Tilbake Tilbake: Angst

Hvordan er det å være annerledes?

En tekst til de som føler seg annerledes, til de som sliter i hverdagen. Dette er mitt bidrag, og en egenskreven tekst basert på livserfaring

Hva vil det si å være annerledes, man tenker at om en person gjør ting ulikt som deg så ansees det som å gjøre ting annerledes. Men er det egentlig å være annerledes? Fordi personen du anser som å være “annerledes” vil synes at tingene du gjør på den måten er annerledes, og videre i en sirkel går det. Selv om en person gjør en ting på en annen måte enn du gjør, så gjør det ikke deg til en annerledes person. Det som det egentlig gjør er alle personer er unike på sin måte. Jeg har personlig alltid sett på personer som en unikt individ, uansett om de prøver å “herme” etter noen eller bare rett og slett er seg selv.

Hva med de som har en sykdom som gjør de annerledes?
Jeg personlig synes ikke at personer som har sykdommer er annerledes eller, uansett om du er født som autist, eller med downs syndrom. Jeg mener ikke at personer som er født med en sykdom fortjener å få stemplet i pannen som annerledes. De kan ikke noe med at de er født med den type sykdom eller noe. Det er bare naturens onde gang, dessverre. Derimot så har jeg alltid personlig blitt fascinert over personer med slike sykdom. Måten de tenker på en helt annen måte enn som en person uten sykdommer sin hjerne funker.

Da tenker jeg som regel på autismer som får stemplet ofte i pannen som en gjeng med tapere. Hvorfor egentlig? Måten de tenker på er helt spesiell, og faktisk ganske genial. De fleste som er født med autisme er ganske smarte, og vet om ganske mye. Det som gjør at de blir stemplet som spesiell er at de fokuserer bare innenfor en ting, noe som gjør at enkelte som er født med autisme kan så si alt om den ene tingen. De får som oftest henvist sykdommen “asperger” noe som gjør at de kan alt om den ene ting. Lionel Messi er vel kanskje et navn vi alle kjenner til, og han er født med asperger, og han kan alt om fotball som er verdt å vite, og det er vell ingen som har stemplet Messi som en taper? Bortsett fra Real Madrid fans, som er misunnelig for at Messi er på Barcelona, men det er bare fotball hat, som vi egentlig ikke trenger å preike om her.

Hva ville du egentlig frem til når du skrev dette?
Det jeg ville få frem til når jeg skrev dette her, var for å overbevise meg selv at jeg ikke er annerledes, jeg er meg, og det kan ingen forandre på. Jeg ønsker gjerne å videreformidle dette til hvem enn som leser dette. Uansett hva du gjør, hvem du er, vær deg selv, og vær den beste versjonen du kan av deg. Det er best for deg, det er best for de rundt deg, og det er best for alle.

Til forsiden