Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Fakkeltog mot ran i psykisk helsevern

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Fakkeltog mot ran i psykisk helsevern

nov 25 2014 - 21:33
FAKKELTOG MOT RAN I PSYKISK HELSEVERN
Mental Helse Stovner mener tiden nå er overmoden for å samle alle grupper med sympatisører i psykisk helsevern til fakkeltog mot nedskjæringer og kutt i psykisk helsevern. Mental Helse Stovner har utallige ganger gjennom avisinnlegg etterlyst engasjement og kampvilje hos faggruppenes fagforeninger (fagorganisasjonene til de ansatte i psykisk helsevern), politikere, bruker- og pårørendeorganisasjoner uten å få respons. Nå krever vi handling.
Isolatene i kjelleren på Ila landsfengsel oppbevarer mange av landets sykeste fanger, fordi det mangler egnede institusjonsplasser i velferdsstaten Norge. Rundt 150 innsatte i norske fengsler har psykose og nær tre av fire fanger lider av personlighetsforstyrrelser.
7 av 10 kommuner mener rus- og psykisk syke blir utskrevet for tidlig fra institusjonene (spesialisthelsetjenesten). Disse skrives ut til hjemkommunene med altfor få ressurser og for lite kompetanse. Da midlene fra stat og kommune ikke er øremerket psykisk helsevern forsvinner pengene ofte rett i det store kommunesluket.
Grupper i psykisk helsevern har i liten grad sterke pårørende- og pressgrupper som ivaretar dem. Dette vet de sentrale helsepolitikerne og dette vet de å utnytte. Derfor svinger de sparekniven over tilbudene til samfunnsgrupper som ikke protesterer.
Mental Helse Stovner foreslår at faggruppenes organisasjoner, alle pårørende- og brukerorganisasjonene, helsepolitikere og andre sympatisører kommer sammen , arrangerer fakkeltog i sine kommuner og danner pressgrupper mot ran i psykisk helsevern.
Vi krever behandling og ikke oppbevaring
Vi krever at alle psykisk syke i norske fengsler skal tilbys forsvarlig psykisk helsehjelp
Vi krever mange flere institusjonsplasser til alle som trenger dette
Vi krever styrking av psykisk helsevern i alle kommuner og at midlene øremerkes
Vi krever opptrappingsplan i psykisk helsevern i alle kommuner
Sammen er vi sterke ! Følg oss gjerne på facebooksiden – Fakkeltog mot ran i psykisk helsevern !

Gunn Pound
Leder Mental Helse Stovner

Avatar

Idioti

nov 27 2014 - 22:12
- massivt utbrudd av idioti i Norge - hva om vi kaller alt et "ran" - eldre "ran", uføre "ran", fattig "ran", innvandrer "ran", samfunns "ran" - bare vi får med "ran" så vil nok "ignoramuser" bli lykkelig - ran ran ran . Hva om vi snart krever at psykiatri blir nedgradert til alternativ behandling der det hører hjemme - vi kan jo alltids snakke med engler bare vi er bipolar nok.
Avatar

Fakkeltog mot ran i psykisk helsevern

nov 28 2014 - 00:30
Når det er mulig å organisere til fakkeltog for en hund som er blitt offer for at hundens eier ikke makter å respektere båndtvangloven på annenmanns eiendom, så må det vel være rimelig enkelt å arrangere fakkeltog mot poseregjeringen.
Skjønt menneskeverdet er i stadig forandring.
Stå på !!!
Avatar

Faar mere og mere sansen for dine innlegg, Leptocyon!

nov 28 2014 - 04:38
Ja massivt utbrudd av idioti uten haap om aa finne en kur.....helt forferdelig!
Avatar

Tusen takk for støtte - Vi møtes kanskje i fakkeltog

des 1 2014 - 18:57
For ikke lenge siden var det fakkeltog i Oslo mot mobbing, og mange har arrangert fakkeltog mot grupper som blir begått urett i samfunnet. Jeg mener mange med psykiske helseutfordringer blir begått urett når syke blir utskrevet altfor tidlig og mange med psykose ikke får den hjelpen de trenger. Syke fanger i norske fengsler blir oppbeart på isolater i kjelleren og får ikke nødvendig helsehjelp da de mangler egnede institusjoner.
Til forsiden