Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Lytt til brukerstemmene i psykisk helsevern

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Lytt til brukerstemmene i psykisk helsevern

nov 25 2013 - 15:26
LYTT TIL BRUKERSTEMMENE I PSYKISK HELSEVERN

Mental Helses målsetning er at alle skal ha en best mulig helse. For å nå dette målet må beslutningstakerne i psykisk helsevern lytte til brukerstemmene.

Honnør til B.I.Pedersen for sitt brukerinnlegg i avisen 20.11.d.å ”Psykiatrien i Groruddalen og omegn – et eneste stort virvar og lite samhandling mellom tjenestene.”

Dessverre er det slik at mange brukere i psykisk helsevern opplever mye frustrasjon og stadig omorganiseringer som avløses av nye omorganiseringer. Det og stadig måtte forholde seg til uforutsigbarhet og nye endringer fører ofte til utrygghet og svekket psykisk helse. Istedenfor å spare penger skaper man dårligere brukere som på sikt vil kreve større ressurser.

Det er en god ide om myndighetene og beslutningstakerne i psykisk helsevern i Groruddalen og andre steder begynner å lytte til brukerstemmene. Brukermedvirkning er et viktig demokratisk prinsipp i Norge som handler om å snakke med og ikke snakke om eller til.

Mental Helse har programfestet følgende : Ved viktige organisatoriske endringer i institusjoner/etater i psykisk helsevern som påvirker brukernes liv og helse, skal brukerne og de lokale brukerorganisasjonene bli involvert i beslutningsprosessen.

Mental Helse Stovner oppfordrer bruker- og fagorganisasjonene i psykisk helsevern i Ahus opptaksdistrikt om å samles til et møte. Sammen kan vi møte ledelsen og sammen kan vi prøve å finne gode løsninger som skaper mer forutsigbarhet og trygghet.

Til slutt en gladmelding : Vår nye helseminister Bent Høie har lovet at det skal øremerkes penger til kommunene for å bygge ut tilbudet til mennesker med psykiske helseutfordringer.

Gunn Pound
Leder Mental Helse Stovner
Til forsiden