Forum

På Sidetmedord.no kan du dele tanker og følelser med andre brukere eller våre ansatte veiledere. Bruk forum og vennetjeneste for å utveksle erfaringer og meninger med andre brukere, eller send en melding anonymt til oss og få svar innen 48 timer. 

Logg inn

 
  • Ny? Du som skriver til oss er helt anonym, og vi som jobber med tjenesten har taushetsplikt.

Kjærlighetssorg og komplekser for min høyde

Du må være logget inn for å skrive i forumene.

Logg inn Ny bruker

Forfatter
Melding
Avatar

Kjærlighetssorg og komplekser for min høyde

nov 6 2015 - 17:18
Hei. Jeg er en mann på 25 år som sliter med komplekser. Jeg er 169cm høy, og føler at dette er en hindring når jeg skal stifte romantiske bekjentskaper. Mitt inntrykk er at høyde er en veldig viktig faktor for mange kvinner i valg av kjæreste. Det finnes sikkert en del kvinner som ikke har problemer med min høyde, men det som plager meg er at en stor gruppe kvinner antakeligvis vil avvise meg på grunnlag av ett kriterium.

Kompleksene mine kan henge sammen med at jeg har blitt avvist alle de tre gangene jeg har vært forelsket. Alle disse tre kvinnene viste signaler på det jeg trodde var «romantisk interesse», men alle avviste meg.

Stort sett føler jeg at ganske mange kvinner «liker» meg og flørter med meg, men jeg kan ta veldig feil. De tre kvinnene som avviste meg, følte jeg viste sterkere interesse enn de fleste kvinner jeg har møtt, men de ville fortsatt ikke gi meg en sjans. Kanskje jeg er naiv. Disse erfaringene har gitt meg en høy terskel for å ta til meg ros og komplimenter.

Siden jeg har en høy terskel for å ta til meg ros og komplimenter, føler jeg sjelden jeg får den bekreftelsen selvtilliten min trenger. Selvbildet mitt går opp og ned ut fra små hendelser i hverdagen.

For ordens skyld kan jeg nevne at noen kvinner har vist klar og entydig interesse, men dette har tydeligvis ikke vært nok til å gi meg god selvtillit. Problemet er vel at de kvinnene som virkelig har betydd noe for meg ikke har vært interessert.

For en stund siden forsøkte jeg meg på nettdating. Etter å ha vært aktiv på diverse datingsider har jeg blitt demoralisert av alle høydekravene som kvinner oppgir i sine profiler. Hver gang jeg ser kvinner oppgi minimumskrav som er over min høyde er det som om jeg får merkelappen «du er ikke god nok» klistret i trynet. En veldig stor andel av de profilene jeg besøkte hadde minimumskrav som nettopp var over min høyde.

Hvordan kan jeg håndtere kompleksene mine på en bedre måte? Jeg ønsker meg et bedre selvbilde. Føler fortsatt kjærlighetssorg etter den siste avvisningen.
Avatar

:/

nov 6 2015 - 19:56
Er selv ikke høy, rundt 173 eller 174. Har selv hatt komplekser med dette og vært feig med å prøve meg på jenter på grunn av det. Men når du ser rundt deg så er det mange andre gutter som er lavere som ikke har problemer med å flørte eller gi komplimenter til kvinnfolk. Det er dette de fleste jente vil ha, altså oppmerksomhet.
Prøv å ikke tenke på kompleksene dine, prøv videre, sannsynligvis så har det ikke gått bra fordi dere rett og slett i passet sammen.

Bare for å legge til så har jeg til og med vært sammen med ei jente som var høyere enn meg etter at jeg har lagt fra meg høyde-fikseringen min.
Avatar

Det fins noen for alle :-)

nov 6 2015 - 22:35
Jeg er ei høy jente og jeg har forelsket meg i mange menn som var lavere enn meg.

Høyde er virkelig ikke viktig:) Sjarme, utstråling og selvsikkerhet er veldig fint hos menn. Menn som er sjenerte, innadvendte og litt keitete på en morsom måte er også herlig:)

Menn og damer er veldig forskjellige biologisk skrudd sammen for hvordan de forelsker seg også. Mens menn blir mest betatt av utseende til ei jente, så faller jenter mest for personligheten til en mann. Og jenter elsker oppmerksomhet og komplimenter:)

Så ikke ta det jentene skriver i profilene sine så veldig seriøst. Om du tar kontakt med dem som har satt minimumshøyde så vil du helt sikkert få positiv respons likevel:)

Og om du skulle bli avvist av et par av dem så bare gå videre. Viktigeste etter et brudd er å komme seg ut på banen igjen og se hvilke muligheter som er der ute :)
Til forsiden