Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ingen trenger å være ensomme - Her kommer mange tilbud

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ingen trenger å være ensomme - Her kommer mange tilbud

jan 27 2012 - 12:08

EILIFSFREDAGENE PÅ ULIKE UKENR. FRA KL. 16.30 – 17.00

Vi møtes på Eilifs Landhandleri i Christian IV `sgt. 1 og blir enige om et koselig spisested. Eilifsfredagene blir : 3/2, 17/2, 2/3, 16/3, 30/3, 13/4, 27/4, 11/5 osv.

LØRDAG 4. FEBRUAR – TUR FRA BRYNSENG TIL GRØNLAND

Oppmøte McDonalds kl. 14.00. Vi går over Etterstad og Vålerenga. Underveis blir det drikkpause på et varmt sted. Vi finner et koselig spisested i Grønlandsområdet.

LØRDAG 11. FEBRUAR – TUR FRA RISLØKKA TIL KAMPEN

Oppmøte McDonalds kl. 14.00. T-bane nr. 5 fra Jernbanetorget til Risløkka. På Kampen går vi inn til gamle Kafe Lars eller et annet sted og varmer oss med noe godt å spise eller drikke. Har ikke han det vi ønsker går vi videre.

ONSDAG 15. FEBRUAR – HUMAN BYUTVIKLING I HUMANISMENS HUS

Audun Engh vil snakke om dette kl. 18.00 i Humanismens Hus i ST. Olavsgt. 27.
Etter temakvelden bir det sosialt samvær på Burns for de som har lyst.

LØRDAG 25. FEBRUAR – OMVISNING – 1000 ÅR I OSLO

Omvisning fra kl. 14.00 – 16.00. Pris kr. 150. Omvisningen starter fra Grims Grenka Kongensgate 5. Jeg kommer først til McDonalds kl. 13.30. Etter omvisningen samles vi på et koselig sted med mat og prat og kanskje litt drikke.
Mellom Tjuvholmen og Akershus Festning ligger 1000 år med levd liv, historie, utvikling og siste nytt i design og arkitektur. Vi vandrer fra ny til gammel tid, til byens forsvarsverk, Akershus Festning og hører om konger, dronninger, kriger, fanger og spøkelser i borgens historie.

ONSDAG 29. FEBRUAR – INTERESSEKONFLIKT OG KORRUPSJON – TEMAKVELD I HUMANISMENS HUS KL. 18.00

Hvilken innflytelse har interessekonflikter og korrupsjon på utviklingen i samfunnet. Guro Slettemark innleder til debatt. Etter møtet sosial samling på Burns for de som ønsker.

LØRDAG 10. MARS – LØRDAGSKAFE I E.L – TUR TIL GRÛNERLØKKA

Lørdagskafe i Ensliges Landsforbund. Oppmøte McDonalds kl. 12.30. Trikken til Grefsenveien. Vi koser oss i E.L med lørdagskaffe, lørdagskaker og lørdagsprat før turen går videre til Grünerløkka hvor vi tar oss litt lørdagsmat og lørdagsdrikke.

TORSDAG 15. MARS – REISEMØTE PÅ JAMBO KL. 17.00

Jambo restaurant er i Karl Johansgt. 13, 2 etg. Tidligere reisemøter har ført oss til Praha, Berlin, Polen, Brüssel, Kreta, Portugal, Italia, Barcelona og Budapest. I år går reisen dit vi har lyst. Om du ikke skal reise, kom å spis og prat med oss så blir det en hyggelig reisekveld.
TIRSDAG 20. MARS – KJEDSOMMELIGHETENS FILOSOFI OG ARBEIDETS VELSIGNELSE PÅ LITTERATURHUSET KL. 18.00

Lars Fredrik Svendsen (filosof) snakker om dette. Etter møtet samling på Lorry i Parkvn.

LØRDAG 31. MARS – BLUESKONSERT PÅ BUCKLEYS PUB KL. 16.00

Prisen var ikke lagt ut på nettet. Har sendt inn forespørsel om dette. Buckleys er i Lille Grensen 7. Kontakt meg hvis du er interessert, så kan vi planlegge dette sammen.

SKJÆRTORSDAG – 5. APRIL – TUR FRA FROGNERSETERN TIL SLEMDAL

Oppmøte McDonalds kl. 14.00. T-banen til Frognersetern. Der koser vi oss med fin utsikt, eplekake og krem før turen går videre til middag på Larsen kl. 17.00.

PÅSKEAFTEN – LØRDAG 7. APRIL – TUR LANGS ØSTENSJØVANNET

Oppmøte McDonalds kl. 14.00. T-bane nr. 3 til Bogerud. Middag på Justisen, alternataivt Dovrehallen hvis vi ikke får bord på Justisen.

FØRSTE PÅSKEDAG – SØNDAG 8. APRIL – KINOKVELD

Vi møtes på Burns (ved siden av Saga kino) kl. 17.30 og blir enige om en film. Er det bare dårlige filmer blir vi kanskje enige om et annet opplegg.

LØRDAG 14. APRIL – BLÅVEISTUR TIL BYGDØY

Oppmøte McDonalds kl. 13.00. Trikk nr. 13 fra Jernbanetorget til Thune. Den som først får øye på blåveisen får en liten premie. Salg av kaffe og vafler ved Paradisbukta.

LØRDAG 21. APRIL – TUR TIL FISKEVOLLBUKTA OG HVERVENBUKTA

Oppmøte McDonalds kl. 12.45. Skitoget kl. 13.06 til Ljan. En nydelig tur langs sjøen.

SØNDAG 29. APRIL – BYMUSEET MED GRATIS OMVISNING KL. 13.30

Oppmøte McDonalds kl. 12.30. Trikken til Frogner Plass. Omvisningen skjer på Frogner Hovedgård. Koselig kafeteria. Etterpå tur i Frognerparken til Uterestauranten.

TIRSDAG 1. MAI – TUR TIL EKEBERG – MIDDAG PÅ SCHRØDER

Oppmøte McDonalds kl. 14.00. T-banen til Brattelikollen. Middag på Schrøder kl. 17.00. Påmelding til

NB ! I år feirer vi 17. Mai på Eik. Jeg er 17. Mai-kontakt. Ønsker du å være med så kontakt meg.

Faste møtesteder er McDonalds i Gamle Østbanehallen om ikke annet er oppgitt.

Hilsen Gunn


Avatar

Re: Ingen trenger å være ensomme - Her kommer mange tilbud

mars 15 2016 - 17:43
Finnes dette opplegget fortsatt?
Avatar

!

mars 22 2016 - 09:00
Fint tilbud :)

Men langt dra til Oslo for å ikke være ensom. ..er desverre ikke slik i bygda. Arrangementer .her sitter man istua å klør seg I hodet for hvordan aktivisere seg når er jobb fri(stengt ) å føles som alene i hele verden. Har brukt opp alt av kreativitet til å finne på noe med meg selv ...
Avatar

Høres ut som noe bra..

jan 10 2017 - 11:01
...Men som en til har sagt her, så er det langt fra alle som lett kan dra inn til Oslo for å "slippe være ensom". Bor selv litt ut på landet... og det er dessverre mer begrensa da.. Har også lett etter noe av/med mine intr i nærmeste tettsted her- men om du ikke er så intr i gå på treningsenter, så var det neimen ikke mye... Ikke galt å trene altså, men for meg så er det heller noe jeg fint kan gjøre i naturen rundt her ute om jeg vil- og da gratis! :p
Avatar

Re ingen trenger være ensom

jan 10 2017 - 13:42
Det virker som det er Oslo som har de fleste tilbud for de som virkelig ønsker det. Må huske på at det er noen som også er ensomme der blandt folkemengden. Å som har vanskeligheter med å bruke tjenester der. Jeg bor midt I skogen "rarjente"så det å gå tur iskogen være ute skjer ofte her.
Er litt nysgjerrig på hvilken sted du bor høres veldig likt ut som her.
Jeg har mål om flytting men ikke lett finne bosted .er mindre dyrt på landet etc. Men vil ha flere muligheter.
Sendte forespørsel på frelses armen men fikk ikke svar engang.
Pga ikke har tilbud på dette stedet tror jeg.
Røde kors er det å lite tilbud om.
Samme på frivillig sentralen ang når det gjelder besøksvenn eller tilbud for de som er ufrivillig mye ensomme /alene.
Dumt at små steder skal bli lite prioritert.
Håper du har noe annet meningsfylt å fylle dagene med? :)
Avatar

Re: Ingen trenger å være ensomme - Her kommer mange tilbud

juni 23 2017 - 22:16
Dette opplegget går det an å kopiere helt eller delvis. Er det noen som vil være med og arrangere slike aktiviteter?
Avatar

Godt tenkt men

juni 24 2017 - 11:31
Ensomhet handler ikke om fritids problem. Det kan være mange årsaker.
Avatar

Hei!

juli 13 2021 - 02:08
Nå trenger mange å være ensomme tydeligvis. Kjærlighetsdistansen er det som teller. (Lest George Orwell?) De bare lukket tilbudene våres, og det var det. Fremdeles er det meste lukket. Tror dere tilbudene til oss vil åpnes igjen? Fortjener de styrende i Norge (og verden) foran og bak kulissene all vår tilitt? Er vi hjelpeløse og klarer ingen ting lengre? Må alle beslutninger tas over hodet på oss? Er det det beste?

Først skal det være frivillig, også tvang. De gamle kommunistene og fascistene hadde ikke slike mediavåpen og slike overvåkingsmuligheter som finnes i dag. Og de blir brukt. Flere i Norge har dødd av selvmord de siste et og et halvt årene enn av corvid. Hvorfor bryr ingen med makt i Norge seg om det? Hvorfor åpnes ikke pengepungen da? Hvorfor snur de ikke samfunnet på hodet pga det? Og setter til side lover og rettigheter?

Det er ikke interessant. Det er ikke noe å hente der. Man kan ikke styre, manipulere og overvåke befolkningen på samme måte. Så føl deg ivaretatt, og nyt det:)
Avatar

onlyhuman

juli 19 2021 - 12:28
Har du noe poeng med det du skriver her, eller er det bare projiseringer? Hvilken livsfilosofi legitimerer du i så fall denne projiseringen med, og hva vil du oppnå?
Avatar

oslobo60

juli 20 2021 - 14:37
Er det mindre propagandistisk det du kommer med selv her?

Faktum er at det har aldri vært lettere å søke fri informasjon enn nå. Og folk som har flyktet hit fra totalitære regimer er nok ikke enig med deg i at våre liberale demokratier kan sammenlignes med det Orwell skrev om.
Avatar

Re: Ingen trenger å være ensomme - Her kommer mange tilbud

juli 21 2021 - 21:58
Hva slags informasjon sikter du til som var lettere å finne på 90-tallet, helt konkret?

Og jeg kjenner kompetente fagfolk som sier det motsatte av det du sier om fjerning av informasjon, så hvem skal jeg tro på?


Jeg mener fortsatt Orwell referansen ikke er så relevant i denne sammenhengen, fordi han var en skjønnlitterær forfatter som skrev ut fra sin samtid - med alt det innebærer.

Et mangfold av meninger er et samfunnsmessig sunnhetstegn ja, men det er ikke umiddelbart gitt at et utsagn bare er "uttrykk for en mening" når det kommer i form av _konstaterende setninger_ fra en _naturlig autoritet_, ref. "Propaganda" av Edward Bernays.
Avatar

oslobo60

juli 22 2021 - 21:05
Avsporingen var det onlyhuman som sto for, da han dro inn Orwell-referansen i en gammel tråd fra 2012.

Vi snakker nok her om helt forskjellige ting, da vi åpenbart ikke legger samme betydning i grunnleggende begreper. Så jeg tror ikke vi kommer noen vei med videre diskusjon her.
Avatar

Karfrasogn: Godt tenkt men Ensomhet handler ikke om fritids problem

juli 22 2021 - 23:51
Godt tenkt men Ensomhet handler ikke om fritids problem?? Interessant...

Kunne du utypt deg litt mer her?

Til forsiden