Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg er skeptisk til koronavaksinene

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Være en del av løsningen eller en del av problemet

mai 14 2021 - 19:03
Evt ..ingen kan gjøre alt , men alle kan gjøre noe.

Det kommer an på hvilken briller man har på seg når man ser på verden.
Pandemien viser både det verste og beste fra folk. Heldigvis så vil flesteparten av befolkingen være solidariske , de aller fleste kjenner noen i risikogruppen , er i Den gruppen selv eller jobber i helsevesenet.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 14 2021 - 19:10
Jeg mener at det blir samme sak, i bunn og grunn. Å optimere for gruppen gjøres bare fordi det eventuelt oppleves som best for deg selv, eller føles rett og dermed handler det om indre harmoni. Da er det ikke rart at en del bryr seg lite om hva gruppen mener.

Jeg digget forøvrig "A beautiful mind" en gang i tiden. Husker ikkeno om den teorien. Husker han hadde et sånt "lyspære øyeblikk"
Avatar

Hei

mai 14 2021 - 20:07
Så enig Tardetsommanhardet.Mennesker er egoistiske selv de som ikke anser seg selv som egoistisk er jo enda verre.Hva med de som døde av vaksinen solidaritet får ikke de tilbake til familiene dems.De som dør av andre sykdommer fordi behandlingen er for dyr.Så mange som tenker på dem.Mennesket er opptatt av seg og sitt.A beatiful mind var vakker syns jeg også,Jeg husker jeg likte den men lenge sida sist jeg så den.
Avatar

Hei

mai 16 2021 - 15:23
Alle vil så gjerne tro hvor solidariske og snille de er men fakta er at egoisme råder.Uansett hvordan det høres ut noen er så flinke også til p skryte av seg selv.Ja ja vi mennesker er spesielle vesener.
Avatar

Jepp

mai 16 2021 - 15:26
Vi er så rare og spesielle at mange tror til og med at vi menneskeheten er de eneste på jorda at det ikke fins liv andre steder for det kan jo ikke være noen andre det er kun oss.Det er den største arrogansen av alle at vi tror vi er så spesielle at vi er de eneste.hahaha
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 10 2021 - 16:06
På legemiddelverket.no står det å lese i rapporten fra 8. juni:

Meldinger om dødsfall

Det er så langt behandlet 179 meldinger om dødsfall etter vaksinering. De fleste dødsfall har vært hos eldre pleietrengende sykehjemsbeboere, men Legemiddelverket har også
mottatt åtte meldinger med dødsfall hos personer under 60 år.

Meldinger om dødsfall hos eldre personer

Flere av de eldre sykehjemsbeboere som har blitt vaksinert er svært skrøpelige eller terminalt syke pasienter. Det er derfor forventet at det vil inntreffe dødsfall i tidsmessig sammenheng med vaksinasjon, uten at det trenger å være en årsakssammenheng med vaksinen. I flere av meldingene om dødsfall hos eldre har melder oppgitt at de ikke mistenker sammenheng med vaksinasjon, men de melder for sikkerhets skyld.
En ekspertgruppe med geriatere har sett nærmere på disse hendelsene og vurdert årsakssammenhengen med vaksinering etter meldte dødsfall hos denne gruppen.

Meldinger om dødsfall hos personer under 60 år

Det er per 8. juni meldt om 4 dødsfall hos personer under 60 år etter vaksinasjon med Vaxzevria som følge av den svært sjeldne, men alvorlige bivirkningen trombose med trombocytopeni syndrom (TTS). TTS er omtalt ovenfor.

Det er i tillegg meldt om fire dødsfall hos personer under 60 år etter vaksinering med mRNA- vaksiner, som ikke har vært i forbindelse med dette sjeldne syndromet. Årsakssammenhengen med vaksinering i disse tilfellen er usikker.

Det står blant annet også: Antall alvorlige meldinger uten dødsfall: Cominarnaty (Pfizer/BioNTech)
673

Så ja, jeg er fortsatt skeptisk.

Avatar

Hvor mange vaksinerte totalt

juni 10 2021 - 16:29
Hvor mange er vaksinert totalt?

Det vil sette risikoen mer i perspektiv.

Har for øvrig fått min første dose, og lever fortsatt uten noen merkbare forandringer. :-)
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 10 2021 - 18:43
Godt å høre at du fortsatt lever uten noen merkbare endringer, Landing. Håper det fortsetter sånn.

Avatar

Hei

juni 10 2021 - 21:32
Tristrist jeg er også glad på landing sine vegne at det ser ut at det går bra med han ihvertfall denne dosen.men etterhvert får alle påfyll.
Avatar

Mrs Freak

juni 10 2021 - 21:46
Har du ikke troa på at jeg overlever dose to? :-D
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 10 2021 - 22:08
På nyadagbladet.se ble det den 8. juni publisert dette:

«Nästan 2800 ”fullvaccinerade” svenskar har bekräftats smittade med coronaviruset och minst 130 av dessa har avlidit, enligt siffror från Folkhälsomyndigheten. Samtidigt kommer larmrapporter som pekar på att så kallade spikproteiner i vaccinet kan vara dödliga.

Att tusentals blir sjuka efter vaccineringen och att hundratals dör av det bara i Sverige är dock ingenting vi ska förvånas över utan någonting man får räkna med, enligt vaccinforskaren Matti Sällberg

– Det är en effektivitet som ligger ungefär som förväntat, säger han till Bonniertidningen Expressen.»

Håper alle vaksinerte og uvaksinerte forblir ved god helse, jeg, eller blir friske, om de er syke.

Så får vi leve et øyeblikk om gangen
Avatar

Hei

juni 11 2021 - 06:01
Landing selvfølgelig har jeg trua at du overlever dose 2.Det jeg sier er at det blir påfyll igjen.Immunitet varer ikke så veldig lenge.Uansett selv med vaksine betyr ikke at man ikke blir smittet av corona men at forløpet blir mildere hvis det skjer.Det fins ingen garantier her i livet for noe som helst.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 07:42
Nå er det kroken på døra, Landing;)
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 08:29
Det er i hvert fall noe av det mest sikre, tdsmhd - at en dag er det kroken på døra.
Jeg vet heldigvis ikke når, men det kan jo være neste gang jeg krysser veien - eller det kan være om 50 år.

I påvente av kroken på døra, så vil jeg gjerne ha mest mulig frihet - uten at det går utover andres liv.

Jeg har ikke på noe tidspunkt trodd jeg kom til å dø av korona - eller få alvorlige senvirkninger, men jeg har ikke ønsket å bli smitta allikevel. Frykten min har mer gått på å ikke smitte andre. Jeg har noen jeg omgås innimellom som det ville vært katastrofalt for.

Valget om vaksinering går mye på det samme: at jeg ikke vil være smittebærer når jeg beveger meg rundt i samfunnet - og at jeg vil være mest mulig beskyttet selv.

At jeg ikke blir 100% beskyttet for evig tid er ikke noe argument for meg til å la være.

Og ja - vi må alle leve en dag om gangen, og utfordringen er kanskje nettopp det at vi helst lever litt lenger fram i tid og skal planlegge og sikre oss for alt som KAN komme.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 09:00
Det er umulig å leve uten at det går utover andre. Men å prøve å ikke tråkke over flere lik enn nødvendig, det støtter jeg

Det er sikkert ja, at en dag er det kroken
Avatar

Hei

juni 11 2021 - 14:29
Det var bra sagt Tardetsommanhardet at det er umulig å leve uten at det går utover andre.Mennesker blir påvirket uansett.
Avatar

Dose to tatt sist torsdag.

juni 11 2021 - 14:51
Litt øm i armen bare.
Det gjøres ikke kun av eget behov ( underliggende sykdom) men også for å passe på elever og mennesker som jeg omgås daglig som kan dø av covid19.

Jeg tenker også som Landing , ja alle har rett å være " ego" og ikke ta sjansen / takke nei til vaksine men da kan de heller ikke føle seg urettferdig behandlet og ikke få lov til de samme tingene som oss fullvaksinerte.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 16:00
Takk, mrs;)Høres ut som noen tror de ikke er ego. Man tar de valgene som gir mening i konteksten av seg selv.
Avatar

legemiddelverket

juni 11 2021 - 16:03
tristtrist, ser du refererer til. Jeg kan ikke se i teksten at det står at dødsfallene er skjedd som følge av vaksineringen, bare at de er skjedd etter vaksineringen. Det dør en del mennesker hver dag av forskjellige årsaker, også om de er vaksinert mot covid19.

Fra en er vaksinert tar det tid før effekten kommer fordi det er immunapparatet i kroppen som må gjøre jobben som gir motstandsstyrke. Så folk kan bli syke av covid de var smittet av før vaksinering eller blitt smittet før vaksinen har fått effekt. Maksimal beskyttelse har vi heller ikke etter første ganga vaksinering. Vaksine er heller ingen garanti mot korona, men det tar ned risikoen betraktelig.

Når det gjelder det denne nettavisen i Sverige skriver, så er vel det en avis som søker leserklikk som de fleste andre, og da kan en ta tekstene deres for agn for sånt, mer enn god folkeopplysning.

Jeg synes det er leit hvis du blir redd for å vaksinere deg og håper du kan snakke med noen som kan gi saklig informasjon så du kan ta din avgjørelse best mulig. Jeg var selv litt betenkt, men har nå bestemt meg for å gjennomgå vaksinasjonsprogrammet. Ble litt uvel i noen dager etter sprøyten så legge opp til noen rolige dager etterpå kan være nyttig. Sprøytestikke merket jeg nesten ikke, men ble litt øm i armen.
Avatar

Underskuddsmentalitet

juni 11 2021 - 16:32
Utsagn som "det er umulig å leve uten at det går utover andre" er nok et eksempel på underskuddsmentaliteten jeg har referert til i en annen tråd.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 16:40
Jeg synes det er virkelighetsfjernt å mene noe annet, Frikar. Vet fortsatt ikke hva du mener med "underskudds-mentalitet".
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 16:47
Noen tror muligens de ikke er ego, eller kanskje de mener at noen handlinger og valg er mer ego enn andre.

Det må være lov å mene på denne siden som det skal være så stor takhøyde.
Avatar

Ego å ikke ville dø?

juni 11 2021 - 18:07
Kjøper ikke anti- vaxxere sin påstand der

Jeg kan først og fremst snakke for meg selv. Jeg ønsker ikke dø selv , la barna mine oppleve å miste sin mor eller utsette sårbare elever ved å nekte vaksinen . Det er begrunnelser av ren fornuft og være uselvisk for sine nærmeste.

Så har man resten ( mesteparten) av Norges befolkning som ikke har sykdom el Jobber / har nærkontakt med andre i risikogruppen men allikevel gjør dette av solidaritet og dugnad.
Det mener jeg er motsatt av egoisme. Å stå sammen for at mesteparten skal dra nytte av felles gode.
Avatar

vinn-vinn

juni 11 2021 - 19:52
Det er lov å ha 2 tanker i hodet samtidig. Jeg beskytter meg selv når jeg er vaksinert og jeg bidrar til at viruset ikke så lett får spredt seg. Grunn nr 1 er egen helse, grunn nr 2 er samfunnet, få slått ned viruset. Men det er fortsatt et personlig valg, å føle seg presset til å få injisert vaksine føles nok ikke godt, særlig hvis en er utrygg i situasjonen.

Å ivareta egne interesser eller være ego om du vil, ja uten det ville jeg jo for lengst vært dau som ei spekesild. Men grov utnyttelse av andre behøver en da ikke å drive med.
Avatar

Hei

juni 11 2021 - 21:00
Vaksinering er en privatsak og det er opp til hver enkelt hva man vil sprøyte i kroppen.Man skal være med å bidra.Det gjør man ved å holde avstand bruke maske og vaske hender.Resten velger personen selv og hva en gjør har ikke andre med.I dag bare man hoster så er corona politi der man glemmer oi det f8ns faktisk noe som heter astma el noe som heter bronkitt men nei.Hva slags syk verden lever vi i at vi har noe som heter coronaskam,corona ditten og datten.Det er faktisk farlig å leve.Man vet aldri hva som skjer i morgen.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 22:34
Uansett hva noen velger så gjør de bare det som føles best for seg selv. Det er alltid en selvisk grunn bak alt. Blant annet liker mange å rose seg av egen godhet.Jeg kan bekrefte at det finnes flere vaksine-skeptikere med mye hjerte. Jeg kommer nok til å ta den selv
Avatar

Hei

juni 12 2021 - 04:41
Så enig Tardetsommanhardet.Så mange som er flinke til å rose seg selv for å vise sin egen godhet mens egoisme ligger bak.Roser seg selv for å bidra el ta en for laget el de tenker på alle andre for å beskytte dem.Interresant.Hvorfor i all verden engasjerer ikke så mange seg for folk som har de farligste sykdommene..Hvor er så mye omsorg der.Da tenker man ikke for det er enkelt mennesker men her gjelder hele samfunnet og da blir det annerledes.Mennesker er egoistiske uansett hva man sier.De aller fleste kommer til å ta den vaksinen og vi kommer til å få påfyll og fortsatt kan vi få corona..Det er faktisk farlig å leve.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 08:31
Mrs: Vet du hva jeg engasjerer meg i på fritiden? Det virker sånn. Synes du ikke de folka jeg hjelper er syke nok, eller har en «verdig» nok sykdom?

Mrs og tdsmhd: Registrerer at dere mener at alle er egoistiske. På seg selv kjenner man andre, sies det.

Korona-politiet passer på at alle holder smittevernreglene.
Sdmo-politiet opererer visst etter janteloven.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 10:55
Ja. Ikke sant, mrs. Det er imponerende selvopphøyelse i svarene fra mange av de selverklærte uselviske.

Vi som selv er i et kronisk uføre, er de som sier at alle er egoister. "Alle" inkluderer altså oss selv. Mens folk som har hatt mer vanlige eller heldige liv rundt meg sier pussig nok ting som "det blir som man gjør det til selv"

Jeg har selv kjempet med nebb og klør for å komme meg litt opp fra der jeg var. Jeg kunne også skrytt av at det ble sånn fordi jeg gjorde det selv. Men jeg vet bedre...

Det er unntak for alt. Hvis det å skryte av egen godhet ses som et uttrykk for anti-jantelov er jeg jammen for janteloven akkurat der.

På seg selv kjenner man andre... Nei.det tror jeg ikke.

Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 11:07
Hvem er det som skryter av egen godhet her, tdsmhd?
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 11:23
Eh... jeg regner med at korrekt svar er...

"meg"

Jeg er genuint interessert i hvordan jeg har skrytt av egen godhet her.
Avatar

Konkurranse om hvem som har det verst ?

juni 12 2021 - 11:40
Virker det som..

Ang egoisme og korona = man kan ikke slutte å ete bare fordi barna i Afrika sulter .
Eller what- about- ism som det også kan kalles. Jeg legger merke til noen folk på media som ikke vil ta koronavaksine Av prinsipp " "jeg vil ikke at myndighetene skal bestemme over meg- " men de gjør ikke så fryktelig mye for å engasjere seg å hjelpe samfunnet ellers.

Jeg kan ikke se at folk som jobber med de svakeste i samfunnet ( i risikogruppen) har valgt dette yrket for å få skryt . Det er iallefall ikke derfor jeg jobber med brukere med downs , autisme og CP feks.
Samfunnet går rundt fordi flesteparten av mennesker ønsker å hjelpe hverandre - ikke fordi det er konkurranse i å opphøye seg selv.

Jeg noterer meg at man ikke bør si høyt at man har vært i helvete og tilbake og klart seg bra. Man får kun ytre seg hvis man befinner seg nederst i brønnen. Og det kan virke som om man må ha fylt ut checklist over tragedier og sykdommer - hvis ikke har man ikke rett å utale seg.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 11:47
Tdsmhd: Prøver du å prate deg bort?
Og hvis du ikke gjør det: hvor er det du skryter av egen godhet?

Lurer på om poenget med dette forumet for noen er bare å få tømt seg, ikke å dele og høste meninger og erfaringer.

Når jeg stiller spørsmål til ting som skrives her, så er det sjelden jeg får svar - på det jeg spør om.
Dvs - gå rundt grøten er også et svar.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 12:07
Rogajente: Enig - det skal visst ikke være lov her inne å ha greid noe - å ha greid å komme seg opp - og dele sine erfaringer med det.

«Da har du ikke vært så langt nede som meg, og det vet jeg fordi jeg har prøvd alt for å komme meg opp - men ikke greid det fordi det går bare ikke.»

Poenget mitt har aldri vært å redde alle her inne - for så vidt ikke redde noen egentlig, men kanskje en eller to kunne dra nytte av det jeg deler.

Da blir man fort plassert i båsen «naiv» av de som visstnok vet bedre.

Mange av jantelovens paragrafer som slår inn da.
Avatar

Re: Jeg er ikke så skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 12:21
En kan jo lure på om noen har skamfølelse som forsøkes håndtert ved å raust dele ut?
Avatar

Nok en gang

juni 12 2021 - 12:32
Sporer en tråd av og blir en slags "maktkamp" mellom de som er mest aktive her . Vi mennesker er forskjellige alle sammen og takke faen for det . Men det minste vi kan prøve å være like på ,er vel å utvise respekt for hverandre .
Avatar

respekt

juni 12 2021 - 12:49
Og hva som forstås som respektfull atferd varierer med hvem en spør. En kan virkelig oppleve å være i forskjellige verdener noen ganger. Det er ikke nødvendigvis at jeg f eks (eller andre) blir oppfattet slik jeg har ment.
Avatar

Dessverre Gameofroy

juni 12 2021 - 12:52
Sånn vil det nok fortsette sånn så lenge ingen (les: admin) «setter på plass» de som opptrer respektløst.
Det er inkludert meg selv - jeg mener ikke å opptre respektløst og ser ikke selv at jeg gjør det, men kan hende jeg oppfattes sånn.

Da trenger jeg å bli «tilsnakket» - gjerne med eksempler - sånn at jeg skjønner hvordan jeg framstår.

Men: Hvis andre lager sine tolkninger og trekker sine egne slutninger ut fra det jeg skriver, så får det stå for deres egen regning.
Avatar

Enig

juni 12 2021 - 13:12
I at respekt oppleves forskjellig for alle fra hvilket ståsted man befinner seg, verdier man har , jeg tror alle til en viss grad gjør egen tolking av hva som blir sagt eller skrevet , pga hvem man er som menneske og hvordan man er formet gjennom livet . Jeg er vel bare naiv kanskje ,som synes at denne tråden kunne handlet om det den faktisk handler om, jeg synes det har dreiet seg rundt til å handle om mer personlige ting . Noe det fort gjør her inne . Men hvem er jeg til å verken dømme noen , si hva du /dere burde/skulle gjøre . Ønsker at alle holder seg friske og får det beste ut av sitt liv . Hvordan vi velger å gjøre det for jo være opp til hver og en . Er ikke en sterk diskusjonsmester og kjenner på veldig angst nå. Så hopper av og ønsker alle en god lørdag :)
Avatar

emne

juni 12 2021 - 13:25
Kan gjenkjenne angsten når jeg har sendt et innlegg. Treffer jeg, selv om jeg prøver å være omtenksom, noens ømme tå nå og får så hatten flagrer og jeg ikke kjenner igjen mine egne, fra andre påståtte holdninger og motiver?

Ønsker deg G og andre en riktig god dag!
Avatar

For min del

juni 12 2021 - 13:41
Så har ikke jeg sett noe ufint/dømmende/provoserende fra dere, Gameofroy eller stubborn.

Oppfordrer dere til å delta mer - selv om jeg også skjønner og opplever frykten for å bli meid ned pga det man skriver i beste mening.

God lørdag til dere også. :-)
Avatar

Stubborn og dvlb

juni 12 2021 - 14:06
Veldig gode poster, stubborn.

Og du taler til hjertet mitt gameofroy, selv om jeg faller under den kritikken. Jeg viser ikke alltid respekt for det andre sier, nei.

Det går bra. Jeg står for det. Du er en fin sjel

Nei, Landing. Det er nok ingen av poengene til gameofroy som treffer deg. Du må ikke tro noe så fælt om deg selv.

"Samfunnet går rundt fordi flesteparten av mennesker ønsker å hjelpe hverandre - ikke fordi det er konkurranse i å opphøye seg selv."

To tanker i hodet på en gang Rj;) Det ser også ut til at du synes samfunnet går rundt.
Når premisset er falskt... og det er det for meg

For meg virker det også som om mange vrir og vrir på det som blir sagt, og fremstillingen av andre til det passer deres eget egoAvatar

takk

juni 12 2021 - 14:18
Må bare si takk for hyggelige kommentarer, det varmer!

Er på tur ut her, så ønsker alle en riktig god dag!
Avatar

Et nytt spm

juni 12 2021 - 14:18
Til deg tdsmhd: Hvor har du det fra at ingen av poengene til Gameofroy treffer meg?

Ikke det at jeg tror jeg får svar, men les gjerne den siste setningen du skrev i forrige innlegg en gang til. ;-)
Avatar

Trist å høre ;)

juni 12 2021 - 14:39
TDSMHD:Høres ut som du mener at alle mennesker kun gjør gode ting fordi det er forventet av dem/ ønske om god karma ..ikke fordi folk har kjærlighet og empati for hverandre .

Aner ikke hvilke mennesker du omgås daglig, men dette høres bittert ut.

Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 15:33
Jeg har ikke det fra noe sted, Landing. Det var litt ironisk. Æ e litt slem, sjø. Nei, Rj, det er ikke det jeg mener.

Jeg har kjærlighet og empati selv, og det har mrs Freak, og trådstarter og mange andre mennesker på mange sider i mange saker.
Avatar

Takk for avklaring

juni 12 2021 - 17:08
Da trekker jeg min konklusjon:

Noen kan være «slemme» med viten og vilje. Det er akseptert av disse at de kan det, men for all del bare de - ikke de andre.
De andre må veie ordene sine i håp om å ikke såre noen - og allikevel blir det vridd og vrengt på og krenka-kortet dras for alt og ingenting.

Jeg trodde det var like regler for alle her. Så feil kan man ta. :-)
Avatar

Hmm

juni 12 2021 - 17:42
Her føles det forskjellige verdener.Er enig med Tardetsommanhardet mye av det dom blir skrevet her.Hvorfor prates det så mye forrresten om å være snill og slem her for her dreier det seg om forskjellige meninger.Det å være egoistisk alle mennesker er det det har jo ikke med å være slem el noe det er det menneskelige perspektivet.Ett eks her ar dette med at jeg jobber med de som har downs syndrom som du skriver rogajente det er måten du skriver det på at du bidrar det gjør vel ikke deg til en dårligere el bedre person for det.Det viser hva du jobber med men man kan jo fort tenke seg hvordan du skryter av deg selv fordi du hjelper de sårbare menneskene hvorfor trenger andre å vite det enn at du skryter av deg selv.Det er det om å gjøre gode handlinger og ting uten å vise det for mye og gjøre mye ut av det for det man gjør det har jeg stor respekt for mennesker som ikke er opptatt av å skryte.Det fins kjempe mange mennesker som jobber med sårbare uten å skryte av det.Landing du tar opp dette hele tiden med hvem som har det verst og gang på gang kommer det tilbake til deg mennesker er forskjellige og takler motgang forskjellig her i livet.Noen takler det bedre andre dårligere og ja mye avhenger av hvordan man er rammet og med hva.

Gameofroy du er en nydelig sjel som jeg setter stor pris på.
Avatar

Hei

juni 12 2021 - 17:48
Forresten de som døde av vaksinene hvor ofte tenker andre enn deres familier på dem.For å si det slik garantert ikke så mange.De har jo ofret sitt liv og de døde.hvem skal takke dem at de bidro og når de bidro så døde de.Hvor er alle som skal takke dem fordi de faktisk gjorde noe som til slutt kostet livet dems.Hvert liv er ett liv for mye.Vi kommer til å være vaksinert alle sammen men det å komme og skryte av seg selv for det man gjør tenker best å holde det for seg selv for i bunn og grunn så er det dessverre slik at mennesker er kun opptat av seg og sitt liv.
Avatar

Påstander og skryt

juni 12 2021 - 17:58
Mrs:
Er det skryt å nevne fakta - bl.a. hva man jobber med?

Hva kan man si at man jobber med for at det ikke skal være skryt etter ditt syn?

At Rogajente nevner hva hun jobber med er relevant for kommentaren hennes.

Din påstand om at jeg hele tiden tar opp det med hvem som har det verst får stå for din regning.
Jeg antar du ikke har tenkt å begrunne det nærmere.

Spørsmål om hvor du tar ting fra blir jo ikke besvart av deg allikevel.
Avatar

Hmm

juni 12 2021 - 19:03
Vanligvis er det selvfølgelig ikke skryt men i dette tilfellet blir det skryt.Da spør jeg her vi skal alke bidra ta en for laget da spør jeg her hva har de som døde av vaksinen gjort.nettopp de har bidratt men hva skjedde med dem hvem tenker på dem når noen sier at de tar vaksinen for andre.Nei de fleste som tar vaksinen gjør det for sin egen del.Det at de gjør det for andre er bare skryt.Man gjør det for seg selv og i enden blir alle vaksinert faktisk.Det ender opp slik.Samtidig ingen skal drive og heve seg over hvordan de har gjort noe så stort som å ha tatt vaksine du har faktisk gjort det for deg selv.De menneskene jeg har størst respekt for er de som gjør gode ting uten å skryte el gni inn el på en eller annen måte skal forhøye seg selv.Når det gjelder slemt el snillt bare fordi jeg sier at de fleste mennesker er egoistiske betyr jo ikke at de er onde men at det menneskelige er slik.
Avatar

Imponert

juni 12 2021 - 19:17
Jeg er ekstremt imponert over hva du VET om andres tankegang og hensikter, Mrs.

Jeg oppfatter ikke noe skryt fra Rogajente, kun en faktaopplysning som passer inn i hennes kommentar og argumentasjon.

Og Rogajente er vel den av oss som best vet om det var ment som skryt eller ikke, og dermed hvem av oss som oppfatter riktig.

Jeg påberoper meg ikke å sitte inni hennes hjerne og vite hva hun tenker. :-D
Avatar

Hei

juni 12 2021 - 20:29
Takk Landing.Det er alltid koselig å imponere andre mennesker.
Avatar

Naturlig å nevne jobb

juni 12 2021 - 21:17
Når jeg sier jeg ikke tar vaksinen primært for samfunnet sitt beste , men fordi jeg har MS og kan dø av korona og mine elever kan jeg smitte og de tåler heller ikke covid.

Så ante jammen ikke jeg er skrytete av den grunn ;)

Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 21:32
Hehe. Ja, det er alltid koselig det, mrs.

Hvis Tiger Woods sier jeg er dritgod i golf og har ligget med en mill babes... da kan det oppfattes som skryt. Selv om det er fakta.

Jeg skal ikke skryte av å ikke skryte, for det gjør jeg nå og da. Som en bevisst anti-strategi mot min tidligere selvforakt. Bedre enn den selvforakten jeg pleide å uttrykke.

Men tror faktisk ikke at jeg har noe å takke meg selv for i forhold til at jeg er bedre på visse ting enn andre. Det er noe med hvor dypt det stikker, skrytet;)

Avatar

Vel…

juni 12 2021 - 22:10
Jeg er av den formening at det må være lov å si at en er god til noe uten å bli beskyldt for å skryte.

Men så er ikke jeg fan av janteloven heller.
Jeg har evnen til å glede meg over andre og bli imponert over hva de får til.

Og btw: Jeg er dyktig i min jobb - ikke best, men over snittet i mitt yrke. :-)

#skrytepave visstnok ;-)
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 22:43
Det du kaller evne kaller jeg typisk fascinasjon for prestasjon. Det finnes ingenting rettferdig med det, og det gjelder oss alle. Vi deler inn i vinnere og tapere.

Det jeg er ute etter er å statuere at det ikke finnes noe rettferdighet i det her. Det er et vinner/taper samfunn vi lever i. Jeg vil gi en stemme til de som har opplevd nok til å skjønne den sannheten. Flere av dem finnes også blant vaksine-skeptikere.

Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 23:05
Du virker som du tror du har fasiten på livet du, tdsmhd.

At jeg blir glad over å se gleden til en unge som plukker en blomst til faren sin kan jeg ikke se har noe med prestasjon å gjøre. Men der kan du jo komme med naiv-stemplet ditt. :-)

Jeg er glad jeg har en annen vinkling på ting og et annet tankesett enn deg og flere med.
Hvis ikke kunne jeg nok ha forblitt i bånn de gangene jeg har havna der.
Avatar

Hei

juni 12 2021 - 23:40
Rogajente selvfølgelig tenker du på din Ms akkurat som alle tenker først seg selv men har du tenkt på at mens du tok den vaksinen og det går bra så er det andre som har dødd av vaksinen også.Selvfølgelig tenker du ikke over det for det er jo ikke så mange likevel til at en ikke skal ta den.Du tok vaksinen først og fremst for deg selv og det er ditt valg.men beklager for å si det men folk har nok med sine lidelser og sitt liv og alle kommer ikke til å tenke på din Ms for andre har sine ting.
Avatar

Landing

juni 12 2021 - 23:44
Tardetsommanhardet sier ikke at han har fasiten på livet han men han lever sitt liv og har sine meninger om hvordan livet er.Han er realistisk også.På samme måte som dere andre ser på verden slik dere gjør.Det er vel ingen som forbyr dere hvordan dere skal leve.Hvem er det som forbyr deres valg.Ingen tvinger dere til å ta el ikke ta vaksinen.Ingen tvinger deg til noe egentlig.Tardetsommanhardet forteller slik han opplever livet og det har han fullstendig rett til å mene uten at andre skal hindre han.
Avatar

Sitat

juni 13 2021 - 00:06
Å diskutere med fanatikere er som å trekke tau med et lag som har slynget enden av tauet rundt et tykt tre.

Hans Kasper
Avatar

Hei

juni 13 2021 - 00:28
Noen mennesker har så lite respekt for andres meninger at de tror de selv har svaret og oppskriften på hva andre skal tenke og mene om livet.Mrs freak

Noen mennesker skryter av sine handlinger de tror er så gode at det til slutt ikke er noe godhet med det når det har hensikt å skryte.mrs freak
Avatar

Hva er jeg?

juni 13 2021 - 11:17
Skrytete el egoist?

Ble litt forvirret over hva jeg blir beskyldt for å være her.;)

Skryter jeg fordi jeg fikk vaksine pga svake elever jeg jobber med , og er jeg egoist fordi jeg ikke ønsker å dø ifra mine nærmeste pga en sykdom jeg ikke ønsket å få.

Vanskelig å ha en diskusjon i dette tema når bare det er OK at den ene parten får si hva de mener - men de med motsatt mening får diverse kallenavn.


Avatar

Fra admin

juni 13 2021 - 11:31
Vær enige om å være uenige og respekter hverandres standpunkt.
Avatar

tilbakemelding

juni 13 2021 - 11:52
Jeg opplever at det blir vanskelig å diskutere her, for det ser ut som det er fraksjoner fra tidligere her på forumet, og virker som det er mer om å gjøre å forsvare sin fraksjon fra en side enn å ha gode diskusjoner om et viktig tema. Det grenser til mobbing, synes jeg, mrs freak. Det er som om du leter med lys og lykter for å finne noe negativt ved andre og du går personlig til verks når dine øvrige argumenter blir danket ut. Du har tidligere beskyldt andre for mobbing og du kan godt få vite at det ser ut til at du driver med det selv også.

Det er neppe verdt energien å diskutere med folk som har den agendaen, dere som blir hudflettet.

Så, nå har jeg gjort et stykke eksponeringsterapi her for publiseringsangsten min.
Avatar

Hei

juni 13 2021 - 12:16
Nei Stubborn det er faktisk snakk om å ha egne meninger det er nettopp det både jeg Tardetsommanhardet og tristrist skriver om.Vi har våre meninger om livet om det er negativt hvordan jeg og Tardetsommanhardet ser på livet så får det være så.Om folk ikke ser lyst på livet så er det som alltid grunn til det faktisk.Hvis du anser dette som mobbing så kan man lure hvor nåmye du vet om hva alvorlig mobbing er det har jeg dessverre mange års erfaring med.I mobbing er man også som oftest alene i også og er hjelpesløs og klarer ikke å forsvare seg.Her er det ingen offer og ingen hjelpesløs person derimot en gruppe som er veldig flink til å sparke selv også.

Forresten så vil jeg skryte av deg og eksponeringsterapi.Du har kommet langt da du har uttrykt din mening her og det respekteres det mye her.Gratulerer Stubborn.Stå på.
Avatar

Bra, stubborn

juni 13 2021 - 12:33
Eksponeringsterapi er bra.

Skjønte i går at det er flere her som har publiseringsangst.

Har hatt en del innlegg her inne som jeg har sletta.
Ikke for at jeg ikke står for det jeg skriver, men den frykten/uroen jeg får for at noen skal tillegge meg meninger og motiver jeg ikke har og lage drama ut av det - eller at mine tanker og råd blir mer eller mindre latterliggjort fordi jeg visstnok ikke har erfart nok i livet og derfor kommer med naive tanker og meninger.
Avatar

MrsFreak

juni 13 2021 - 12:47
Skal vi forsøke en konstruktiv dialog da?

Hva er det Rogajente skryter av og hvor gjør hun det?

Hvorfor avfeier du Rogajentes kommentarer og argumenter med at DU vet hvordan hun tenker så det hun skriver er ikke riktig?

Å komme med påstander tatt ut fra intet gir ingen god dialog, snarere minner det her veldig om personangrep.
Avatar

Interresant

juni 13 2021 - 13:03
Ja hun har skrytet av hvordan hun tar vaksinen og tenker mer på helhet for å bidra men egentlig tenker hun på seg selv mest og hennes ms og det er helt greit.Her var det snakk om som tristtrist skrev om skepsis om vaksine og da starter med en gang dette om å ta dn for laget på dn måte og da kommer jeg og skriver hva med de som døde av vaksinen og jeg ser også det er ingen som svarer på det.hva med de menneskene som døde av vaksinene.jeg sa sjenerelt er de fleste mennesker at man har ego i seg og tenker mest på seg selv og det er menneskelig faktisk å tenke mest på seg og sitt.Jeg ser her at du også angriper ved å skrive oppe at det er greit at enkelte kan være slemme med viten og vilje les litt lenger oppe hva du skriver og det er tydelig hvilke personer du henviser til her og det også er personangrep du sier bokstavelig talt at jeg og Tardetsommanhardet er slemme men pakker det så pent inn.Her ser jeg både du rogajente før var Nidelven at det samler seg flere og det er helt greit for da sier jeg og Tardetsommanhardet tilbake med samme mynt.Jeg ser du flere ganger har gått på Tardetsommanhardet oppe på om at han har oppskrift på livet mens han egentlig forteller hvordan han ser på livet og hans syn på verden.Ønsker man respekt selv bør man også faktisk respektere andre det er lettest å si at det er mrs freak el Tardetsommanhardet som går på personangrep uten å se sin egen rolle i alt dette.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 13 2021 - 13:24
Jeg oppfatter ikke at Rogajente skryter. Hun sier selv at hun ikke skryter. Du synes det allikevel.

Jeg forstår ikke hva du mener med at vi skal tenke på de som døde av vaksinen. Jeg synes det er forferdelig tragisk og har stor medfølelse med de etterlatte - men skulle jeg latt være å ta vaksinen i sympati med de? Er det det du mener?

Vel - nå var det tdsmhd som selv kalte seg slem. Jeg plukka opp det uttrykket i neste innlegg - i anførselstegn for øvrig. Jeg angriper ingen i det innlegget, jeg trekker en konklusjon ut fra de svarene jeg får.

Ja, jeg opplever at bl.a. du og tdsmhd er blant de som ofte er ute og «hogger hodet av» de med andre meninger enn dere selv.

Jeg fikk ikke med meg hvordan DU vet hvordan Rogajente tenker, og at det hun skriver derfor er feil. Kjenner du Rogajente så godt at du vet hvordan hun tenker? Mener du å ha en type tankeleser-evne? Eller er det noe annet som gjør at du vet så godt hva hun tenker?

Når det gjelder egoisme - så finnes det etter min mening mer eller mindre hos alle mennesker. Jeg tror ikke du og jeg er enige om hvem som er mest egoistiske - eller minst for den saks skyld, men jeg har ikke noe behov for at alle skal være enige med meg heller. Så det lever jeg fint med. :-)
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 13 2021 - 14:10
Takk for alle ord til mitt og andres forsvar, mrs;) du er kulest her, uansett hva dem sier. Vi kan legge denne striden død nå.

"At jeg blir glad over å se gleden til en unge som plukker en blomst til faren sin kan jeg ikke se har noe med prestasjon å gjøre. Men der kan du jo komme med naiv-stemplet ditt. :-)"

Vet ikke hvor jeg har sagt det der. Men evnen til å glede seg over ting har mye med hva man har prestert i livet. Det tror jeg så absolutt. Så kanskje det der er sant nok. Også evnen til å glede seg i det hele tatt er ikke noe du selv velger.

Jeg innser når jeg ser her hvordan ting kan scoopes sammen og argumenter skapes, og fiendebilder skapes akkuratt etter egen smak. Du er sabla flink til å lage fiendebilder, av de som du ikke er på bølgelengde med, Landing. Som de fleste egoister;)

Og sant, jeg kaller meg "slem", "ego", og litt av hvert. Man skal være temmelig innbilsk for å tro man ikke har de tinga i seg. Jeg velger å eie det.


Avatar

Til lags åt alle

juni 13 2021 - 14:37
-kan ingen gjera. :-)

Den ene sier jeg er feig som ikke nevner navn.

Den andre sier jeg lager fiendebilder når jeg gjør det.

Amen
Avatar

Hei

juni 13 2021 - 14:42
Det var koselig sagt Tardetsommanhardet.Jeg syns jo du er flink til å argumentere og sikker på at du er koselig fyr.Vi har nok ego i oss alle men man vil ikke alltid innrømme at man tenker først og fremst på seg selv.Mens du og jeg sier rett ut ting som de er kan andre pakke det inn og da kan vi to virke mer brutale.hehe.Nei men livet er da slik at menneskeheten har den egoismen i seg og vil man ha respekt av andre så bør man respektere andre.Det er lettest å si at andre går på personangrep mens man ser ikke selv at man gjør nettopp det samme.Det du og jeg blir anklaget for gjør andre akkurat det samme mens de klager på oss at vi gjør det.Liker ærligheten din og at du er ekte Tardetsommanhardet.
Avatar

Landing1

juni 13 2021 - 14:53
La oss heller lage en egen tråd for å diskutere intersubjektivitetsproblematikk og Det Liberale Dilemma, samt ulike språkkulturers sameksistens i et flerkulturelt samfunn. Det har lite for seg å diskutere det uten at premissene for diskusjonen er klarert.
Avatar

" personangrep" i debatt.

juni 13 2021 - 14:57
Hvis man leter opp ordet så betyr det å gå utenfor debatten eller saken og begynne å gi personen bak nicket kallenavn og dra inn ting fra tidligere diskusjoner: du er skrytete du er egoist , du er..osv osv.

Jeg har fått mye rart funnet på om meg selv imens jeg har vært ute idag.jeg har hele tiden holdt meg til tema " korona/ vaksinering og ikke kalt noen noe stygt og har forklart hvorfor JEG velger å ta vaksinen.

Selv om jeg oppfattes som en ressurssterk person med bra vokabular, så er det INGEN som vet den fulle og hele sannheten om personen bak tastaturet.
Dette er en side om mental helse after all.

Og neste gang jeg får personangrep mot meg selv , så kommer jeg til å ikke til å la det bare gli forbi.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 13 2021 - 15:41
At noe oppleves som et personangrep fordi man ikke skiller seg selv og sine egne følelser fra saken som diskuteres er ikke det samme som et reéllt personangrep (kvalifisert krenkelse).
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 13 2021 - 17:00
Lag gjerne en tråd om intersubjektivitets-problematikk, Frikar. Jeg lærer gjerne mer om hva det faktisk er for noe. Jeg blander inn følelser i det meste, med viten og vilje, men det er fint å bli mest mulig bevisst på hva som er hva.
Avatar

Intersubjektivitetsproblematikk

juni 13 2021 - 17:27
Kanskje jeg gjør det. Men hva er grunnen til at du velger å blande inn følelser i det meste, og hva vil du oppnå ved å gjøre det?
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 13 2021 - 18:17
Jeg velger å blande dem inn fordi jeg tror ikke egentlig de kan velges bort.
Avatar

Hei

juni 13 2021 - 18:25
Følelser er jo det å være menneske.Jeg kan ikke tenke meg at man kan velge å få vekk følelser for da blir de jo enda mer påtrengende.Følelser er i alt vi gjør.De påvirker tanker og tanker påvirker følelser.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 13 2021 - 18:29
Jeg skjønte muligens det med "intersubjektivitet" nå. Høres ut som det jeg prøver å få til. Å vise hvem man er eller ønsker å være i samhandling med andre. En tråd om det høres ikke dumt ut
Avatar

Følelser

juni 13 2021 - 18:35
Jeg blanda ikke inn følelser i mitt valg om å ta vaksine.

Det virker som Mrs mener jeg skulle gjort det (tenkt på de som døde) - og muligens valgt ut fra det, men det gjorde jeg altså ikke.

Hvis jeg skulle tenkt på de som døde, så ville nok valget blitt det samme.

Vil si at å velge å ta vaksinen er mer i deres ånd, enn ikke.
De valgte jo selv å vaksinere seg, men døde av det dessverre.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 13 2021 - 19:55
En veldig klarsynt forklaring om følelser, mrs;)
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 13 2021 - 20:36
Nå begynner mrsfreak å sette premisser for diskusjonen på vegne av oss andre, med konstaterende utsagn om hva det vil si å være menneske og ikke, før vi i det hele tatt har kommet i gang. Så da blir det ikke startet noen tråd om temaet fra min side.
Avatar

Frikar

juni 13 2021 - 21:29
Jeg har vel ikke satt noen premisser for noe jeg .Jeg har bare fortalt at det å føle er å være menneske el vil du si at det er best å leve i en verden full av psykopater.
Avatar

Mrsfreak

juni 13 2021 - 21:46
Da snakker vi om forskjellige ting. Jeg har aldri sagt noe om å leve i en verden full av psykopater, jeg snakker om å plassere følelsene der de hører hjemme og saksforholdene der de hører hjemme - både i sitt eget hode og i kommunikasjonen med Den Andre, jfr. Hans Skjervheim - "Deltakar og tilskodar"
Avatar

Frikar

juni 13 2021 - 22:35
Noen er mer følelsesmessige mens andre er mest på fornuft og den balansen er nok vanskelig for mange.Det har med personlighet å gjøre også el hva tenker du Frikar?
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 13 2021 - 23:01
Vi kan prate uten følelser, men det er følelser som styrer alt vi driver med.

"Følelser er i alt vi gjør" som mrs Freak sier

Hvilket annet premiss skulle det være? Vi motiveres til handling av noe. Hva annet er motivasjon enn følelser? Uten motivasjon, ingen handling. Kan ikke se noen annen mulighet.


Avatar

mrsfreak

juni 13 2021 - 23:25
Jeg tenker at i vår del av verden så er samfunnsinstitusjonene organisert etter rasjonelle prinsipper og et grunnleggende positivt menneskesyn. Da må man forholde seg til dét, selv om man er uenig eller har personlighetstrekk som drar i motsatt retning. Mange vanskeligheter folk opplever i hverdagen tror jeg kan forklares med kunnskapsmangel eller feillæring som både skaper og forsterker dårlige holdninger og uhensiktsmessige adferdsmønstre. Når denne eksterne ubalansen rettes opp, vil indre ubalanser forsvinne av seg selv. Videre mener jeg at det går an å endre sin egen personlighet opp til en viss grad bare man har de rette verktøyene.
Avatar

Hei

juni 13 2021 - 23:28
Nettopp det samme jeg tenker Tardetsommanhardet vi styres i det meste av følelser selv når vi ikke er klar over det.Hva skulle ett menneske være uten følelser verden hadde vært full av psykopater.Følelser er jo i alt vi er og alt vi gjør.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 13 2021 - 23:33
Det er ikke følelsene som styrer om jeg kjøper ny båt eller ikke - det er bankkontoen.
Det er ikke følelsene som styrer om jeg legger sommerferien til toppen av Galdhøpiggen - det er fysikken min.

Og det bør ikke være så «ekstremt» som ny båt eller høye fjell - det er mange valg som ikke er styrt av følelser. For meg i hvert fall.

Mulig det er de med følelsesstyrt bruk av penger er de som havner i luksusfellen.

Hvis jeg ønsker meg ny tv for alt i verden, så kjøper jeg ikke det hvis valget står mellom den eller reparasjon av bilen som jeg er avhengig av for å komme meg på jobb.

Avatar

Frikar

juni 13 2021 - 23:35
Det har alltid vært slik at som du sikkert har hørt før han er for følsom el hun er for følsom.Veldig ofte blir det slik at noen dras mer mot det følelsesmessige mens andre mer mot rasjonelle men det beste er jo en balanse med begge deler men ellers ser jeg ikke hvordan menneske med for lite følelser el mangel skulle klart seg.Hadde vi ønsket for mange slike mennesker.For meg er følelser overalt i alt vi gjør alt vi er alt vi kjemper imot.
Avatar

Tardetsommanhardet

juni 13 2021 - 23:36
Selv om det rent filosofisk kan kan være noe i det du sier når det gjelder motivasjon, medfører ikke det automatisk at vi kan la følelser styre alt vi sier og gjør ellers. Vi kan heller ikke vite noe om hvilke motiver og følelser andre har. Det vi kan vite noe om er saksforholdene, og da må dét være utgangspunktet for enhver dialog.
Avatar

Landing

juni 13 2021 - 23:40
Hvis du var motivert følelsesmessig og ble fullstendig forelsket i båten så hadde du gjort alt for å spare penger til nettopp den båten uansett hvor lang tid det hadde tatt.Følelsene dine hadde styrt deg el du hadde prøvd å ta opp lån el vært helt desperat.Det samme gjelder sommerferien din også.Følelsene hadde styrt deg ved å motivere slik at du hadde kjempet for noe hvis det hadde betydd så mye.Hvis det er noe man elsker går man langt for det.
Avatar

Mrs

juni 13 2021 - 23:45
Da skjønner jeg at du har større kapasitet enn meg til å oppnå det du vil.

Jeg må nok fremdeles la praktiske og økonomiske hensyn og begrensninger gå foran følelsene.

Jeg trodde for øvrig det var fy-fy å si her inne at hvis du ikke oppnår det du vil, så er ikke viljen sterk nok.
Avatar

mrsfreak

juni 13 2021 - 23:47
Vi snakker fortsatt om to forskjellige ting. Det er ikke snakk om for lite eller for mye følelser, men å skille mellom følelser og fakta i samhandling med andre (som vi ikke kan anta har de samme motivene og følelsene som oss selv).

EDIT: Det gjelder også i eksempelet med båten og fjellet, der gjennomføringen vil medføre en hel rekke faktabaserte prioriteringer og avgjørelser.
Avatar

Hmm

juni 13 2021 - 23:51
Det er faktisk slik vi mennesker er enten har vi for mye følelser og blir dratt den veien el så er det rasjonelle.Stort sett har man for mye følelser skaper det også problemer for man er mer impulsiv enn en som ikke har for mye følelser.De fleste romantikere og poetikere er fulle av følelser mens de mer praktiske går motsatt vei.
Avatar

Frikar

juni 13 2021 - 23:55
Frikar godt mulig jeg har mikset litt forskjellige ting her.Men sant det likevel de største poetikere har for mye følelser og lidenskap.Men her blander jeg nok litt forskjellig.
Avatar

Respekt og aksept

juni 13 2021 - 23:59
Du må gjerne la følelsene styre hele livet ditt og alt du gjør, Mrs.

Setter pris på om du kan respektere og akseptere at mitt liv og mine valg er annerledes enn dine.
Avatar

mrsfreak

juni 14 2021 - 00:00
Jeg vet ikke hva du mener med "poetiker". Poet? Etiker? Begge deler? Kan du forklare det?
Til forsiden