Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Banansvinn

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Banansvinn

des 16 2019 - 22:14
Har kikket på nrk sitt innslag om matsvinn på bananer. Det kastes uhorvelige mengder bananer fordi de blir overmodne. (Jeg er enig i at overmodne bananer er langt fra godt.) Samtidig fortelles vi fra bransjen at bananer ikke bør oppbevares i kjøleskapet. For noe tøys! Jeg har begynt å alltid ha bananene i kjøleskapet og de holder seg mye lengre der enn utefor. kan hende blir de etter 2-3 uke brune i skallet, men inni holder de seg forbløffende lenge. Prøv gjerne selv! De holder seg ikke evig, men nok til at jeg rekker å spise dem opp.

Dagens drodle... :-)
Avatar

Re: Banansvinn

des 20 2019 - 07:46
Går an å kjøpe 1 stk da, siden det er løsvekt.
Avatar

Re: Banansvinn

des 20 2019 - 14:03
Det kan være en god ide for de som bor med butikk på hvert gatehjørne. Andre har 8 km til nærmeste bananleverandør og da er det greit å hamstre litt.

Men poenget mitt er at bananer tåler fint å være i kjøleskap, så hvorfor læres vi opp til at de må ligge på benken, der de fort blir dårlige? Er det fordi de vil selge enda mer bananer som vi må kaste?
Avatar

Re: Banansvinn

des 20 2019 - 15:16
Alt holder seg best kjølig. Kanskje de syns den smaker best romtemperert.
Avatar

Re: Banansvinn

juli 17 2020 - 19:09
di erike rart
di for butik ønske bere selge mer så di kome me råd da som gjer at di får solgt mer di tenke ike noe på miljø
Avatar

Hei.

feb 9 2021 - 23:35
Banankake er megagodt!! De lages av overmodene bananer. Flere skulle bakt kaker ( meg også.)
Avatar

Bananer!:p

nov 14 2022 - 13:54
Har minsket litt på svinn nå, - både på banan og andre varer:) Mange steder har de fått lov selge mye billigere frukt og andre varer som de ellers har måttet kastet pga dårlig holdbarhet/ ser ikke så fint ut! Da er fler intr I å kjøpe:) Banan oppbevares forøvrig i romtemperatur....- ikje farlig ha de i kjøl, men brune blir de da etter kun noen timer! :)
Til forsiden