Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

"Murdered For Being Different" - Anbefalt film-dokumentar

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

"Murdered For Being Different" - Anbefalt film-dokumentar

juni 26 2017 - 08:11
For noen dager siden så jeg BBC's nye film-dokumentar, "Murdered For Being Different", som har satt et spor i meg som aldri vil forsvinne...
Jeg vil anbefale alle å se den fordi den har et utrolig viktig budskap om toleranse/frihet, og illustrerer ekstremt godt hvor brutalt toleranse/frihet undertrykkes og angripes av enkelte mennesker/livssyn her i verden.

Link: http://www1.fmovies.io/watch/murdered-for-being-different.html

Film-dokumentaren handler om det velkjente, brutale og uprovoserte angrepet på kjærestene, Robert Maltby og Sophie Lancaster i 2007, hvor Sophie Lancaster ble drept mens hun prøvde å beskytte kjæresten sin som ble banket opp og slått ut.
Jeg husker selv hvordan nyheten om det rystet meg den gangen, og at jeg delvis fornektet det og ikke ville innse hvordan type verden vi egentlig lever i. Jeg endte dermed opp med å glemme hele hendelsen i alle år frem til nå...

Advarsel: Dette er en sterk film-dokumentar som skildrer hendelsen svært grafisk og realistisk, og er basert på samarbeid med politiet, Robert Maltby selv, og Robert's og Sophie's familier.
Det er med andre ord en veldig troverdig gjengivelse av hva som faktisk skjedde - med all den brutaliteten det innebærer...

Det som antageligvis er verst for de fleste når de ser den, er vissheten om at det de ser faktisk skjedde på ordentlig - og den påfølgende realiseringen av at vi lever i en verden hvor slike ting kan skje uskyldige mennesker, bare fordi de ER SEG SELV.Vil også henvise til "The Sophie Lancaster Foundation", som Sophie's mor opprettet etter hennes datters død, og som aktivt jobber for å spre bevissthet om, og forhindring av hat-kriminalitet:
http://www.sophielancasterfoundation.com/Tusen takk til alle som tok seg tid til å lese dette innlegget! :)
Til forsiden