Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Angst og lavt blodsukker

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Angst og lavt blodsukker

nov 21 2009 - 01:22
Leste på nettet at lavt blodsukker kan føre til mentale lidelser eller at angst og depresjon var en av symptomene på lavt blodsukker ( Hypoglymi) Noen som har erfaring med dette?
Avatar

Re: Angst og lavt blodsukker

feb 16 2010 - 19:07
Hei.
Tenkte jeg skulle prøve gi deg litt svar -- men det jeg skriver vet du kanskje allerede?

(For) lavt blodsukker setter kroppen i en slags beredskaps/forsvarsmodus. Kroppen har liten eller ingen energi å gå på, og sender derfor ut en haug med signaler om at den trenger energi/næring. Med lavt blodsukker over tid, vil man bli svært energiløs og kan da få en tilstand som vil kunne ligne depresjon, noen vil kunne reagere med sinne, andre igjen kan muligens gjøre ting de ellers ikke ville gjort. Dette vil være forbigående.

Lavt blodsukker i seg selv vil altså, etter det jeg vet, ikke kunne gi depresjon, ei heller vil depresjon i seg selv kunne gi lavt blodsukker. Riktignok styres begge deler av kjemiske reaksjoner i kroppen (grunnet ubalanse mellom kjemsike stoffer som bl.a. hormoner), men av totalt ulike kjemiske reaksjoner.

Håper dette ga deg noen svar. Lykke til videre!
Til forsiden