Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kombinasjonen trygd og mulighet for deltidsarbeid

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kombinasjonen trygd og mulighet for deltidsarbeid

april 26 2016 - 19:48
Det er på tide med en ganske annen strukturell løsning for trygd og arbeid i Norge. Utgiften til den enkelte trygdemottaker utgjør ikke den største økonomiske belastning på Statsbudsjettet, og det er ikke der penger bør spares. Trygdeinntekten er dessverre svært nødvendig for hver enkelt mottaker av trygd. Det enorme byråkratiet rundt trygdespørsmål utgjøres av helsepersonnell og NAV-saksbehandlere. Det er disse ansatte som stort sett utgjør de største trygdeutgiftene over Statsbudsjettet, samt de gigantiske nye NAV-bygg omkring i landet.

Løsningen kalles borgerlønnprinsippet. Det går ut på et høyt bunnfradrag i selvangivelsen som Staten garanterer som minsteinntekt. Borgerlønnrettigheten tenkes gitt til alle norske borgere over myndig alder, og kan taes ut etter behov og ønske. Det er vesentlig at den Grunnlovfestete rett til arbeid blir mulig for alle, og at den inntekt den enkelte har utover borgerlønnen beskattes progressivt. Med en slik ordning vil IA-avtalen enklere kunne effektueres.
Avatar

Re: Kombinasjonen trygd og mulighet for deltidsarbeid

juli 5 2016 - 12:07
Enig. Ikke stort mer å si om saken. Men hvem eller hvilke organisasjoner arbeider, med noen grad av troverdighet og utsikter til å nå frem i forsøk på å åpne debatten, for borgerlønnsprinsippet i Norge i dag?
Til forsiden