Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

MANGFOLDSPRIS EKSKLUDERER OSS MED NESATT FUNKSJONSEVNE

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

MANGFOLDSPRIS EKSKLUDERER OSS MED NESATT FUNKSJONSEVNE

des 27 2011 - 13:36
MANGFOLDSPRIS EKSKLUDERER FUNKSJONSHEMMEDE

Er det slik at mangfoldsprisen som årlig deles ut ekskluderer oss funksjonshemmede ? Er ikke vi med nedsatt funksjonsevne en del av mangfoldet og fellesskapet ?

I år ble prisen delt ut av likestillingsministeren for sjuende gang til en bedrift som har skapt en konkurransedyktig arbeidsplass med rom for ulikheter og mangfold og som utmerker seg i arbeidet med etnisk mangfold på arbeidsplassen. I 2011 ble IKEA på Furuset tildelt mangfoldsprisen da de har satset på et bredt utvalg av innvandrerbefolkningen.

Juryen består av representanter fra partene i arbeidslivet, Kontaktuvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene. Hvorfor er ikke funksjonshemmedes organisasjoner representert i juryen ? Her er folk med psykiske og fysiske funksjonshindringer totalt fraværende i mangfoldsperspektivet. Dette til tross for at 15 – 20% av Norges befolkning har nedsatt funksjonsevne som medfører at disse møter større utfordringer og flere barrierer enn den generelle befolkningen. Arbeidsledigheten blant funksjonshemmede er langt høyere enn i innvandrerbefolkningen og sistnevnte slipper oftere frem i mediene.

Lov om forbud mot diskriminering pga. nedsatt funksjonsevne trådte i kraft 1. Januar 2009. Lovens formål er å fremme likestilling og likeverd, sikre muligheter og rettigheter til samfunnsdeltakelse for alle uavhengig av funksjonsevne og hindre diskriminering pga. nedsatt funksjonsevne.

Derfor er det et paradoks at funksjonshemmede ikke er representert i juryen ved utdeling av mangfoldsprisen og samtidig er utelukket fra mangfoldsperspektivet. Dette oppfatter jeg som diskriminering. Er dette en sak for Likestillings- og diskrimineringsombudet ?

Gunn Pound

Til forsiden