Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kampgrupper mot kutt i psykisk helsevern

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kampgrupper mot kutt i psykisk helsevern

mars 4 2013 - 15:38
PRESSGRUPPER MOT KUTT I PSYKISK HELSEVERN

En politiker sa en gang : Den som skriker høyest blir hørt. Sjansene for å bli hørt stiger betraktelig om 10 000 hyler ”Stopp kutt i psykisk helsevern”enn om 100 hyler det samme.

Tiden er moden for at alle faggruppene og brukerorganisasjonene i psykisk helsevern kommer sammen og danner kamp- og pressgrupper i alle fylker. Det er en stor skam at opptrappings- planen som bidro til bedre tilbud i psykisk helsevern ble avskaffet i 2008 og erstattet med nedtrappingsplanen. Sistnevnte har bidratt til kutt i institusjonsplasser og psykiatritilbudet i alle landets kommuner.

Tall fra Folkehelseinstituttet for 2009 viser at 13% av ungdom mellom 13 og 15 år slet med betydelige psykiske helseutfordringer. 80% av disse blir aldri fanget opp. I voksenpsykiatrien i perioden 2008 – 2011 er det blitt fjernet 552 sengeplasser og 301 stillinger i kommunene. Folk blir utskrevet for tidlig til det store intet dvs. til hjemkommunene som mangler ressurser. Dette rammer brukerne, pårørende og fagfolka i psykisk helsevern.

Mental Helse Stovner foreslår at alle berørte grupper kommer sammen og danner pressgrupper i alle fylker med representanter fra organisasjonene Mental Helse, Aurora, Hvite Ørn, WSO (We shall overcome), LPP, (Landsforeningen for pårørende i psykisk helsevern), Sykepleieforbundet, Legeforeningen, Delta, FO (Fellesorganisasjonen for yrkesaktive i helse/omsorg), Psykologforeningen med mange flere. Disse må kreve en ny opptrappingsplan og at Staten øremerker psykiatrimidlene til kommunene.

Alle organisasjonsmedlemmene fra hele landet med støttespillere samles på Youngstorget i Oslo. Går derifra i fakkeltog opp Karl Johan og danner et hylekor. Da vil Stortingsveggene på Løvebakken riste så kraftig at politikerne må ned på bakken. Virker ikke dette er det det rikelig med plass til demonstrasjonstelt mellom Egertorget og Slottet.

Blir du med ? Sammen står vi sterkere !

Gunn Pound
Leder Mental Helse Stovner
Avatar

ja

mars 4 2013 - 17:08
Ja, men hvordan får du med alle lagene? Eller har dere informert allelagene om dette?
Til forsiden