Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kastet ut av Norwegian-fly p.g.a angstlidelse

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kastet ut av Norwegian-fly p.g.a angstlidelse

jan 7 2013 - 20:23
Leste nettopp på NRK om en ung gutt som ble kastet ut av flyet fordi han fortalte kabinpersonalet at han hadde en angstlidelse. Der og da var han ikke dårlig , men litt stresset. Personalet fortalte over høytaleranlegget at de hadde en person ombord som utgjorde en sikkerhetsrisiko. Han ble sittende alene i terminalen over natten før han kom seg videre med et SAS-fly dagen etter.

Jeg begynner å grine når jeg leser om sånne ting. Har ikke samfunnet vårt kommet lenger? Jeg får en sånn følelse av maktesløshet og mister litt motet. De færreste av oss som sliter er en trussel for andre, vi trenger forståelse og omsorg fra våre medmennesker i samfunnet, ikke avvisning og stigmatisering. Sistnevnte gjør oss bare vondt og forsterker følelsen av angst og at man står utenfor fellesskapet.

Grunnen til at mange sliter psykisk er jo nettopp at de har opplevd tidligere i livet å falle utenfor fellesskapet eller har opplevd traumatiske hendelser.
Å avvise oss fordi vi har angst legger bare stein til byrden.
Hadde det vært en ide å ha litt undervisning om disse temaene i grunnskolen? Sånn at folk klarer å skille klinten fra hveten og slutte å ha så store fordommer mot oss?

Er mye mer jeg kunne tenke meg å skrive om dette, men akkurat nå er jeg så opprørt at jeg ikke helt klarer å formulere meg skikkelig. Jeg håper bare at personen det gjelder får en skikkelig unnskyldning fra Norwegian og at de skjerper seg. Mistet litt lysten til å fly med de igjen. Jeg vil ikke risikere å havne i en tilsvarende situasjon, får angst bare av tanken på det.
Avatar

..

jan 7 2013 - 22:02
Helt ærlig utgjør det en sikkerhetsrisiko ombord på et fly, om han skulle få store problemer i luften kan ikke flyet bare ''parkere'' der oppe og alt blir greit, Fly har måtte mellomlande og diverse, skal da et fly med 70-200 passasjerer da sitte flere timer fordi 1 person ikke takler å fly ? Skal da selskapet prioritere 1 person eller flertallet?

Men er enig at han ikke bare skulle blitt ''kastet'' ut, noen skulle nok ha ringt noen eller ihvertfall sett etter fyren.

Er stort sett enig i det meste du skrev..Ble informert av en ann at saken handlet ikke om flyskrekk som jeg tolket det som. Inlegger over er skrevet ut fra flyskrekk.

Helt absurd at han ble kastet av flyet.. da det nok var liten til ingen risiko med personen det ble nevnt i saken.
Avatar

.....

jan 8 2013 - 01:27
En gang jeg skulle fly, fikk jeg ganske kraftig angst på flyplassen. Jeg er ikke redd for å fly. Det utartet seg til et panikkanfall, og jeg holdt på å droppe hele turen. Jeg tenkte at jeg kanskje skulle gjøre kabinpersonalet oppmerksom på at det var en liten mulighet for at jeg kunne få et panikkanfall i lufta. Etter å ha lest dette, er jeg glad for at jeg ikke gjorde det! Samtidig ser jeg jo sikkerhetsrisikoen. Om jeg hadde fått en anfall i lufta, klemt mellom ukjente folk, uten mulighet til å komme meg vekk, kunne det blitt veldig skummelt både for meg, medpassasjerer og besetningen. Men at han bare ble kastet av og overlatt til seg selv på flyplassen, det er ganske kritikkverdig!
Avatar

Ja..

jan 8 2013 - 11:34
Jeg er enig i at folk kan være en sikkerhetsrisiko når de skal ut og fly og at man bør ta dette på alvor. Men jeg mener at folk må lære seg å differensiere litt. At man har noen problemer betyr ikke at man nødvendigvis utgjør en fare for andre.
Når jeg får panikkangst, blir jeg helt "forsteinet" og det meste foregår på innsiden, på utsiden blir jeg fjern og stille, evt gjemmer jeg meg på toalettet e.l. Jeg har flyskrekk (hadde det før, nå har jeg ikke flydd på en stund så vet ikke om den har kommet tilbake som mye av den andre angsten min har gjort), men har alltid klart å ha god kontroll på meg selv, jeg blir ikke utagerende. Og gutten det gjaldt i denne saken virket til å ha god kontroll på problemet sitt, i tillegg til at det var lenge siden han hadde vært plaget med det.
Jeg syns det er en større sikkerhetsrisiko at flyselskapene tillater folk å drikke seg fulle på fly, det gjør meg redd når jeg er stengt inne i et fly med fulle folk tilstede, fordi de er veldig uforutsigbare og jeg har fra før dårlig erfaring med berusede mennesker. Men det er vel OK siden
flyselskapene potensiellt tjener penger på det?

Det finnes mange andre folk som blir sluppet ombord i fly, som har sykdommer som kan bli et problem oppe i lufta. Men i denne saken fikk jeg inntrykk av at det bare var fordi det var en psykisk lidelse det var snakk om og uvitenhet fra personalets side som var grunnen til at han ikke fikk bli med. Det blir for enkelt å ekskludere alle som sliter litt psykisk fra å fly. Dessuten gjør dette at folk blir redd for å si ifra om problemer som kan oppstå underveis, i frykt for å bli behandlet på denne måten og det tviler jeg på at flyselskapene er tjent med.


Til forsiden