Forside / Dikt / Håp

Tips en venn!

Her kan du tipse en venn.

hjelpetelefonenlogo

Mental Helse logo

Håp

Håp

VÆRE STILLE

En stemme i natten

Dette diktet handler om en person som vet at hans venner ikke er så langt unna, selv om han noen ganger føler seg litt ensom.

Ukjent farvann

Vi var 2 ensome på hver sin kant, men nå er vi 2 i et felleskap2 skadde sjebner så ulike, men akk så like....

Gi meg håp

Gi meg håp der jeg selv ikke klarer se.

Fra tanker om døden til håp om en fremtid.

En tekst om det å ha det veldig vondt, samtidig håp om å få det bedre.

Etter at midnattsklokka slår

Etter at midnattsklokka slår er det allereie ein ny dag - lenge søv denne dagen i mørker uvitande om at syster sol er på veg til hans landskap.

ser du meg?

Jeg så på deg hver dag Du så aldri på meg Jeg ønsket du kunne se, Men du hadde nok med alle dine venner. Du hadde vell flere enn du trengte? Alle liker jo deg Ser du meg? Jeg står her helt alene i mørket for meg selv ser bort på en som aldri ser på meg jeg tenker en dag Kanskje du ser meg? Er det for mye å be om? Bare en smil?Bare du ser på meg og ser at jeg ser på deg.

En stjerne skinner..

Et dikt om håp, tro og drømmer...

Det blå blå blikket

Det blå blå blikket.

En engel i en boble

En alv i et silkelaken,

Veien er lang

dagene kommer, dagene går.

Et håp!

Jeg har det ikke bra, men ingen kan se det

"In My Mind"

Lord knows that I´ve tried,

Tanker...

Tankene mine kan ingen ta fra meg..... Drømmene mine kan ingen røre......... Håpet er gjemt i mitt hjerte så ingen kan ta det ....... Tårene som renner på mitt kinn kan ingen se.......enn bare meg selv.....

2 dikt om håp

Hvit er den ubrukte dag uten fotavtrykk...

Når Sjela di blør

Smerten er ubeskrivelig

Les for meg, Kafka

Les for meg, Kafka.

"lykke til med døden"

Det er tomhet der håpet revner

Dikt om ensomhet

Kjære meg

Jeg bare så...

Jeg bare så stjernene lyse på himmelen.

People care about...

People care about people who care about themself.

Tilgivelse

Tilgivelse er og kunne sette en strek, kunne gå videre....leve videre, uten nag og uten hat.

Startvansker

Starten min var ikke no god.

Mani og en sjel av is

Maniens lykke er godt å kjenne, men da er det også så lett å glemme.

Håp, hva er det?

Håp, hva er det? Håp er å ikke gi opp, uansett hvor svart alt virker. Håp er å le selv om man helst bare vil gråte. Håp er å tro på en lysere hverdag selv når alt er bare tungt. Håp er å vite at det er lysere der framme bare man fortsetter litt til...

Sangen hjelper...

Sangen hjelper Når jeg synger, glemmer jeg å tenke negativt Jeg glemmer det onde. For en stund er det bare meg og tonene Ingen problemer Sammen med andre er det bare oss Ren glede, ja glede er faktisk det rette ordet Så rent og fredfullt Jeg glemmer det onde Lar gleden vare Lar freden fylle meg Det er verdens beste opplevelse Da hele kroppen og sinnet og sjelen er fylt opp med sang

Veien til det gode liv

Jeg ser opp mot himmelen, Ser på alle skyene som svever. Sånn svever også tankene i oss.   Skyene begynner og bli borte I den blå atmosfæren . Solen kommer opp, som smilet i vårt ansikt. Det varmer så godt i vår sjel. Like mye som solen varmer oss utenpå.   Beholder jeg smilet, Vil andre hjelpe. Så kan jeg oppnå mitt ønske. ØNSKET OM OPPMERKSOMHET.   Jeg ser ut mot havet. Ser på alle bølgene som bruser. Slik bruser også følelsene i oss.   Brusingen begynner og bli borte, Det er stille og behagelig. Stillheten er som pusten fra lungene.   Beholder jeg pusten rolig, Så kan jeg oppnå mitt ønske. ØNSKET OM TRYGGHET. Jeg ser ned på bakken. Ser på alle dråpene som faller ned. Slik drypper også tårene nedover kinnene når vi er triste.   Dråpene begynner og bli borte i den lille dammen. Nå ser en speilbilde sitt tydeligere. Speilbilde som er troen på seg selv.   Beholder jeg troen på meg selv, Så kan andre hjelpe meg opp når jeg har falt. Så kan jeg oppnå mitt ønske. ØNSKET OM OMSORG   Jeg ser opp i det høye tre. Ser på alle fine farger fra bladene. Fine farger har vi alle inni oss. RØD som er kjærlighet GUL som er varme HVIT som er glede Blå som er trøst.   Bladene begynner og bli borte. Fuglene kommer og bygger reir og kvitrer. Kvitringen er som den gode ilingen inni oss når vi er i godt humør.   Beholder jeg den følelsen, Så kan jeg oppnå mitt ønske. ØNSKET OM GLEDE.   Jeg ser utover enga. Ser på den tørre jorda. Sånn smuldrer også troen på tillit hos mange. Jorda får nå vann Og opp vokser det blomster. Blomstrene er som vårt hjerte Som også alltid har noe vakkert og dele med andre.   Beholder jeg hemmelighetene, og andre kan stole på meg. Så kan jeg oppnå mitt ønske.

Going down

ikke gi henne opp selv om det noen ganger sier stopp ikke la henne gå selv om hun føler hun må ikke se en anna vei selv om hun sier hun er lei ikke dytt henne for fort slv om hun gjentar ting hun har gjort ikke si hun har sluttet å tro selv om hunn kutter seg til blod ikke tro at hun hater deg selv om hun blir sint å ser en anna vei ikke slipp tak i henne når hun livet,ei vil kjenne du skal vite at hun vill men er redd for å ikje få d till du skal vite at hun prøver hele tiden og føler seg veldig liten fordi hun ikke klarer å stoppe alt å igjenn har falt!!! lyset er dempet musikken er høy hjernen er hemmet av drikke å støy

Eg kunne ønska...

Eg kunne ønska eg var ein liten fugel. En vakker fogel så folk la merke te. Kunne fly vorhen eg ville. Trenkte ikkje tenka på alle barna som mobber, alle fedrene som gjerd domme ting mot sine kjære, all krig og slossing. Eg konne ønska eg va en søt liten fogel som satt ved ditt vindu kver morgen for og synga for deg. Ja tenk så herlikt om nogen hadde lagt merke te meg..

Indre ro

Sett deg ned og lukk dine øyne, hent din innerste fred. Sett deg ned og fold dine hender, hent frem dine ønsker og be. Strekk ut og opp, dine armer. Hent din kjærlighet, og gi aldri opp.

Hold dere unna!...men hjelp meg

Jeg ler, smiler og er positiv på alle mulige måter, men inni meg jeg gråter. Jeg er sint, jeg er tverr, jeg er giddesløs, jeg klager, jeg vil deg ikke vondt, det bare gnager. Jeg kaller deg stygt, jeg er ofte sur, mitt hjerte er knust - jeg lever onde dager. Du vet det ikke, jeg sier det ikke, jeg holder d hemmelig – jeg vil ikke du skal være en del av noe så vemmelig. Jeg ber, jeg ønsker, jeg håper – men du skjønner det ikke – for du står der og måper. Kom nærmere, hjelp meg, gå bort, kom hit – jeg vil bare ikke bevise for deg at jeg slit. Jeg er alltid bli og hyggelig, jeg smiler bestandig og liker fart og spenning – men inni meg jeg venter på en hending, jeg vil gå en annen vending. Jeg hopper og danser, jeg er meg selv i mine drømmer men i virkeligheten jeg rømmer Jeg rømmer fra venner, familie og kjærlighet jeg får ikke lenger leve opp min ærlighet Jeg løper jeg flyr jeg svever på sky det vil jeg kunne når jeg starter på ny. Jeg vil hoppe og danse inn i mine kjærlige venners hjerter uten og stanse en kjærlighet som varmet, noe jeg ikke hadde mot til og anse. Jeg vil si jeg vil gi jeg vil vise at min vonde ti nå er forbi. Jeg vil takke for all hjelp og støtte, som i den tid jeg bare overhørte – men som egentlig ga meg styrke og mot til og fortsette livet der jeg nesten forlot.

Når du tror

Når du tror at du lever, er du død. Når du tror at du elsker, hater du. Når du tror at du er glad, er du sur. Når du tror at du har mistet alt du er glad i, har du akkurat funnet en ting til som du liker. Når du tror at du har mistet en venn, har du funnet en ny en. Men, når du er sikker på at du er død, lever du. Når du vet at du hater noen, elsker du noen samtidig. Når du tror noen liker deg, vet du ikke det sikkert, før du spør. Når du tenker at, ”Dette, er det beste som noen gang kunne hendt meg”, er det sant. Du bare tror. Men vet du noe helt sikkert? Å tro, ja det er et merkelig ord. Vi kan tro så mye, at vi ikke vet lenger. Men jeg vet, at alle må ha noe eget å tro på.

Du ser deg selv....

Du ser deg selv i flyktige trekk tenker hvem er det så er tanken vekk Dagene strever slites mot natt du spør deg kanskje hvor er livet dratt Du fikk så mye du aldri ville ha ofret så mye det som gjorde deg glad Ikke spar på kjærlighet ikke glem å være du er her nå med alle dine nære Du er den eneste som vet hvem du er la de du elsker føle ditt nærvær Slipp dine sorger slipp drømmene med for frihet er å være å frigi sjelefred

Skrevet i en vanskelig periode av livet

Kan du se et lysglimt i livet ditt, og se at det er noe du kan bli. Kan du smile til alle du møter. Og enda føle deg fri. Kan du svare på alle de vanskelige spørsmål, uten å føle tvil. Da er du sterk som menneske, og kan reise deg opp med stil. La ingen andre stå i din vei. Gå på med alt som du kan. Kun da kan du føle din lettelse, kun da kan du si du gjorde alt.

Lyset

  Jeg så lyset. Lyset i tunnelen. Et lys for meg, livet og meninga med livet. Det ga meg håp. Varme gode tanker. Det ga meg en sjanse til. Sjansen til å leve et verdig liv.

Seier

Etter en kald og mørk nådeløs vinter Varmen jeg kjenner og lyset jeg skimter Nå kan jeg leve Igjen kan jeg le for jeg klarte, jeg klarte det

Share |

Logo