Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ensomhet og ferie

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ensomhet og ferie

juli 22 2014 - 02:05
Kom over denne artikkelen. Syns den igrunn var fin, man vil vel egentlig tro at det kunne vært ganske så trist.

Gav meg en tankevekker.

http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Hun-reiste-helt-alene-til-Syden-og-testet-ekstremversjonen-av-ensomhet-7640059.html#.U82pJrFqPzd
Avatar

Re: Ensomhet og ferie

juli 22 2014 - 19:51
Jeg syns artikkelen var veldig bra. Reagerer på alle kommentarene under. Ja, noen velger kanskje å reise alene, mens andre har ikke et valg. Var vel det som var poenget, å får frem at noen faktisk er alene og har egentlig ikke lyst til det?

Avatar

Re: Ensomhet og ferie

juli 22 2014 - 22:59
Syns egentlig det var fint gjort av henne å prøve å sette seg inn i hva det vil si å være ensom. Hun hadde ikke behøvd å gjøre det, men gjorde det likevel. Det vitner om en sterk solidaritetsfølelse med de som faktisk ER ensomme. Og en vilje til å prøve å gjøre noe MED det.
:-)
Avatar

Re: Ensomhet og ferie

juli 23 2014 - 01:35
Kommentarene under artikkelen leste jeg aldri. For noen er dette daglig kost. Å være alene, hele døgnet uten og egnetlig ville det. Selv kan jeg selv føle meg alene selv i andres selskap. Noen velger å være alene. Andre ikke. Heldigvis er vi mennesker forskjellige, men det jeg ville frem til med å legge den ut, var i grunn det at ja, vi/de som sitter i ensomheten og ikke vil være det er hele tiden er redd for hva andre tenker og tillegger oss masse vonde følelser rundt det. Selv tatt meg i de mørke og vonde tankene. Men etter å ha gått noen runder med meg selv dvs trent masse på det å være alene, og ikke bli flau, pinlig berørt osv over det føles det etter hvert naturlig - det handler om å snu på tankene. Men vi er jo alle forskjellige. At hun tok gutset til seg og bare reiste alene på ferie er tøft gjort i dagens samfunn. Hvor man liksom lever i grupper. Det at hun gikk ut av komforsonen sin og ikke bare handlet slik veldig mange gjør, hindrer seg selv i å gjøre ting, bare fordi en må gjøre det alene.

Lurer på hvor mange ganger jeg er har hørt folk si; Men jeg kan jo ikke gjøre det alene? Klart du kan. Jeg kan. Da kan andre også. Har man det bra i sitt eget selskap, hvorfor ikke? Hvorfor skal man bry seg om hva alle andre tenker og mener?
Avatar

Re: Ensomhet og ferie

juli 26 2014 - 02:57
Jeg er uenig med dere. Synes dette vitner om elendig journalistikk. Ikke troverdig, rett og slett. Hun aner virkelig ikke hva hun snakker om. Seriøst? Hun blander begrepene alene og ensom. Det er STOR forskjell på å være ensom og å ta seg en sydentur alene!

Her virker det som hun legger opp til det selv. Ingenting som tilsier at hun trengte å være ensom selv om hun reiste alene.

Hun har ikke tilbragt mange dager i ensomhet. Nei, her synes jeg redaksjonen har bommet kraftig!

Anbefaler å sjekke ut http://www.singelnett.no og søke opp en artikkel om temaet ensomhet. Skrevet av Live Lepperød. Da snakker vi riktig fokus.
Til forsiden