Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Ahus overser Brukerorganisasjonene

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Ahus overser Brukerorganisasjonene

mai 31 2013 - 11:23
AHUS OVERSER BRUKERORGANISASJONENE

Åpent brev til psykiatrisk divisjon på Ahus


Mental Helse Stovner beklager på det sterkeste nedleggelse av seks kriseplasser på Distriktspsykiatrisk senter i Nittedal, (viser til avisoppslag 24/5). Ekstra kritikkverdig er det at beslutningen om dette er tatt i all stillhet og uten at brukerorganisasjonene i psykisk helsevern er blitt involvert.

Er brukermedvirkning ukjent for Ahusledelsen ? En av Mental Helses hjertesaker er retten til brukermedvirkning som i praksis betyr ”Brukernes rett til å bli hørt og til å påvirke i viktige saker som gjelder brukernes liv og helse.”

Det er en stor skam at ikke Mental Helse i bydelene Alna, Grorud og Stovner (bydelene i Oslo som sogner til Ahus) er blitt informert om nedleggingsplanene. Og derved blitt fratatt mulighetene til å bidra med innspill i beslutningsprosessen.

Jeg oppfordrer Ahus psykiatrisk divisjon til å invitere Helseministeren , bruker-pårørende- og fagorganisasjonene i Ahus opptaksdistrikt til å komme sammen og drøfte situasjonen. Sammen kan vi kanskje finne løsninger som kan erstatte de seks nedlagte kriseplassene.

En stor honnør til Inger Lise Nystuen som stod frem med dette i avisen.


Gunn Pound
Leder Mental Helse Stovner
Til forsiden