Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 24 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Åpent brev til helseminister Bent Høie - Øremerking

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Åpent brev til helseminister Bent Høie - Øremerking

okt 25 2014 - 20:56
ÅPENT BREV TIL HELSEMINISTER BENT HØIE – ØREMERKING – PSYKISK HELSEVERN
Når blir det øremerking av penger til psykisk helsevern i kommunene og når kommer opptrappingsplanen ?
Til Helseminister Bent Høie
Gleden var stor 28. oktober 2013 da Bent Høie gikk ut på Dagsrevyen og uttalte følgende : Vi vil øremerke penger til kommunene for å bygge ut tilbudet for mennesker med psykiske helseutfordringer, spesielt for å få et bedre tilbud med psykologer i kommunene. I den sammenheng ble det vist til Sintef-rapporten som viser at en av fire innleggelser kunne vært unngått med bedre kommunale tilbud.
For seks år siden (2008) ble opptrappingsplanen avsluttet og erstattet med nedtrappingsplanen. Oslo har 634 000 innbyggere og statistikken viser at en av tre trenger psykisk helsehjelp i løpet av livet. I Oslo utgjør dette drøyt 200 000. Regner vi ut at disse 200 000 har en pårørende hver i snitt blir det om lag 400 000 som i perioder i livet trenger oppfølging. Pårørende er en glemt gruppe som altfor lenge er blitt overlatt til seg selv og mange av disse har fått redusert psykisk helse grunnet belastningene og påkjenningene med å stå alene med syke familiemedlemmer.
Byrådet i Oslo ønsker å styrke psykisk helsearbeid i hovedstadens 15 bydeler med 31 millioner som ikke er øremerket psykisk helsevern. Samtidig foreslår byrådet å kutte for 327 millioner i Oslo-budsjettet for 2015. Som kjent blir bydelenes økonomi dårligere og dårligere for hvert år. Bydelene sliter hvert år med desember-hodepinen for å få budsjettet i balanse. Hvor skal det kuttes i år ? Blir det barnevernet eller barnehager eller psykisk helsevern ?
Mental Helse Stovner er bekymret for at de 31 millionene forsvinner i det store kommunegapet da det ikke er øremerket. Og vi er bekymret for alle de som ikke får hjelp.
Målet vårt er at alle berørte i psykisk helsevern skal ha et best mulig liv og et best mulig tilbud.
Håper vi kan få svar på våre to spørsmål.
1. Når blir pengene til psykisk helsevern øremerket ?
2. Når kommer opptrappingsplanen i psykisk helsevern ?

Med vennlig hilsen
Gunn Pound
Leder Mental Helse Stovner


Avatar

øremerking

okt 30 2014 - 21:13
- er ikke et tema, kjære vene. Om noen har kommet på bedre tanker med henhold til sin egen stemmegivning så er det i beste fall fint.
Øremerking vil ikke bli et tema siden kommunene har for mange andre viktige uløste oppgaver.
Øremerking er ikke aktuelt siden MH er en liten aktør i forhold til for eksempel kreftforeningen.
Opptrappingsplanen er i beste fall et uttrykk for naivitet, valgflesk, og seriøst ikke noe å ta seriøst - hva skulle opptrappingen bestå av?
Avatar

Fritt helsevalg

april 1 2015 - 16:37
Jeg synes fritt helsevalg burde bestå i at man får utbetalt en sum penger hvis man er syk, til å bruke der man selv ønsker det, Da kan man velge den behandlingen man vil uten å få den godkjent eller noe annet masete, og man står mye friere til å bli frisk.
Når det gjelder psykiske helseproblemer er det som regel vanskeligere å finne riktig behandler enn for fysiske sykdommer, da det er veldig viktig med kjemi og personlig forståelse, og dette er det vanskelig for det offentlige å beskjeftige seg med.
Synes ellers det burde være obligatorisk for alle voksne msker som er med i et samfunn å gå i terapi, men da må behandlerne bli flinkere. Det finnes få som ikke ville ha nytte av å snakke om sin oppvekst mm i et kritisk perspektiv, og alle har forbedringspotensiale når det gjelder psykisk helse. Å pøse inn penger her ville føre til et mye bedre samfunn for alle.
Hilsen
Utopist
Til forsiden