Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Jeg er skeptisk til koronavaksinene

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 12 2021 - 13:01
Jeg er skeptisk til vaksinene.

«Det sveitsiske legemiddelverket godkjenner ikke AstraZenecas koronavaksine» sto det å lese på nrk.no i februar. Det viste seg å være en klok avgjørelse.
Avatar

Hei

mai 12 2021 - 13:56
Man vet rett og slett ikke nok tristtrist.Vi blir jo forsøkskaniner så får vi se om noen år hvordan alt ser ut.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 12 2021 - 14:07
Det er farlig å leve, man kan dø av det har jeg hørt... Vi er støvkorn i universet uansett, så da spiller det jo egentlig ingen rolle hva man dør av i den store sammenhengen.
Avatar

Frikar

mai 12 2021 - 14:49
Var det din egen lille vri støvkorn som du kaller det.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 12 2021 - 15:19
Nei, den har jeg selvfølgelig tatt fra noen andre, husker ikke hvem...
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 12 2021 - 15:25
Det er grunn til å være skeptisk til alt. Ikke tro på noen. Jeg er skeptisk til både Korona og vaksinen og til folk på alle sider. Så får man bare veie sin sak på sin egen vekt
Avatar

Hei

mai 12 2021 - 16:08
Ja det er sant Tardetsommanhardet.Skeptisk til alt er jo fornuftig Man må være lite fornuftig hvis man ikke tenker over ting 2 ganger men tror blindt på alt.
Avatar

Jeg undres

mai 12 2021 - 16:57
Det må jo være fryktelig slitsomt å ha programforpliktet seg til en livsfilosofi der man ikke kan stole på noe eller noen uansett omstendigheter... Jeg prøvde det en stund, men ble bare deprimert av det.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 12 2021 - 17:25
Slitsomt er det vel. Den som finner en måte å leve uten slit kan jo velge det. Ellers får man velge sitt favoritt-slit.
Avatar

Overslag

mai 12 2021 - 18:59
Det er vel en grøft på hver side av veien, hvor overslag av skepsis finnes i en og den andre godtroenhet. Kunsten er vel å finne en mellomting - slik at man havner opp på veien mellom grøftene.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 12 2021 - 22:38
En grøft av godtroendhet og en grøft av absolutt skepsis... Jeg forsøker å erstatte alt av godtroendhet med å velge å satse på noe.

Det er ingen enkel oppgave å finne ut hva man skal velge å satse på, men det er eneste måten for noen som uansett har denne iboende skepsisen.

Da kan man komme seg opp på veien i en balanse mellom skepsis og satsing isteden.

En fin bieffekt av å ikke tro hardnakket at man må ha rett er at andre slipper å bli dømt nedenom for feil meninger.
Avatar

Hei

mai 13 2021 - 06:57
Man må være begge for meg er det unaturlig mennesker som stoler blindt på alt de blir fortalt.Det er opp til hver og enkelt av oss å ta valget.Å være skeptisk er sunt for man skal tenke selv og komme til avgjørelsen selv uansett hvilken vei den går skal ingen andre bestemme over en.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 13 2021 - 08:13
Sitat: « En fin bieffekt av å ikke tro hardnakket at man må ha rett er at andre slipper å bli dømt nedenom for feil meninger.»

Men å bli dømt nedenom for feil (les: ikke alvorlig nok) diagnose er greit?

Sorry, kunne ikke la vær - siden jeg har sett at flere brukere her har brukt det argumentet mot flere andre som prøver å bidra med sine erfaringer og råd.

Har for så vidt lurt på hvor dere har fått sykdomshistorien min fra, men det blir enda mer på siden av temaet her.

Ang. temaet for tråden: Noen ganger må man velge mellom pest og kolera - og dette er vel dilemmaet for noen.

Mitt resonnement:
Når jeg tar vaksinen så kan jeg være obs på om jeg får akutte alvorlige bivirkninger og (forhåpentligvis) få helsehjelp raskt nok. Mindre alvorlige og langsiktige bivirkninger får jeg ta med på kjøpet.
Hvis jeg ikke tar vaksinen, så må jeg fortsette å isolere meg for smitte inntil viruset forsvinner - eller jeg kan la være det og risikere å bli smittet hvor som helst og når som helst - få akutte symptomer og langsiktige symptomer.
Jeg velger altså bivirkninger jeg vet når kan komme - mot symptomer jeg ikke aner når kan komme.

Et forenklet resonnement - men jeg har det jo med å komme med det enkle (for enkelt for noen har jeg skjønt).
Avatar

Hei

mai 13 2021 - 09:06
Flere av tingene du skrev var uforståelige for meg da jeg ikke skjønner helt hva du prater om hvor andre her har fått din sykdomshistorie fra.For det andre ja Landing det er opp til hver enkelt om vaksine el ikke.Jeg syns det er greit at Tristrist er skeptisk for da klarer hun å tenke selv og kommer fram til det valget som er rett for henne uten min din el andres mening.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 13 2021 - 09:38
Jeg skjønner heller ikke hvor andre har fått min sykdomshistorie fra, men det har vært kommentarer fra bl.a. deg Mrs - som går på at når jeg svarer som jeg gjør, så er det fordi jeg ikke har en alvorlig nok diagnose.

Så her på forumet opplever jeg å bli dømt for å komme med feil svar - fordi jeg visstnok ikke har den riktige diagnosen.

Hvis Tristtrist synes innlegget mitt var upassende for at jeg kom med min mening (eller i hvert fall mitt valg, mitt resonnement), så er hun velkommen til å si det til meg selv - og trenger ikke gå via deg Mrs.

Noen ganger lurer jeg på hvorfor det legges ut saker her, hvis det ikke er ønskelig med svar.
Avatar

Jeg har fått Pfizer

mai 13 2021 - 10:07
Første dose - andre dose får jeg i juni.

Jeg har ikke så mye valg da jeg har underliggende sykdom og kan dø av corona. Om jeg ikke vil totalisolere meg da, til det hele går over men det er uaktuelt med familie.

Kjenner flere som fikk seg et støkk etter astra zenica , da den ble stanset. Men to jeg kjenner som jobber i helsevesenet fikk påfyll av en annen nylig .

Men altså, her må du veie for og mot.
Skrive liste på pros and cons , så lenge du ikke selv er i risikogruppen og ikke skal reise utenlands så har du tid å vente å se hvordan ting utvikle seg.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 13 2021 - 10:36
"- som går på at når jeg svarer som jeg gjør, så er det fordi jeg ikke har en alvorlig nok diagnose."

Du svarer ganske greit her på hva min "dømming" angår. Ja. Absolutt... Hvilken grad og hvilke type problemer man er blitt utsatt for her i livet, er direkte relatert til hvordan man dømmer andre igjen. Noen som kan si til meg at man" har det som man tar det" vet ikke hva slags problemer jeg har stått i. Det er min påstånd.

Så kan vi dømme, dømme og atter dømme hverandre. Noe vi gjør hele tiden uansett på en eller annen måte.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 13 2021 - 10:53
Jeg forsøker med mine svar å bidra her, ikke å dømme noen - men jeg opplever at mine svar ikke er kvalifisert pga feil/manglende diagnose.

Jeg er over halvveis i livet, og har noe mer ballast enn det min nåværende helsetilstand tilsier.
Ikke nødvendigvis bare med egen helse, men også som pårørende.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 13 2021 - 11:03
Det virker som om noen er veldig opphengt i begrepet å dømme.
Avatar

" dømming " feil svar el svar fra feil folk.

mai 13 2021 - 11:30
Opplever jeg det som.
Kan godt være andre opplever det annerledes.

Sikter ikke til denne tråden spesifikt , men sånn generelt har jeg opplevd at folk som har vært" i helvete og kommet seg opp igjen " ikke er ønsket å svare .

Selv helt legitime råd og tips blir avfeid " du vet ikke hvor fælt jeg har det" / " du har kommet deg videre i livet , derfor vil jeg ikke du skal svare- forda føler jeg dårligere som ikke har klart det( enda).
Ofte blir tråder misforstått , at man ikke ønsker råd egenlig,men få sympati fra likesinnede.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 13 2021 - 11:38
Ja, det synes å være det samme mønsteret her som de fleste andre steder.
Avatar

Hei

mai 13 2021 - 11:55
Rogajente syns du skal holde deg i denne tråden her og ikke drive og blande andre tråder inn her.Dette skrev tristrist og det var spesifikt og da skal man svare uten å nevne det samme gang på gang.Vi er enige om å være uenige i stort sett det meste på forumet da vi er altfor forskjellige.Nå prater jeg om meg og deg.
Avatar

Jeg svarte/ hadde kommentar til landing1

mai 13 2021 - 12:03
Dessuten svarte jeg ang coronavaksinen to hakk lenger opp her til tt .

Visste ikke det var ulovlig å avspore litt denne tråden.

Det bestemmer ikke du Mrs F ;)
Avatar

Så forutsigbart...

mai 13 2021 - 12:07
Hva var det jeg nettopp sa?
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 13 2021 - 12:14
Bidra i vei du Landing. Selvfølgelig er du kvalifisert. Like mye som noen andre. Til å hjelpe de som har vært gjennom det samme som deg selv. Siden ingen av oss går gjennom nøyaktig det samme blir det bare en tilnærmingsprosess.

Fks det å gå ut og se at andre har det bra, gjør ting enda verre for noen. Så når det kommer sånne forslag kan jeg ikke annet enn å si "fint for deg"...

Det helvete vi mennesker går igjennom har 1. forskjellig karakter (helt forskjellig til tider) og 2. er kronisk for en og midlertidig for en annen
Avatar

Hei

mai 13 2021 - 12:15
Er ikke alt forutsigbart her da.
Avatar

Hmm

mai 13 2021 - 12:21
Alle har forskjellige meninger og det er greit å ha forskjellige meninger men tror stort sett for å forstå må du gå gjennom mye av det samme.Det gjelder alle mennesker på jorda.Hvordan skal man forstå noe man ikke har vært gjennom selv.Hvordan man takler ting i livet nr 1 ens egen personlighet styrke svakheter hvordan man er som person.2 i hvor stor grad man er rammet.Nettopp som Tardetsommanhardet beskrev mye av der oppe.
Avatar

11:55 til 12:21

mai 13 2021 - 12:30
26 minutter. Fra å kritisere andre til å ikke blande inn annet en TS’ tema, til selv å gjøre det. Forutsigbart ? Yes.

—————
Til tema:

Skepsis er en sunn egenskap, utvilsomt. Som oftest ledsaget at evnen til å tenke alternativt og i forbedringsprosesser. Skroting av vaksinen gjør at det sikkert er folk igang med å skape enda bedre vaksiner. Jubel på ett vis hos Pfizer selvsagt (mere salg; færre konkurrenter).

Men mest sentralt:
Hva om det ikke går galt ? Hva er oddsen for det? Lite i livet som er 100 % sikkert.
Avatar

Hei

mai 13 2021 - 12:49
Har du noe imot Ts sitt tema Nidelven.Mye av det han sier er veldig smart.Når du først er opptat av hvordan jeg er så er du selv så forutsigbar.Det er så lett å vite hva som blir ditt neste steg.Og jepp ingenting i livet er 100 prosent sikkert absolutt ingenting mye som foregår altså.
Avatar

Tema

mai 13 2021 - 13:24
Ikke opptatt av deg - langt ifra - men innholdet i det du skriver.

Det er ikke Tar Det Som som er TS. Det er TT med vaksineskepsis. Som du selv skrev kl 11:55.
———-

Nesten 2 mill doser satt. Hvor mange er blitt syke/døde ? Er det 3-4 fra AstraZeneca ? 99,77 % sannsynlighet i tilfelle for IKKE å dø. Og likevel tar staten å kutter den. Det viser ansvarlighet - og burde være et grundig signal om at staten kan stoles på.

TOTALT VAKSINEDOSER DISTRIBUERT
1 975 806

12/05/2021 (t.o.m. uke 18)
COMIRNATY (BIONTECH/PFIZER)
1 614 106

12/05/2021 (t.o.m. uke 18)
COVID-19 VACCINE MODERNA
182 500

12/05/2021 (t.o.m. uke 18)
COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA
179 200
Avatar

Hei

mai 13 2021 - 14:26
Du er klar over at ofte kan det ta noen år før man ser senvirkninger av vaksiner du er vel klar over det.Det er jo en av grunnene til at folk er skeptiske og at de ble laget i hui og hast.Men altså siden du er så smart og belærende Nidelven da syns jeg du selv skal gi råd til Tt.
Avatar

Statistiske fakta

mai 13 2021 - 14:39
Dialog her går ikke til en person, men til flere som leser teksten.

0,008 % Fikk senvirkninger av svineinfluensavaksinen. 99,992 % fikk ikke.

0,13 % fikk senvirkninger av meningokokk B-vaksinen. 99,87 % ikke.

Meningokokk B er «verstingen» hva senvirkninger angår. 1 av 1000 altså.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 13 2021 - 15:16
For statistiske fakta og hvordan de er blitt tolket for oss er jo alltid til å stole på... Hvis det er blitt fortalt oss at 0,008 fikk senvirkninger av svineinfluensa må det være sant.

Det finnes ikke mange kroniske sykdommer som har ukjent årsak. (merkelig at de aldri kunne gi meg noen svar, når de vet så mye)

Mennesker i maktposisjoner er stort sett mer opptatt av vårt beste enn sitt eget. Det er få løgnere og narsissister blandt dem sikkert.

Det der er altså ikke min virkelighet, desverre.

Uansett er jeg nok enig per nå at for min del så heller det mot å vaksineres, når presset blir litt høyere på min gruppe. Og hvis man føler at myndigheter og medisin stort sett er å stole på så go for it! Det gjør ikke jeg
Avatar

mrsfreak

mai 13 2021 - 15:18
Du er vel klar over at dette er en svært "belærende" språkbruk fra din side? (Siden du synes å ha et oppheng på akkurat det begrepet)
Avatar

Hei

mai 13 2021 - 15:43
Frikar det er jeg uenig i.Siden Nidelven kan dette så godt kan han lære alle.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 13 2021 - 16:15
Det refereres ofte til hvordan det var på barne- og ungdomsskolen her. Som andre har sikkert også jeg spurt om å greie ut om noe. Hvilket jeg våget å gjøre etter forberedelse. Hvor satt de som drev med nedsnakkingen ? Noen kaller det mobbing. På bakerste benk. Jeg kaller det projisering, og ser det av og til her på forumet også.

Hvor er alle disse på bakerste benk idag ?
——————

Kan ellers ikke vente på å få satt vaksine og få koronapass, og fyke til utlandet (Sverige i det minste) så snart det blir mulig.
Avatar

Monstermeg

mai 13 2021 - 16:54
Jeg kommer ikke til å følge oppfordringen din, for jeg har sett hva det leder til når engasjementet er stort og kunnskapsgrunnlaget tilsvarende lite.

Derimot skal jeg fortsette å engasjere meg i samfunnet og i politikken innenfor de demokratiske spillereglene vi har, enten du liker det eller ikke.

Frigjøringsdagen er forøvrig 8. mai: https://no.wikipedia.org/wiki/Frigj%C3%B8ringsdagen_(Norge)
Avatar

Monstermeg

mai 13 2021 - 18:50
Ta vare på deg selv oppi dette med corona.Tenker på deg men vær forsiktig.
Avatar

skepsis

mai 14 2021 - 13:35
Det som er bra med skepsis, er å ikke automatisk svelge et budskap noen kommer med, men undersøke seriøse kunnskapskilder før en bestemmer seg for viktige avgjørelser. Utdanningssystemene våre forsøker å lære folk opp til å søke og finne fram til informasjon som lever opp til på forhånd fastsatte kvalitetskrav.

Jeg synes det kan være lett å snuble hvis det spilles mye på følelser fra en kant, og vi glemmer å undersøke noe mer nøkterne fremstillinger.

Skepsis uten undersøkelse oppfatter jeg at er angst, med alt det medfører.
Avatar

Kritisk tenkning heter det i akademia

mai 14 2021 - 14:10
Jeg er enig med det stubborn skriver her, men begrepet skepsis har litt forskjellige nyanser alt etter hvordan det brukes. Når man f.eks. snakker om "vaksineskeptikere" eller "klimaskeptikere", så betegner det mennesker som allerede har inntatt et standpunkt, ikke mennesker som stiller legitime kritiske spørsmål ved saksforholdene. Så når trådstarter åpner med å erklære seg skeptisk til koronavaksinene, så flagges det at standpunktet allerede er tatt, ikke at det inviteres til diskusjon og kritiske refleksjoner rundt saksforholdet.
Avatar

Hei

mai 14 2021 - 14:17
Vaksinemotstander og vsksineskeptikere er to forskjellige ting.Vaksinemotstander de har bestemt seg allerede mens vaksineskeptikere er i tvil og mer usikre og det er mange i Norge som er skeptikere.Det er bare en idiot som ikke tenker seg om men bare gjør alt uten å tenke selv.Som å si hopp fra brua så hopper personen uten å tenke.Trådstarteren er skeptiker det vil si er i tvil og ikke har bestemt seg ennå og det er det også mange mennesker i verden som er.
Avatar

Ingen vaksine på meg

mai 14 2021 - 14:29
Jeg velger å avstå fra vaksinen . Og dette med vaksinepass er så forkastelig , enda mer forkastelig at folk synes det er helt innafor med medisinsk apartheid i Norge .
Avatar

Hmm

mai 14 2021 - 14:34
Når man som skeptisk person blir møtt med å være motstander da tenker jeg best for alle å holde hemmelig om hva man mener om vaksiner.For ellers kommer saueflokken med sine pekefinger.Over hele verden tenker mennesker seg om 2 ganger.Egen kropp eget valg ingen rundt trenger å vite.Hvor ai all verden er den solidaritet for sykdom som tar enda flere liv.Hvor er solidaritet for dem og da prater jeg om de alvorligste sykdommer folk dør av i hele verden.Corona er her for å bli akkurat som alle andre virus den er her for å bli og det må vi alle leve med selv om vi tar vaksiner kan vi bli syke selv om det er i mindre grad syke men vi kan bli syke og etterhvert så kommer vi alle til å trenge påfyll av vaksiner også.Så alt dette må vi leve med.Det fins medikamenter som kan redde menneske liv men som er for dyrt her for prisen er for dyr så folk dør men når corona kommer da har man råd som bare det da har vi all verdens råd når corona kommer.Slik er det når den ene er enkeltmenneske mens andre ser man på flertall.Dette er hva slags verden vi lever i idag.
Avatar

mrsfreak

mai 14 2021 - 14:39
Du er veldig opptatt av denne "pekefingeren" hva er grunnen til det?
Avatar

Gameofroy

mai 14 2021 - 14:40
Man må ikke si det for høyt for da kan du få pekefinger mot deg.Ja det er apartheid det dør folk hver dag her som kunne blitt reddet hvis man betalte for medisinen som fins men det er for dyrt skjønner du.Det har man ikke råd til.Det er dem jeg tenker mye på.Dette bare viser hvor urettferdig verden vi lever i.Ens egen kropp ens eget valg hva man ønsker.
Avatar

mrsfreak

mai 14 2021 - 14:46
Det er helt legitimt å stille kritiske spørsmål til både vaksiner og vaksinestrategi på saklig grunnlag, så hvis noen retter en pekefinger mot deg må det i så fall være av andre grunner.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 14 2021 - 14:49
Jeg vet ikke om jeg har brukt pekefingeren. Det har i hvert fall ikke vært med hensikt. :-)

Hver og en får velge for seg selv.

Det jeg har reagert på (i en annen tråd) er at de som ikke ønsker vaksinen - ikke ønsker å ta en av konsekvensene av valget sitt: At de kommer bakerst i køen i forhold til at det åpnes gradvis opp i samfunnet igjen og der noe inntil videre vil bli tillatt kun for de som er vaksinerte (les: vaksinepass).

Det blir det samme som at jeg skal beklage meg over at eldre på sykehjem kunne få lov å klemme igjen. Det bør de ikke få lov til så lenge jeg ikke får lov.

Og for ordens skyld: det siste er et eksempel, ikke min mening.
Avatar

Altså

mai 14 2021 - 14:52
Frikar se hele bildet her istedet å henge deg oppi det der.Du henger deg oppi en ting her prater jeg om hele bilde.Jeg syns ikke det er greit at enkelte mennesker dør i Norge for medisiner som kan redde livet dems som finnes i utlandet men hvem bryr seg vel da men med corona da har man all verdens råd da har man så mye penger plutselig.Verden er kald og urettferdig.også prater man om solidaritet hvor er solidaritet for dem.
Avatar

Manipuleringsteknikk, mrsfreak...

mai 14 2021 - 14:56
Nå bytter du samtaletema istedenfor å svare på det jeg spør deg om. Det trikset kan jeg også. Prøv igjen.
Avatar

vaksine

mai 14 2021 - 15:08
Jeg sier nok ja takk til vaksinen når det blir min tur. Viruset kommer til å være i verden, så jeg vil være så beskyttet jeg kan være når noen kommer med smitte fra et sted den finnes. Akkurat som at jeg er vaksinert mot andre farlige sykdommer, takk og pris. Og at de har brukt kortere tid på disse vaksinene enn de gjorde på 50-tallet finner jeg helt naturlig.

Men jeg er lettet over at de tok astra-vaksinen og j&j ut av programmet. At de hadde slike episoder med blodpropp tror jeg gjør at de undersøker enda bedre andre vaksiner.
Avatar

Frikar

mai 14 2021 - 15:08
Jeg forteller deg at jeg har ikke hengt meg så mye oppi dette med pekefinger selv om det blir nevnt her.Jeg har hengt meg oppi helt andre ting.Jeg har hengt meg oppi urettferdighet jeg finner kvalmende her i verden hvor mye ett menneskeliv er vérdt det provoserer meg.Interresant Landing alle får velge men må ta konsekvenser vel hvem skal si det er du klar over at uansett vaksine så kan du fortsatt få corona selv om den er mildere.Med tida kommer corona til å være som andre virus og det er begrenset hvor lenge man liksom er immun og da blir det påfyll av nye.Nei landing det skal ikke deles opp slik dette med pass.Igjen mener ikke noe vondt mot dere men jeg tenker på mennesker som dør hver dag av dødeligste sykdommer hvor man i Norge syns behandling i utlandet er for dyrt slik forkortes livet til disse menneskene.Dem tenker jeg på mye.Når det gjeldet vaksine det velger man selv det er ens eget valg dette med pass og alt dette andre er straff på mange måter.
Avatar

mrsfreak

mai 14 2021 - 15:18
Nå er du uklar i dine formuleringer igjen - hvordan skal det deles opp med vaksinepass hvis det ikke er slik Landing skriver? Og hva er "alt dette andre" som er "straff på mange måter"?
Avatar

prioritere

mai 14 2021 - 15:20
Verden er et urettferdig sted, sånn er verden. En eier kan bruke pengene sine kun en gang, dette gjelder også for helsemyndighetene våre, selv om vi er et av verdens rikeste land. En må da prioritere og optimalisere med det man har. Mest mulig helse for pengene, en kan ikke kjøpe alt.
Avatar

straff

mai 14 2021 - 15:25
Det er forskjell på at noe er straff og at noen opplever at de blir straffet. At jeg opplever at jeg er straffet hvis jeg ikke gjør det som er mest hensiktsmessig, betyr ikke at jeg er det.
Avatar

Hmm

mai 14 2021 - 15:42
Nettopp det ordet sikkert de har hørt vi må prioritere.Mennesker er egoistisk rase.Tviler sterkt på at alle som har tatt vaksinen har gjort det av så stor solidaritet mange tenker vel mest på seg selv.For er ikke den kjent tenker man ikke på seg selv kommer ikke andre til å gjøre det.Mest mulig helse for pengene men for de familiene er hver dag dyrebar.Det er ikke vits å leve for min del er alt meningsløst.Hele verden er meningsløs.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 14 2021 - 16:05
Selvfølgelig tenker jeg på meg, hvem skulle ellers prioritert gjøre det? For meg er det hensiktsmessig å ta vaksine, så jeg kan oppleve mer av verden enn nå som jeg er ganske isolert. Og i tillegg vil jeg da visstnok bli en som i mindre grad potensielt sprer smitte. Jeg vil jo heller ikke andre noe vondt, så det blir vinn-vinn.


Nuvel, men du finner det da meningsfullt å skrive her på sidemedord, mrs freak, så da kan det ikke være så helt gale.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 14 2021 - 16:20
Jepp... Blir litt kvalm når folk slenger rundt ordet "solidaritet". Det har en aura av "jeg er så solidarisk, og du er fæl". Vi er en bunch egoister all sammen,som ikke engang forstår oss selv alltid.

Opplevd straff er jo ganske ubehagelig det også. Hjelper lite hva noen har ment, om man får en løkke om halsen. Men ja, det er jo et poeng i forhold til straffesystem og annet, om den var ment
Avatar

Å jo da

mai 14 2021 - 16:20
Det er meningsløst som bare det.Livet mitt er blitt fullstendig meningsløst
Avatar

Netopp

mai 14 2021 - 16:27
Tardetsommanhardet en bunch of egoister alle så enig.Såkalt solidaritet mens man egentlig tenker mest på seg selv.Her har man såkalt solidaritet men hvor er solidaritet for andre som dør.og bare tenk på de som fikk alvorlige bivirkninger av vaksiner som døde hvor er solidaritet til de og deres familier men så lenge man tenker ja ja det var ikke så mange likevel så rettferdiggjør man det på en måte det skjer jo ikke meg.Så lenge ting ikke gjelder en selv men alke er så utrolig gavmilde og solidare.Folk dør av sykdommer de kunne blitt reddet av hvor mange viser solidaritet for dem men da teller vi penger men man teller ikke dem nå.For en egoistisk og urettferdig verden vi lever sammen med oss alle egoistiske mennesker men mange vil vel ikke si det om seg selv at de er egoistiske.
Avatar

Egoisme vs kollektiv egoisme

mai 14 2021 - 17:49
Adam Smith hevdet at alle var selvoptimerende, og således egoister av første rang. Men den teorien fikk motstand av bl.a. Nash. John Nash mente at man optimerte for seg selv OG gruppen - da var utfallsrommet bedre og større for enkeltindividet.

(Se «A beautifull Mind» hvis man ikke vil lese seg fram til dette.)

Nash var forøvrig i en periode paranoid schizofren, men klarte å kontrollere dette på det vis. Og klarte seg svært bra.

Pareto-optimalt er noe av det samme. Den løsningen som gjør at man ikke kan optimere slik at en får det bedre uten at en får det værre i et samfunn.
Avatar

felles glede og nytte

mai 14 2021 - 18:31
Veldig bra og interessante momenter, Nidelven. Det gir mening, vi mennesker er jo en slags flokkdyr.
Avatar

Være en del av løsningen eller en del av problemet

mai 14 2021 - 19:03
Evt ..ingen kan gjøre alt , men alle kan gjøre noe.

Det kommer an på hvilken briller man har på seg når man ser på verden.
Pandemien viser både det verste og beste fra folk. Heldigvis så vil flesteparten av befolkingen være solidariske , de aller fleste kjenner noen i risikogruppen , er i Den gruppen selv eller jobber i helsevesenet.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

mai 14 2021 - 19:10
Jeg mener at det blir samme sak, i bunn og grunn. Å optimere for gruppen gjøres bare fordi det eventuelt oppleves som best for deg selv, eller føles rett og dermed handler det om indre harmoni. Da er det ikke rart at en del bryr seg lite om hva gruppen mener.

Jeg digget forøvrig "A beautiful mind" en gang i tiden. Husker ikkeno om den teorien. Husker han hadde et sånt "lyspære øyeblikk"
Avatar

Hei

mai 14 2021 - 20:07
Så enig Tardetsommanhardet.Mennesker er egoistiske selv de som ikke anser seg selv som egoistisk er jo enda verre.Hva med de som døde av vaksinen solidaritet får ikke de tilbake til familiene dems.De som dør av andre sykdommer fordi behandlingen er for dyr.Så mange som tenker på dem.Mennesket er opptatt av seg og sitt.A beatiful mind var vakker syns jeg også,Jeg husker jeg likte den men lenge sida sist jeg så den.
Avatar

Hei

mai 16 2021 - 15:23
Alle vil så gjerne tro hvor solidariske og snille de er men fakta er at egoisme råder.Uansett hvordan det høres ut noen er så flinke også til p skryte av seg selv.Ja ja vi mennesker er spesielle vesener.
Avatar

Jepp

mai 16 2021 - 15:26
Vi er så rare og spesielle at mange tror til og med at vi menneskeheten er de eneste på jorda at det ikke fins liv andre steder for det kan jo ikke være noen andre det er kun oss.Det er den største arrogansen av alle at vi tror vi er så spesielle at vi er de eneste.hahaha
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 10 2021 - 16:06
På legemiddelverket.no står det å lese i rapporten fra 8. juni:

Meldinger om dødsfall

Det er så langt behandlet 179 meldinger om dødsfall etter vaksinering. De fleste dødsfall har vært hos eldre pleietrengende sykehjemsbeboere, men Legemiddelverket har også
mottatt åtte meldinger med dødsfall hos personer under 60 år.

Meldinger om dødsfall hos eldre personer

Flere av de eldre sykehjemsbeboere som har blitt vaksinert er svært skrøpelige eller terminalt syke pasienter. Det er derfor forventet at det vil inntreffe dødsfall i tidsmessig sammenheng med vaksinasjon, uten at det trenger å være en årsakssammenheng med vaksinen. I flere av meldingene om dødsfall hos eldre har melder oppgitt at de ikke mistenker sammenheng med vaksinasjon, men de melder for sikkerhets skyld.
En ekspertgruppe med geriatere har sett nærmere på disse hendelsene og vurdert årsakssammenhengen med vaksinering etter meldte dødsfall hos denne gruppen.

Meldinger om dødsfall hos personer under 60 år

Det er per 8. juni meldt om 4 dødsfall hos personer under 60 år etter vaksinasjon med Vaxzevria som følge av den svært sjeldne, men alvorlige bivirkningen trombose med trombocytopeni syndrom (TTS). TTS er omtalt ovenfor.

Det er i tillegg meldt om fire dødsfall hos personer under 60 år etter vaksinering med mRNA- vaksiner, som ikke har vært i forbindelse med dette sjeldne syndromet. Årsakssammenhengen med vaksinering i disse tilfellen er usikker.

Det står blant annet også: Antall alvorlige meldinger uten dødsfall: Cominarnaty (Pfizer/BioNTech)
673

Så ja, jeg er fortsatt skeptisk.

Avatar

Hvor mange vaksinerte totalt

juni 10 2021 - 16:29
Hvor mange er vaksinert totalt?

Det vil sette risikoen mer i perspektiv.

Har for øvrig fått min første dose, og lever fortsatt uten noen merkbare forandringer. :-)
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 10 2021 - 18:43
Godt å høre at du fortsatt lever uten noen merkbare endringer, Landing. Håper det fortsetter sånn.

Avatar

Hei

juni 10 2021 - 21:32
Tristrist jeg er også glad på landing sine vegne at det ser ut at det går bra med han ihvertfall denne dosen.men etterhvert får alle påfyll.
Avatar

Mrs Freak

juni 10 2021 - 21:46
Har du ikke troa på at jeg overlever dose to? :-D
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 10 2021 - 22:08
På nyadagbladet.se ble det den 8. juni publisert dette:

«Nästan 2800 ”fullvaccinerade” svenskar har bekräftats smittade med coronaviruset och minst 130 av dessa har avlidit, enligt siffror från Folkhälsomyndigheten. Samtidigt kommer larmrapporter som pekar på att så kallade spikproteiner i vaccinet kan vara dödliga.

Att tusentals blir sjuka efter vaccineringen och att hundratals dör av det bara i Sverige är dock ingenting vi ska förvånas över utan någonting man får räkna med, enligt vaccinforskaren Matti Sällberg

– Det är en effektivitet som ligger ungefär som förväntat, säger han till Bonniertidningen Expressen.»

Håper alle vaksinerte og uvaksinerte forblir ved god helse, jeg, eller blir friske, om de er syke.

Så får vi leve et øyeblikk om gangen
Avatar

Hei

juni 11 2021 - 06:01
Landing selvfølgelig har jeg trua at du overlever dose 2.Det jeg sier er at det blir påfyll igjen.Immunitet varer ikke så veldig lenge.Uansett selv med vaksine betyr ikke at man ikke blir smittet av corona men at forløpet blir mildere hvis det skjer.Det fins ingen garantier her i livet for noe som helst.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 07:42
Nå er det kroken på døra, Landing;)
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 08:29
Det er i hvert fall noe av det mest sikre, tdsmhd - at en dag er det kroken på døra.
Jeg vet heldigvis ikke når, men det kan jo være neste gang jeg krysser veien - eller det kan være om 50 år.

I påvente av kroken på døra, så vil jeg gjerne ha mest mulig frihet - uten at det går utover andres liv.

Jeg har ikke på noe tidspunkt trodd jeg kom til å dø av korona - eller få alvorlige senvirkninger, men jeg har ikke ønsket å bli smitta allikevel. Frykten min har mer gått på å ikke smitte andre. Jeg har noen jeg omgås innimellom som det ville vært katastrofalt for.

Valget om vaksinering går mye på det samme: at jeg ikke vil være smittebærer når jeg beveger meg rundt i samfunnet - og at jeg vil være mest mulig beskyttet selv.

At jeg ikke blir 100% beskyttet for evig tid er ikke noe argument for meg til å la være.

Og ja - vi må alle leve en dag om gangen, og utfordringen er kanskje nettopp det at vi helst lever litt lenger fram i tid og skal planlegge og sikre oss for alt som KAN komme.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 09:00
Det er umulig å leve uten at det går utover andre. Men å prøve å ikke tråkke over flere lik enn nødvendig, det støtter jeg

Det er sikkert ja, at en dag er det kroken
Avatar

Hei

juni 11 2021 - 14:29
Det var bra sagt Tardetsommanhardet at det er umulig å leve uten at det går utover andre.Mennesker blir påvirket uansett.
Avatar

Dose to tatt sist torsdag.

juni 11 2021 - 14:51
Litt øm i armen bare.
Det gjøres ikke kun av eget behov ( underliggende sykdom) men også for å passe på elever og mennesker som jeg omgås daglig som kan dø av covid19.

Jeg tenker også som Landing , ja alle har rett å være " ego" og ikke ta sjansen / takke nei til vaksine men da kan de heller ikke føle seg urettferdig behandlet og ikke få lov til de samme tingene som oss fullvaksinerte.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 16:00
Takk, mrs;)Høres ut som noen tror de ikke er ego. Man tar de valgene som gir mening i konteksten av seg selv.
Avatar

legemiddelverket

juni 11 2021 - 16:03
tristtrist, ser du refererer til. Jeg kan ikke se i teksten at det står at dødsfallene er skjedd som følge av vaksineringen, bare at de er skjedd etter vaksineringen. Det dør en del mennesker hver dag av forskjellige årsaker, også om de er vaksinert mot covid19.

Fra en er vaksinert tar det tid før effekten kommer fordi det er immunapparatet i kroppen som må gjøre jobben som gir motstandsstyrke. Så folk kan bli syke av covid de var smittet av før vaksinering eller blitt smittet før vaksinen har fått effekt. Maksimal beskyttelse har vi heller ikke etter første ganga vaksinering. Vaksine er heller ingen garanti mot korona, men det tar ned risikoen betraktelig.

Når det gjelder det denne nettavisen i Sverige skriver, så er vel det en avis som søker leserklikk som de fleste andre, og da kan en ta tekstene deres for agn for sånt, mer enn god folkeopplysning.

Jeg synes det er leit hvis du blir redd for å vaksinere deg og håper du kan snakke med noen som kan gi saklig informasjon så du kan ta din avgjørelse best mulig. Jeg var selv litt betenkt, men har nå bestemt meg for å gjennomgå vaksinasjonsprogrammet. Ble litt uvel i noen dager etter sprøyten så legge opp til noen rolige dager etterpå kan være nyttig. Sprøytestikke merket jeg nesten ikke, men ble litt øm i armen.
Avatar

Underskuddsmentalitet

juni 11 2021 - 16:32
Utsagn som "det er umulig å leve uten at det går utover andre" er nok et eksempel på underskuddsmentaliteten jeg har referert til i en annen tråd.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 16:40
Jeg synes det er virkelighetsfjernt å mene noe annet, Frikar. Vet fortsatt ikke hva du mener med "underskudds-mentalitet".
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 16:47
Noen tror muligens de ikke er ego, eller kanskje de mener at noen handlinger og valg er mer ego enn andre.

Det må være lov å mene på denne siden som det skal være så stor takhøyde.
Avatar

Ego å ikke ville dø?

juni 11 2021 - 18:07
Kjøper ikke anti- vaxxere sin påstand der

Jeg kan først og fremst snakke for meg selv. Jeg ønsker ikke dø selv , la barna mine oppleve å miste sin mor eller utsette sårbare elever ved å nekte vaksinen . Det er begrunnelser av ren fornuft og være uselvisk for sine nærmeste.

Så har man resten ( mesteparten) av Norges befolkning som ikke har sykdom el Jobber / har nærkontakt med andre i risikogruppen men allikevel gjør dette av solidaritet og dugnad.
Det mener jeg er motsatt av egoisme. Å stå sammen for at mesteparten skal dra nytte av felles gode.
Avatar

vinn-vinn

juni 11 2021 - 19:52
Det er lov å ha 2 tanker i hodet samtidig. Jeg beskytter meg selv når jeg er vaksinert og jeg bidrar til at viruset ikke så lett får spredt seg. Grunn nr 1 er egen helse, grunn nr 2 er samfunnet, få slått ned viruset. Men det er fortsatt et personlig valg, å føle seg presset til å få injisert vaksine føles nok ikke godt, særlig hvis en er utrygg i situasjonen.

Å ivareta egne interesser eller være ego om du vil, ja uten det ville jeg jo for lengst vært dau som ei spekesild. Men grov utnyttelse av andre behøver en da ikke å drive med.
Avatar

Hei

juni 11 2021 - 21:00
Vaksinering er en privatsak og det er opp til hver enkelt hva man vil sprøyte i kroppen.Man skal være med å bidra.Det gjør man ved å holde avstand bruke maske og vaske hender.Resten velger personen selv og hva en gjør har ikke andre med.I dag bare man hoster så er corona politi der man glemmer oi det f8ns faktisk noe som heter astma el noe som heter bronkitt men nei.Hva slags syk verden lever vi i at vi har noe som heter coronaskam,corona ditten og datten.Det er faktisk farlig å leve.Man vet aldri hva som skjer i morgen.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 11 2021 - 22:34
Uansett hva noen velger så gjør de bare det som føles best for seg selv. Det er alltid en selvisk grunn bak alt. Blant annet liker mange å rose seg av egen godhet.Jeg kan bekrefte at det finnes flere vaksine-skeptikere med mye hjerte. Jeg kommer nok til å ta den selv
Avatar

Hei

juni 12 2021 - 04:41
Så enig Tardetsommanhardet.Så mange som er flinke til å rose seg selv for å vise sin egen godhet mens egoisme ligger bak.Roser seg selv for å bidra el ta en for laget el de tenker på alle andre for å beskytte dem.Interresant.Hvorfor i all verden engasjerer ikke så mange seg for folk som har de farligste sykdommene..Hvor er så mye omsorg der.Da tenker man ikke for det er enkelt mennesker men her gjelder hele samfunnet og da blir det annerledes.Mennesker er egoistiske uansett hva man sier.De aller fleste kommer til å ta den vaksinen og vi kommer til å få påfyll og fortsatt kan vi få corona..Det er faktisk farlig å leve.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 08:31
Mrs: Vet du hva jeg engasjerer meg i på fritiden? Det virker sånn. Synes du ikke de folka jeg hjelper er syke nok, eller har en «verdig» nok sykdom?

Mrs og tdsmhd: Registrerer at dere mener at alle er egoistiske. På seg selv kjenner man andre, sies det.

Korona-politiet passer på at alle holder smittevernreglene.
Sdmo-politiet opererer visst etter janteloven.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 10:55
Ja. Ikke sant, mrs. Det er imponerende selvopphøyelse i svarene fra mange av de selverklærte uselviske.

Vi som selv er i et kronisk uføre, er de som sier at alle er egoister. "Alle" inkluderer altså oss selv. Mens folk som har hatt mer vanlige eller heldige liv rundt meg sier pussig nok ting som "det blir som man gjør det til selv"

Jeg har selv kjempet med nebb og klør for å komme meg litt opp fra der jeg var. Jeg kunne også skrytt av at det ble sånn fordi jeg gjorde det selv. Men jeg vet bedre...

Det er unntak for alt. Hvis det å skryte av egen godhet ses som et uttrykk for anti-jantelov er jeg jammen for janteloven akkurat der.

På seg selv kjenner man andre... Nei.det tror jeg ikke.

Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 11:07
Hvem er det som skryter av egen godhet her, tdsmhd?
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 11:23
Eh... jeg regner med at korrekt svar er...

"meg"

Jeg er genuint interessert i hvordan jeg har skrytt av egen godhet her.
Avatar

Konkurranse om hvem som har det verst ?

juni 12 2021 - 11:40
Virker det som..

Ang egoisme og korona = man kan ikke slutte å ete bare fordi barna i Afrika sulter .
Eller what- about- ism som det også kan kalles. Jeg legger merke til noen folk på media som ikke vil ta koronavaksine Av prinsipp " "jeg vil ikke at myndighetene skal bestemme over meg- " men de gjør ikke så fryktelig mye for å engasjere seg å hjelpe samfunnet ellers.

Jeg kan ikke se at folk som jobber med de svakeste i samfunnet ( i risikogruppen) har valgt dette yrket for å få skryt . Det er iallefall ikke derfor jeg jobber med brukere med downs , autisme og CP feks.
Samfunnet går rundt fordi flesteparten av mennesker ønsker å hjelpe hverandre - ikke fordi det er konkurranse i å opphøye seg selv.

Jeg noterer meg at man ikke bør si høyt at man har vært i helvete og tilbake og klart seg bra. Man får kun ytre seg hvis man befinner seg nederst i brønnen. Og det kan virke som om man må ha fylt ut checklist over tragedier og sykdommer - hvis ikke har man ikke rett å utale seg.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 11:47
Tdsmhd: Prøver du å prate deg bort?
Og hvis du ikke gjør det: hvor er det du skryter av egen godhet?

Lurer på om poenget med dette forumet for noen er bare å få tømt seg, ikke å dele og høste meninger og erfaringer.

Når jeg stiller spørsmål til ting som skrives her, så er det sjelden jeg får svar - på det jeg spør om.
Dvs - gå rundt grøten er også et svar.
Avatar

Re: Jeg er skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 12:07
Rogajente: Enig - det skal visst ikke være lov her inne å ha greid noe - å ha greid å komme seg opp - og dele sine erfaringer med det.

«Da har du ikke vært så langt nede som meg, og det vet jeg fordi jeg har prøvd alt for å komme meg opp - men ikke greid det fordi det går bare ikke.»

Poenget mitt har aldri vært å redde alle her inne - for så vidt ikke redde noen egentlig, men kanskje en eller to kunne dra nytte av det jeg deler.

Da blir man fort plassert i båsen «naiv» av de som visstnok vet bedre.

Mange av jantelovens paragrafer som slår inn da.
Avatar

Re: Jeg er ikke så skeptisk til koronavaksinene

juni 12 2021 - 12:21
En kan jo lure på om noen har skamfølelse som forsøkes håndtert ved å raust dele ut?
Avatar

Nok en gang

juni 12 2021 - 12:32
Sporer en tråd av og blir en slags "maktkamp" mellom de som er mest aktive her . Vi mennesker er forskjellige alle sammen og takke faen for det . Men det minste vi kan prøve å være like på ,er vel å utvise respekt for hverandre .
Avatar

respekt

juni 12 2021 - 12:49
Og hva som forstås som respektfull atferd varierer med hvem en spør. En kan virkelig oppleve å være i forskjellige verdener noen ganger. Det er ikke nødvendigvis at jeg f eks (eller andre) blir oppfattet slik jeg har ment.
Avatar

Dessverre Gameofroy

juni 12 2021 - 12:52
Sånn vil det nok fortsette sånn så lenge ingen (les: admin) «setter på plass» de som opptrer respektløst.
Det er inkludert meg selv - jeg mener ikke å opptre respektløst og ser ikke selv at jeg gjør det, men kan hende jeg oppfattes sånn.

Da trenger jeg å bli «tilsnakket» - gjerne med eksempler - sånn at jeg skjønner hvordan jeg framstår.

Men: Hvis andre lager sine tolkninger og trekker sine egne slutninger ut fra det jeg skriver, så får det stå for deres egen regning.
Avatar

Enig

juni 12 2021 - 13:12
I at respekt oppleves forskjellig for alle fra hvilket ståsted man befinner seg, verdier man har , jeg tror alle til en viss grad gjør egen tolking av hva som blir sagt eller skrevet , pga hvem man er som menneske og hvordan man er formet gjennom livet . Jeg er vel bare naiv kanskje ,som synes at denne tråden kunne handlet om det den faktisk handler om, jeg synes det har dreiet seg rundt til å handle om mer personlige ting . Noe det fort gjør her inne . Men hvem er jeg til å verken dømme noen , si hva du /dere burde/skulle gjøre . Ønsker at alle holder seg friske og får det beste ut av sitt liv . Hvordan vi velger å gjøre det for jo være opp til hver og en . Er ikke en sterk diskusjonsmester og kjenner på veldig angst nå. Så hopper av og ønsker alle en god lørdag :)
Avatar

emne

juni 12 2021 - 13:25
Kan gjenkjenne angsten når jeg har sendt et innlegg. Treffer jeg, selv om jeg prøver å være omtenksom, noens ømme tå nå og får så hatten flagrer og jeg ikke kjenner igjen mine egne, fra andre påståtte holdninger og motiver?

Ønsker deg G og andre en riktig god dag!
Til forsiden