"Alt er liv og lever, har sjel og følelser,tanker."

Ja!!

Eg repeterer: Slutt med båstenkinga. Vi er alle menneske. Menn og kvinner er så like på botnen at de ikkje vil tru det. Menn er ikkje dårlegare menneske en kvinner. Kvinner er ikkje betre menneske enn menn. Dei er like verdifulle. Elles hadde ikkje lukkeleg kjærleik vore mogeleg.
Avatar

Re: Voldtekt

sep 18 2012 - 15:16
I denne debatten må vi heller ikke glemme at kvinner også voldtar, selv om det ikke er i et like stort omfang. Det vet vi ikke så mye om, da svært få av de voldtektene blir anmeldt, grunnet skam fra offerets side. Kroppen har det noen ganger med å reagere helt annerledes enn sinnet. En gutt/mann kan få ufrivillig reisning, bli dopet ned på div og bundet fast osv. Noen kvinner som blir voldtatt får også en kroppslig reaksjon ved at de kan bli våte. Dette skjer automatisk for å beskytte kroppen, men mange føler enorm skam, som om de følte en lyst de egentlig ikke hadde.

Å snakke om ting skaper nyanser og større forståelse. Menn og kvinner som voldtar eller på andre måter misbruker andre, har som oftest store problemer selv, mange er selv blitt seksuellt misbrukt som barn og andre ser på seg selv som dyr, men klarer ikke å kontrollere seg. Jeg leste engang en historie skrevet av en som er pedofil, han hadde aldri forgrepet seg på et barn, han visste at følelsene hans var gale. Han ble virkelig forelsket og glad i noen barn og må bare holde seg unna. Hans største ønske var å få stifte en familie og få egne barn. Men hvordan kunne han? Ikke klarte han å bli forelsket eller tenne seksuellt på damer og så frykten for at han kunne ende opp med å forgripe seg på egne barn. Han hadde isolert seg selv og godtatt det siden han så på seg selv som et monster. Jeg gråt når jeg leste det, så utrolig trist.

Alle mennesker har behov for nærhet og seksualitet, for noen kan dette være ekstremt vanskelig, på grunn av diagnoser, sosiale problemer osv. I Danmark har funksjonhemmede rett til å få prostituerte på resept.
I Nederland er prostitusjon fullt lovlig og folk med behov som ikke får skaffet seg på annet vis, kan handle der. Det kan virke som en kynisk tankegang, MEN: Nederland er det landet i europa (sett i forhold til folketall, seff) som har lavest andel av sedelighetsforbrytelser. En venn av meg fra Nederland sa det slik: Når kåte raringer slipper ut av fengsel eller andre institusjoner, veit de hvor de kan gå og handle. Og det er endel nymfomane damer der ute som tjener helt greit på å få gjøre det de har aller mest lyst til. Dette er også en bransje med nyanser.

Jeg mener ikke å forsvare voldtekter, incest, pedofili, menneskehandel og annet misbruk av medmennesker, jeg vil bare nyansere bildet, for jeg er enig med Gundum85. Jeg har selv blitt utsatt for det ene og det andre og har kjent på mye hat og sorg, men det gjør ikke meg noe bedre. Forståelse for at ingen er like og at det finnes mange sider av en sak, DET hjelper.

Ingen har rett til å forgripe seg på andre, det være seg fysisk eller psykisk. Er man offer for en slik sak skal man ALDRI føle skyld for det som skjedde. Det finnes mange ødelagte folk, endel overgripere har gått igjennom helvete selv og er psyke. Jeg er også psyk, jeg forgriper meg ikke på andre. Alikevel gjør jeg rare ting innimellom og jeg vil helst ikke bli satt i bås for BARE å være en raring. Jeg er mye mer enn det. Og det er alle jeg har truffet på min vei også.


Til forsiden