Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Tankefeltterapi

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Tankefeltterapi

feb 17 2011 - 11:03
Noen som har prøvd dette? Det gikk et program om dette forleden dag på kanal fem. Det virket som om det var en bra metode for en del lidelser.
Avatar

Re: Tankefeltterapi

feb 17 2011 - 13:09
Om du er nysgjerrig på det kan du søke etter "tapping" på youtube. Ligger noen videoer der som er interessante.
Avatar

Re: Tankefeltterapi

feb 17 2011 - 14:18
Jeg har prøvd det for lenge siden. Den gangen ga det inntrykk av å være en mirakelmetode (jeg var mer naiv den gangen), og jeg ble veldig mye bedre av en alvorlig lidelse.

I ettertid har jeg skjønt to ting. For det første ville jeg blitt bedre uansett på det aktuelle tidspunktet fordi sykdomsforløpet allerede var i forandring før TFT timene. For det andre er ikke problemene løst, bare rotet litt opp i. Noe som kan skape forvirring og i ytterste konsekvens gjøre ting verre på lang sikt.

Jeg vil uten å nøle anbefale dyktige psykologer i stedet, med konkrete metoder som f.eks. eksponeringsterapi, kognitiv terapi eller DBT. Avhengig av hva slags problemer man skal jobbe med.

Lettkjøpte forandringer sitter sjelden særlig dypt eller lenge. Jeg, og mange psykologer med meg, mener de som har opplevd bedring med TFT, gjør det på grunn av de psykologiske aspektene ved metoden.

Synes det er veldig bra at også skeptikerne får uttale seg i programmet ”Følelser og fornuft.”
Avatar

Re: Tankefeltterapi

feb 17 2011 - 19:26
Hva er DBT? Er det dybdeterapi som psykodynamisk terapi?
Avatar

Re: Tankefeltterapi

feb 17 2011 - 20:16
DBT den engelske forkortelsen for Dialektisk adferdsterapi. Noe ganske annet enn psykodynamiske retninger. Metoden har en del til felles med kognitiv terapi, men tar mer hensyn til følelser i tillegg. Samtidig innebærer metoden mestringstrening og gruppedeltagelse.

Dette er klippet fra www.med.uio.no/ipsy/nssf/dbt/ hvor det står en del om metoden:
”DBT integrerer kunnskap fra atferdsterapi, kognitiv terapi, læringsteori samt dialektisk og østlig (zen) filosofi. Den gis som individualterapi og ferdighetstrening i gruppe, begge ukentlig. Mellom gruppemøtene og timene som gis individuelt, oppfordres pasienten til å kontakte sin individualbehandler på telefon for konkret støtte til å anvende effektive ferdigheter i krevende situasjoner.”
Til forsiden