Ungdommens kveld

Ungdommens kveld

Da Sidetmedord.no markerte sitt 10 års jubileum med en festforestilling, var det ungdommen som sto i sentrum både som bidragsytere og publikum.

Sidetmedord.no er en nettjeneste der man kan skrive anonymt inn til Hjelpetelefonens veiledere i stedet for å ringe. Tjenesten er åpen for alle aldersgrupper, men det er flest brukere i alderen 15 – 25 år. Da Sidetmedord.no skulle markere sitt 10 års jubileum i november, ønsket derfor jubileumskomiteen å lage både en festforestilling og en kampanje der hovedtema skulle være ungdom og psykisk helse.

-  Vi tok tidlig kontakt med musikk, dans og dramalinja på Skien videregående skole for å høre om de ville samarbeide med oss om forestillingen. Til alt hell hadde de allerede planlagt at psykisk helse skulle bli en del av pensum, så de var svært interesserte, forteller Lene Pettersen, prosjektleder for jubileumsfeiringen og tjenestens koordinator.

Veilederne Arne og Vidar deltok i jubileumskomiteen, og hadde møter med elevene der de fortalte om jobben i Sidetmedord.no og hva slags meldinger de får inn og svarer på. Da forestillingen gikk av stabelen 15. november i Ibsenhuset i Skien, var det ungdommen som sto for de fleste innslagene med sang, dans og dramatiseringer om hvordan livets utfordringer påvirker hvordan man har det.

MYE ROS

Blant høydepunktene på forestillingen, var kommunikasjonssjef Adrian Lorentsson i Mental Helse Ungdom. Han holdt et gripende innlegg om det å være åpen om det man sliter med når det skjer, og ikke bare når det tilhører fortiden. Slampoeten Taro Vestøl Cooper og rapperen Mads Veslelia fremførte sine budskap om psykisk helse og egne erfaringer til stor begeistring for publikum. Foruten ungdommer besto publikum blant annet av representanter fra sentralstyret i Mental Helse, styret og ansatte ved Hjelpetelefonen, Mental Helse Ungdom, politikere og fagmiljøer innen helse og omsorg. Gjennom hele kvelden ble det fremført flere rosende taler rettet mot både skrivetjenesten, 

telefontjenesten og organisasjonen, fremført av blant andre stortingsrepresentant Christian Tynning Bjørnø (Ap) og fylkesordfører i Telemark, Svein Tore Løkslid (Ap).

-  Veldig mange enkeltpersoner skylder dere en enorm takk. Og samfunnet skylder dere en enorm takk for det dere gjør, slo Løkslid fast.

POPULÆR TJENESTE

Som tidligere omtalt ble det i forbindelse med jubileet satt i gang en kampanje kalt #Hashtag for de unge, hvor ungdom og voksne skulle dele sine erfaringer. De kunne bruke hashtagene #LivetForandrer, #SiDetMedOrd og #JegSkulleØnske. Blant dem som ønsket å sponse kampanjen og forestillingen var Verdensdagen for psykisk helse, Mental Helse og Mental Helse Ungdom, Telemark fylkeskommune, lokalt næringsliv i Grenland og Facebook. Kampanjen nådde over 50 000 personer. Sidetmedord.no har hele tiden utviklet seg som tjeneste etter hva brukerne har etterspurt og hatt behov for. Foruten veiledingsmeldingene, består tjenesten i dag av tre andre samtaletilbud: chat, forum og vennetjeneste.

Til forsiden