Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Diskriminering av vanskeligstilte grupper ?

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Diskriminering av vanskeligstilte grupper ?

mars 18 2013 - 15:06
Åpent brev til
Likestillings- og diskrimineringsombudet


DISKRIMINERENDE HOLDNINGER TIL VANSKELIGSTILTE ?

Når småbarnsforeldre på Risløkka setter igang protestaksjoner mot bygging av boliger for folk med psykiatrisk og rusrelatert historikk, oppfatter jeg dette som diskriminering av verste sort. Viser til reportasjen i Lokalavisen Groruddalen 14/3-|3,
Bydel Bjerke har vedtatt bygging av boliger for 10 personer med rusrelatert historikk og med psykiske problemer. Naboene er redde for barna - Å skape et miljø for psykisk syke blant alle barnefamiliene på Risløkka, synes ikke naboene noe om.

Mental Helse Stovner tar på det sterkeste avstand fra foreldrenes stigmatiserende holdninger til vanskeligstilte grupper som står utenfor flere viktige samfunnsområder og som har et svakere diskrimineringsvern enn andre utsatte grupper. Rus og psykisk helse er sjelden eller aldri inkludert i den offentlige diskrimineringsdebatten.

Spesielt skremmende er det å møte slike holdninger i den yngre generasjonen som småbarnsforeldrene representerer. Ved å skjerme barna fra mennesker med ekstra utfordringer, holder man liv i fordommer og uvitenhet. Samtidig læres barna opp til intoleranse, frykt og forakt for annerledeshet og mangfold.

I min fartstid på 30 år i organisasjonen Mental Helse, har jeg møtt så mange snille og flotte mennesker som har beriket både mitt og manges liv. Våger vi å møte mennesket bak diagnoser, merkelapper og funksjonsnedsettelser, kan vi oppdage mange flotte kvaliteter og den rike erfaringskompetansen som mange er i besittelse av. Barrierer er til for å brytes og fordommer til for å avlives.

Til slutt vil jeg gi en honnør til Bjerke Bydelsutvalg for deres inkluderende holdning og for å ha taklet saken på en ryddig og konstruktiv måte.

Gunn Pound
Leder Mental Helse Stovner
Til forsiden