
Forfatter
Melding

gunnpound
Mye bra i psykisk helsevern
juni 17 2013 - 11:44
I bydel Stovner er det så godt å bo og å være, for her har vi så mye å være glad for. Mine tanker går nå til nabobydelen Alna og innleggene i avisen 7/6 og 14/6 Psykisk helse i bydel Alna av Christine Rosenqvist (bruker) og Nadeem Akhtar (BU-medlem). Nedbygging av lavterskeltilbud for brukere av psykiske helsetjenester.
Vi er så heldige i bydel Stovner som har Jesperud aktivitetshus (lavterskeltilbud) med et rikt mangfold av aktiviteter og som er åpent hver dag. Ikke nok med dette. Mental Helse Stovner har en god dialog med Enhet for psykisk helse, BU-medlemmene og brukerne av Jesperud. De gangene lokallaget møter på åpen halv time i HSK (Helse- og sosialkomiteen) og BU, blir vi så godt mottatt.
Alle bydeler i Oslo sliter med trange budsjetter fordi byrådet bevilger for lite til bydelene. Men tross dette har bydel Stovner greid å skjerme psykiatritilbudet i bydelen. Videre har vi et hav av tilbud for store og små, eldre og unge. For å nevne noen : Idrettsklubber, ungdomsaktiviteter, eldresenter, kristne møter, Frivilligsentralen, gågrupper med mye mer. Tilbudene er så mange og dagene så få.
Veien til bedre tilbud i psykisk helsevern er dialog mellom brukerne, politikerne og Enhet for psykisk helsevern. Mitt tips til brukerne i Alna er : kom sammen og snakk med politikerne.
Gunn Pound
Leder Mental Helse Stovner

mrknutmr
Well aren't you the lucky one
juni 23 2013 - 19:17
Det er jo i bunn og grunn flott å ha en psykisk lidelse - vi blir jo overlesset av positive (for tilbyder) tilbud -det er bare negative mennesker som ikke synes at lokale drypp av tiltak er bærere av hele det psykiske helsevern.
Det er selvsagt fantastisk flott, bra og fint at Stovner`ensere ikke har noen som helst grunn til å være utakknemlige - at de har alle tilbud som kan drømmes opp isolert på et kontor når hjernen er alene. Stovner`ensere er åpenbart de heldige - de utvalgte - om noen fra Stovner er uenig kan de mest sannsynlig skylde på seg selv - her er det jo så mange grunner til å være lykkelig - og det er jo fantastisk, bra og fint og flott og ikke minst veldig, veldig greit. Det er så fantastisk, flott og fint at det grenser til ordtaket om at om noe virker for godt til å være sant så er det som oftest bare noen som kommer med en rekke påstander.

mr.knut84
til "mrknutmr"
juni 30 2013 - 22:48

mrknutmr
klisjè
juli 11 2013 - 17:22
- er det noen som har nektet for det? Det må likeledes være lov å kritisere, for å fylle på med flere klisjèer "en lenke er aldri sterkere enn det svakeste leddet" selv om èn lenke er aldri så sterk. Dessuten - om noe er sant så er det sant fordi det kan bevises ikke fordi det blir påstått av mange.
"Fordi om det er nedskjæringer i tilbud og kommuner som neglisjerer sine oppgaver skjer det også positive ting i forhold til psykisk helse-tilbud."
- så det du i all hovedsak sier er at selv om psykiatrien i Norge er dårlig så må vi se positivt på det?
"Hedres den som hedres skal, kritiseres den som kritiseres skal."
- ja la oss gjøre det...
"Det blir malplassert å referere til "rosabloggere"."
- det er "malplassert" fordi? Forklar.
"Gunnpound har flere ganger delt sine meninger og tanker rundt psykisk helse-tilbud med oss på forumet, og hun er ingen rosablogger som bare trekker frem positive sider ved psykisk helsefeltet (tilbud, lovgiving etc.)."
- takk for opplysningen.

mr.knut84
svar til "mrknutmr"
juli 14 2013 - 12:39
«Dessuten - om noe er sant så er det sant fordi det kan bevises ikke fordi det blir påstått av mange.» Om man ikke gjør en empirisk undersøkelse (i en eller annen form) kan man selvfølgelig ikke bevise fult ut om det er snakk om dårlige eller gode tilbud. Man må nøye seg med sansynliggjøring når man ikke har det.
«så det du i all hovedsak sier er at selv om psykiatrien i Norge er dårlig så må vi se positivt på det?» Det sier jeg ikke. Det man skal gjøre er å se nøkternt på det å anerkjenne at virkeligheten ikke er «svart/hvitt». Det er folk som får GOD hjelp og folk som får DÅRLIG hjelp innen psykiatri/psykiske helsetilbud i Norge. At jeg ikke har hatt nevneverdig effekt av «lykkepiller» (og noen uheldige bivirkninger) gjør ikke at alle har det (eller har de samme bivirkningene). At jeg har hatt god hjelp ved DPS (polikliniske samtaler og innleggelse) gjør ikke at alle har det.
«det er "malplassert" fordi? Forklar.» Det er vel drøyt å skulle trekke paralleller fra uttalelser om et angivelig bra tilbud i en bydel i Oslo (hvor det også refereres til et angivelig dårlig tilbud i en annen bydel) til rosabloggere etter min mening.

Solivente?
Haha
juli 14 2013 - 14:56
Kritikk er ok det, men de fleste vet jo at god helse ikke er noe en får via helsevesenet, so why bother????

sunchilla
Solivente
aug 10 2013 - 12:39
For de som faktisk er så syke psykisk at de trenger hjelp og tilrettelegging, hvordan er det mulig å hevde at de skal "ta ansvar for seg selv".
Tror nok at det er en stor del av befolkningen som med litt hjelp fra kommunale lavterskeltilbud kunne fått det dels bedre, i samarbeid med terapi og oppfølging.
Men, det er dessverre ikke alle kommuner som prioriterer de psykisk syke (heller ikke de eldre for den del).
Og da er det lov å være kritisk til hvordan helse-norge fungerer.
Men, det er på ingen måte ment som kritikk for noen av de som jobber der, for helsevesenet får jo penger av staten og kommunene som drifter. Og det er DER ansvaret ligger.
Med kritisk blikk på hvordan systemet virker, kan det i noen tilfeller hjelpe å belyse dette.
Da blir det litt feil å mene at "enhver har ansvar for egen helse".
Selv om det i hovedsak er rett når man ser helhetlig på det.
Men, som sagt: Mange der ute klarer å ta ansvar for egen helse dersom de bare får litt bedre hjelp.
Det er ofte ikke så mye som skal til.
De som sliter med depresjon, er det selvforskyldt eller skapt av samfunnet rundt (krav, forventninger....etc.)?
De som sliter med ensomhet - er det selvforskyldt eller er det samfunnet som svikter? (Her vil nok mange være delaktig skyld i ensomheten ved at de ikke tør å oppsøke sosiale plasser, MEN dette igjen skyldes underliggende problemer som f.eks. angst).
I bunn og grunn prøver nok helse-norge å bli flinkere på mange punkt. Men, uten en kritisk stemme som sier i fra at "nå må dere skjerpe dere", vil ikke ting bli så mye bedre for dem som sliter.
Men, Solivente: Er forsåvidt enig i at "enhver er en egen lykkesmed".
Det er bare litt mer komplisert enn som så noen ganger, og alle blir vi påvirket av hverandre, samfunnet og utfordringene vi møter. Alle er vi ulike og takler ting forskjellig.

nuttidamen
Men det kan være mye dritt der også
sep 15 2013 - 20:02
Men noen ganger kan faktiskhelsevesnet sparke bena under deg uten grunn.... Jeg opplevde faktisk at et psykiatrisksykehus sendte bekymringsmelig til barnevernet ovenfor min sønn son under sykdomen hadde vært hos sin far ( dvs når jeg så det gikk nedover tok jeg først ansvar for sønnen min var ivaretatt)
Alike vell sedte sykehuset bekymringsmelding som førte til masse problemer med barnefar og barnevern..... Det gjorde ikke akurar min psykiske helse bedre
Men di ganger helsevesnet faktisk fungerer og jobber med og ikke mot brukere så er det slik det skal være